Modern asztrológiai félreértések - Ascendenssel együttálló bolygók a 12-es házból


Azokat a bolygókat nevezzük a horoszkópban felkelő bolygóknak, amik az Ascendensünk közelében állnak kb. 5 fokra tőle mindkét irányban. Ezek átszinezhetik az Ascendens jegye által jellemzett megnyilvánulásainkat, esetleg kinézetünket is…





Érdekes módon másképp birálják el a 12-es házból az Ascendenssel együtt álló bolygókat és az első házból állókat

Na ez tévedés!

Mert az igaz, hogy az Ascendensen álló vagy az első házban levő bolygók nagymértékben befolyásolhatják a megjelenésünket, viselkedésünket, hozzáállásunkat a dolgokhoz, bár mindig az Ascendens jegyének ura marad az elsődleges bolygónk az ún. születési uralkodónk.



A tévedés ott kezdődik, hogy ha az Ascendens tengellyel (azaz az 1.ház csúcsával ) együtt áll egy bolygó ált. 5 fokos orbiszon belül, akkor az már az 1.házra számít. De ez minden bolygónál és házcsúcsnál így van, ha a bolygó a házcsúcs orbiszában van akkor az már arra a házra számít. Vagy ha távolabb van tőle,  akkor úm. “leszakadt” arról a házról, tehát ilyenor még az előző házhoz soroljuk az elemzés során.

Ezért teljesen mindegy hogy a 12.házból áll-e bolygó az Ascendenssel együtt, mert ez tkp. csak annyit jelent: az Ascendens bal vagy jobboldalán áll-e a bolygó? Mindegy, mert ha benne van az orbiszában az Ascendensnek akkor már 1.házas bolygóként fog viselkedni, ha nincs benne akkor marad a 12-es házban,. de akkor semmi köze ilymódon az Ascendenshez.

Tehát példával: nem létezik olyan, hogy ha a Napom az első házból áll együtt az Ascendensemmel, akkor nagyon is Nap-szerű a megjelenésem, ha pedig a 12.házból akkor mondjuk szerényebb leszek azzal a Nappal az Ascendensen. Mindkét esetben a Nap igenis azt hozza a az Ascendens tulajdonosa számára, hogy csillogni akar és férfiasan, szellemibb módon megnyilvánulni, büszke, ambiciózus, tetterõs, vezetõ egyéniség lesz, örül,ha magára vonja a figyelmet. Romantikus és drámai. Személyes varázsa népszerûvé és sikeressé teszi.

Vagy ha a Vénusz áll együtt az Ascendenssel:  gyengéd, kedvesen vonzó, igényli a békés, harmonikus életet. Általában szép külső adottságilag vagy megdolgozik érte, szereti a szép holmikat. Értékeli a szépet, mûvészi hajlamai vannak.

Vagy ha a Plútóval: arca elsötétül és feszült kifejezésû lesz. Tekintete metszõ és szúrós. A problémák gyökeréig akar hatolni. Erõs érzelmek, fizikai energiák. Titkolódzás jellemzi.

És ugyanígy a többi bolygóval is….


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése