Star Wars szereplők világa 3. - Liam Neeson

Mikor elöször láttam a Baljós árnyakat, egyből Qui-gon - fan lettem. Nekem ő volt az ideális Mester. Nagyon sajnálatos volt, hogy oly röviden élvezhettük a társaságát. 
Míg Ewan skót, Hayden kanadai, Liam ír színész.

Szerencsére neki megvannak a pontos születési adatai. Egy Ikrek jegyű színész, aki Nyilas Ascendenssel született.










Születési uralkodója a Jupiter  a Bikában peregrin. Ő az első a trióból, aki nem annyira  a maga igazát hajtja mint a többiek, sokkal kedvesebb megengedőbb típus, jobban tud alkalmazkodni másokhoz.
Bár a Tüzes Ascendensével eleve tud kapcsolódni a másik két színész nagyon erősen Kosos alaptermészetéhez.

Azért őt se kell félteni: van egy uralmi Marsa a Skorpióban, egy uralmi Merkúrja az Ikrekben és egy egzaltált Szaturnusza a Mérlegben. 

A harciasság, az ész és a fegyelem kombinációja! igazi Jedi mester, hát nem?


Nagyon jó látni 3 ennyire pasis pasit! Bak Mars, Kos Mars, Skorpió Mars!  Whoa! Jól megtestesítették a jedi lovagok harcos, mégis bölcs hozzállását.






A" kaland ugyanaz, mint a veszély? 
– Igen – mondta Obi-van egy kicsit talán túl élesen. – A kaland a tervezés hiánya, a gyakorlás kudarca. 
– Qui-gon nem így gondolta. Ő azt mondta, a kaland fejlődés, a meglepetés ajándék, mely által megismerhetjük a korlátainkat."
/Az álmok bolygója/

Liam É-Irországban született, egyetemre is járt, de aztán a maga útját járta, éppúgy, ahogy karaktere Qui-Gon Jinn a filmben. Liam elment dolgozni a Guiness sörgyárban, targoncakezelő volt, közben színházazott, majd saját elhatározásából Hollywoodba indult. Az áttörés a Darkman és a Schindler listája c. filmekkel jött el neki, bár már előtt is játszott a Broadway-en.  Amikor 1999-ben Hollywoodban terjedni kezdtek a pletykák, hogy George Lucas szereplőket keres új Csillagok háborúja-filmjéhez, Neeson azonnal belelkesedett és erőfeszítéseit siker koronázta, hiszen ő kapta meg Qui-Gon Jinn szerepét Ewan McGregor partnereként. A Baljós árnyak azonban vegyes visszhangokat váltott ki, viszont a közönség és a kritika is egyaránt elismerte Neeson kiváló játékát. 





A sikereit jól mutatja a X.házának ura a Vénusz, amely terminusban van a VII.házában. A tökéletes recept: karrier és siker, és még a közönség elismerése is összefonódik nála. Jelölték már Oscar és Golden Globe-ra is.Még  a Brit Birodalom Tisztje kitüntetést is megkapta II. Erzsébet királynőtől 1999-ben.

Rengeteg filmben szerepelt már: Narnia krónikái és a Batman: Kezdődik!.Mennyei királyság, Igazából szerelem, New York bandái, Nyomorultak,Excalibur stb.

A magánéletét nem teregeti ki, annyit tudni róla, hogy nagy családból jött és két gyereke van. Sajnos felesége egy síbalesetben meghalt 2009-ben. Bár a VII.háza is sikeres, jó volt a házassága (uralmi Merkúr, Vénusz a Descendensen), ám az Uránusz a VII.házban jelölheti hirtelen, váratlan, megrázó eseményeket ezen a területen.




Holdja együttáll az Ascendensével az optimista Nyilas jegyében. Ettől a mosolygós alaptermészete, ám a Hold az érzelmek kifejezését is elősegíti nála, így ideális a színészi pályára.




Liam jelenleg is, 64 éves korában aktívan dolgozik, legújabb filmje a Némaság , Martin Scorsese filmje, ami egy meghasonlott jezsuita szerzetes utáni kutatásról szól a középkori Japánban. Persze Liam itt a is a mestert játssza, aki után eljönnek a tanítványai, ám ő már nem az akinek megismerték....






Ez a szerep kicsit visszakapcsolódik Qui-Gon Jinn szerepéhez a Star Warsban:. "Qui-Gon határozott volt, kemény kinézetű és magán viselte - földi szóval - a szamurájok jellemének minden vonását. Ha kellett a legnagyobb feszültségben is nyugodt maradt - például Anakin fogatversenye alatt, vagy míg várakozott a lézer-kapuk között, hogy újra felvegye a küzdelmet Darth Maullal. Azonban hajlamos volt a mély empátiára: együttérző volt, segítőkész - akár a feladata ellenében is. Qui-Gont jobbára az érzelmei irányították. Emellett tapasztalt és bölcs volt, s talán mindez abból ered, hogy útjai során megannyi emberrel és lénnyel találkozott. Ha csak tehette, kerülte az erőszakos megoldásokat, s inkább az Erő segítségével vette rá ellenlábasait, hogy változtassák meg a véleményüket. Viszont ha küzdelemre került a sor, félelmetes harcosnak bizonyult. "





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése