4. Mikor jó, vagy nem, egy kérdést feltenni?Elvileg bármikor fel lehet tenni, inkább válaszolni nem lehet rá mindig - és akkor azt sajnos el kell fogadni.. Ilyen ha bizonyos intő jelek, ún. konsziderációkbukkannak fel a képletben (pl. a nap bizonyos szakaszai nem jók rá), ha mástól már előtte megkérdezte, jósoltatott a kérdező. 
A kérdőasztrológia valahogy kényes jószág, először mindig érdemes azt megkérdezni, aztán még lehet más módszerekkel ráerősíteni, mint Tarot vagy más egyéb stb. De ha előtte már megkérdezték valakitől ugyanezt, akkor érvénytelenséget jelezhet. 
Aztán vannak olyan időszakok pl. amikor a Hold a Merkúrral kvadrátban vagy oppozícióban áll az égen, amikor sokkal könnyebb elrontani egy képletet, félrenézni vagy félreérteni egymást, ill. tévinformációkat adni.

Azonban ha a kérdőasztrológiában kijön, hogy egy adott kérdésre nem szabad, nem lehet,nem megállapítható a válasz, vagy nem érvényes a képlet akkor azt a kérdést a radixból sem szabad elvileg megnézni (mert valamitől az a téma ott és akkor le van tiltva a kérdezőszámára, aminek megvan az oka).