{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Szeretem a munkám, mert...

A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt. Ha bővebben érdekel, kattints ide: VPK


Csak annyit a munkakérdésekhez, hogy kezdtem megfigyelni, hogy mennyire fontos a 6. ház jegye a horoszkópban, ahova a házcsúcs esik! 



Mivel ez nemcsak a munkahely hanem a mindennapi rutin háza is, nagyon fontos információval szolgál pl. arról, hogy valaki mennyire bírja a monotóniát, vagy egyáltalán a 8-5-ig munkahelyeket, vagy jobb ha saját időbeosztású munkahely után néz - és ez független lehet a Napjegytől is. Sőt azt is megfigyeltem, hogy a 6. ház jellege, még talán azt is elárulja, valaki meddig bir egy munkahelyen ücsörögni.





Akik tűrik a monotóniát, azok úgy tűnik, a föld-jegyűek (Bika, Szűz, Bak) - akik praktikus okokból maradnak egy munkahelyen, mondjuk közel van a lakáshoz, vagy jó a fizetés, Ezenkívül még a vizes-jegyűekre (Rák, Skorpió, Halak) igaz ez. Bár ez utóbbiak főleg érzelmi alapon ragaszkodnak a munkahelyükhöz - ha jól érzik magukat egy helyen, jók a munkatársak, megértő a környezet, akkor a rosszabb fizetési feltételek vagy egyebek ellenére is sokáig ott maradnak.
Esetleg még a szilárd jegyűekre igaz ez (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő), mivel ők is szeretik a fix diolgokat, a status quo-t és nem szívesen változtatnak.
A levegős és tűz-jegyűek viszont nagyon nehezen tűrik az egyforma munkahelyet, a szabott időkereteket. Ők az önálló, változatos, mindig új feladatokat rejtő munkahelyeket, munkakörülményeket keresik és ott érzik jól magukat.
És akkor most nézzünk erre néhány példát a könnyebb érthetőség kedvéért:




Edina, aki Bika jegyűként elvileg monotóniatűrő, ám a 6. háza a Nyilasba esik, és hiába kísérletezett évekig, persze muszájból is, a "rendes" munkahelyekkel (mondjuk max. 3 évig bírta mindegyiket), csak annyit ért el, hogy egy pszichoszomatikus betegséget szerzett be. Lám, a Nyilas és a bezártság hatása!


Iván, aki Vízöntő, tehát elvileg sokkal nyughatatlanabbnak kéne lenni, ám a 6. háza a Bikába esik, igy simán lehúzza az éveket egyhelyben ülve a munkahelyén. 


Kitty Mérleg jegyű, Szűz 6. házzal, hát teljesen bepánikol, ha arról van szó, h. munkahelyet kéne váltania - mióta kijött az iskolából ugyanott dolgozik (kb. 14-15 éve!!!), pedig nem egy kvalifikált munkahely!


Melinda aki Mérleg jegyű szintén, de a 6. háza a Rákba esik és aki az énekesi karrierjét adta föl a fix megélhetésért , a művészlét bizonytalanságát a biztos megélhetésért, és fél attól, hogy munkahelyet váltson, és bár egyre szigorodó körülmények közt dolgozik egy hivatalban, mégis mivel jók a munkatársak és megértőek a főnökök, már tizenvalahány éve ott van és nem is akar elmenni.


Ellenpélda erre egy ismerősöm a tévénél, Tamás, aki Nyilas jegyű, tehát eleve nyüzsisebb, ráadásul a Kosba esik a 6. háza, úgyhogy, bár csak négy munkanap a kötelező nekik a héten és az is általában azzal telik, hogy mindenféle "egzotikus" helyekre mennek forgatni, mégis már megváltásként várja a nyári leállást, amikor elmehetnek szabira.


Ugyanígy van a Szűz-jegyű Noémi, akinek Ikrek 6. háza van, és bár dolgozott futószalag mellett is egy rövid ideig, most már jópár éve vállakozóként funkcionál, és egyszerre több munkahelyre vágyik. Szandra, akinek szintén Ikrek 6. háza van, korrektorként dolgozik, ami ugyan sok melóval jár, de azt főleg otthon végzi, a munkahelyére csak értekezletekre és a lapzártákra jár be.


És ezért látni meghökkentő eseteket, pl. Annáét, akit Vízöntő Napja és Ikrek Ascendense a pillangó változékonyságával ruházza föl, mégis a legkeményebb munkákat bírja elviselni, volt már eladó is több műszakban, és végül optikusnak tanult ki és egy boltban és laborban dolgozik napi 10-12 órákat. És hogy bírja ezt? Úgyhogy a 6. háza a legszívósabb jegybe, a Skorpióba esik!





És lehetne még sorolni....

Szóval, ha már ebben segít egy asztrológiai elemzés, hogy milyen jellegű munkahelyre érdemes mennie a jelentkezőnek, szerintem nagyon sok kínlódással, betegségekkel megélt munkát, munkahelyet lehetne kiküszöbölni.

És még a gyerekek pályaválasztásánál érdemes ezeket figyelembe venni! Ha a gyermek 6. háza levegős vagy tűzjegybe esik, akkor ne kényszerítsék hivatali monoton munkahelyre, mert legjobb esetben utálni fogja, a legrosszabb esetben belebetegszik. Viszont ha víz vagy földjegyű a 6. háza, akkor adjanak a kezébe olyan szakmát, munkahelyet ahol fix fizetést kap és és biztonságban érzi magát és meghatározott időt kell benntölteni a munkahelyen.


Kiegészítés: a mi szélességi és hosszúsági körünkön általában a következő Ascendens jegyekhez a következő 6. ház jegyek tartoznak (de azért nem minden esetben pontos ez, a házak átcsúszhatnak a következő jegybe az egyéni horoszkópban!):


Kos Ascendens - Szűz 6. ház

Bika Ascendesn - Mérleg 6. ház
Ikrek Ascendens - Skorpió 6. ház
Rák Ascendens - Nyilas 6. ház
Oroszlán Ascendens - Bak 6.ház
Szűz Ascendens - Vízöntő 6.ház
Mérleg Ascendens - Halak 6.ház
Skorpió Ascendens - Kos 6. ház
Nyilas Ascendens - Bika 6.ház
Bak Ascendens - Ikrek 6. ház
Vízöntő Ascendens - Rák 6. ház

Halak Ascendens- Oroszlán 6.ház







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése