Kérdezd a csillagokat - 10.h.a kérdőasztrológiában 3.rész

10-es ház: állás, hivatás, munka, vállalkozás

Munkaügyeknél a 10-es ház lesz a mindenfajta állás vagy vállalkozás, a 11-es ház a fizetés vagy profit, ami befolyik a munkából, a 7-es ház a kollégák vagy versenytársak, hogyha még munkafelvételről van szó és a 4-es ház a munka vége, a befejezés, elbocsájtás. A főnök a Nap és az ellenőr vagy revizor a Szaturnusz. Ha bezárt jegy van a 10-es házban, az általában két részes munkakört vagy két helyen végzett munkát jelöl. Ha pedig a 11-es házban van bezárt jegy, az általában valami plusz juttatást jelent, illetve adott esetben olyan munkánál a zsebbe juttatott pénzt is.


Nagyon fontos a 10-es és a 6-os ház viszonya. Tehát 6-os ház, mint meglévő munkakör csak is akkor szerepel, ha arra kérdeznek, hogy menjek vagy maradjak. Tehát magyarán egy jelenlegi munkahelyet- amit ráadásul nem is annyira szeret, mert ugye a 6-os ház az a kuli munka jelölője-, azt összehasonlítjuk a meglévő lehetőségekkel, hogy továbbléphessen és attól függően ítélünk, hogy melyikre van nagyobb esélye vagy melyik jobb a kérdező számára.
Ugye milyen kérdések merülnek fel a 10-es háznál? Megkapom-e, elvállaljam-e , megtartsam-e, érdemes-e itt maradnom. Ezeknél leginkább döntő a kérdező méltósága. A kérdező méltósága ebben az esetben szintén inkább a fizikai jelölő méltósága, a rátermettséget, a szakértelmet jelentik. A 10-es ház ura, méltóságai jelentik a munka jellegét, mennyiségét. A recepciók a kérdező és a 10-es ház ura között jelölik, hogy mennyire szeretné megkapni azt az állást. Tehát a kérdező recepciója a 10-es ház ura felé azt jelenti, hogy mennyire szeretné megkapni az állást, visszafelé pedig azt jelenti, hogy mennyire szeretnék őt felvenni. És hát meg kell nézni a 11-es ház urát is, hogy van-e elegendő méltósága és ereje ahhoz, hogy elegendő legyen a fizetés.
Ha az állás a kérdező szignifikátoraihoz ellenségesen viszonyul recepcióban: ha a fizikai jelölőihez viszonyul ellenségesen, akkor az azt jelenti, hogy kényelmetlenséget jelent neki a munka, például sokat kell utazni vagy nehéz fizikai munka, vagy unalmas, vagy egyéb ilyen dolog. Ha pedig a lelki jelölője- ez a Holdhoz viszonyul ellenségesen recepcióban, akkor azt jelenti, hogy lelkileg okoz neki problémákat.  Ugyanez visszafelé is megvan, ilyenkor ez azt jelenti, hogy a kérdező berzenkedik az adott állás ellen.


Na most elvállaljam-e jellegű kérdésnél, mikor arról van szó, hogy lenne egy állás és nem tudja, hogy érdemes-e belevágni, azt is érdemes megvizsgálni, hogy mennyire szabad akaratos a kérdező, mert nem biztos, hogy amiről azt hiszi, hogy ő dönt, az tényleg úgy is van. Ilyeneket jelez a képlet, hogy ha korai vagy érvénytelen a képlet, vagy Hold-Merkúr kvadrát/ oppozíció van, illetve ha a kérdező szignifikátorai hanyatló házasak vagy sújtottak.
Néhány speciális jelzés: ha a 10-es ház ura a 6-os házban van, akkor az kuli munka lehet, esetleg hasonló az előző állásához. Ha új állásra kérdez a kérdező, de van mostani állása és nem a 10-es ház urával képez fényszöget, hanem a 6-os ház urával közeledőt, akkor marad a régi helyén, nem megy tovább.

Na most ha "megmarad-e az állásom?", vagy pedig a "leépítenek-e vagy kirúgnak-e?" verziói vannak a kérdésnek, ott mindig a 4-es házzal nézzük alapjáraton, mert az a  munka végét szokta jelenteni, tehát a kérdezőnek van-e közeledő fényszöge a 4-es ház urához? Ha nincs fényszöge, de a 10-es ház ura már romlásba teszi a kérdező jelölőjét, akkor már rajta van a listán, tehát előbb-utóbb le fogják építeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése