Életterületek elemzése 11.h. - barátság, jótékonyság / Jennifer Aniston

A 11. házat Jennifer Aniston példáján keresztül nézzük meg. Igaz nem ez jutna róla eszünkbe elöszörre, bár nem véletlen azért a választás, ha belegondolunk, mivel lett ő híres, a Jóbarátok című sorozattal, Itt van egy kis egybeesés, hogy miért pont a 11. házát nézzük. Először nézzük meg a házat, aztán majd elmondjuk az életéből ennek a területnek a jellemzőit.





Jennifer egy Vízöntő hölgy, Mérleg Ascendenssel. 11. háza a Szűzben kezdődik. Nincs benne bolygó, vagy csak nagyon a vége felé, ez a Plútó, ami kérdéses, hogy ide tartozik-e vagy a 12. házhoz. A Merkúr az ura a 11. háznak. Nézzük meg, hogy annak milyen méltóságai vannak: uralmi nincsen, egzaltációs nincsen, de triplicitása van, terminusa van, és aztán se arculata, se romlása. Ezért két kisebb méltóságban áll, egy triplicitásban és egy terminusban, de azért ezekből több van. Mármint a kisebb méltóságokból, ugyanolyan erős dolgot ki tud adni, mintha csak egy-egy nagy méltósága lenne.





Azt jelenti, hogy neki ez a terület nagyon erős az életében, ezért jó pofa, hogy a Jóbarátokban lett sztár, de nem ezért nézzük, mert ez a karrierhez tartozik. Az csak egy filmbeli barátság volt, de azt látjuk, hogy ez a Merkúr, az ő 4. házába viszi ezt az energiát, úgymond, hogy a barátait szinte befogadja a családjába, ez a Vízöntő elején áll, amit igazolhatunk azzal, hogy a Jóbarátok 10 éve alatt, ott volt Courteney Cox Arquette, aki nem csak a kollégája, de a barátja is lett Jennifernek. 2007-ben meg is hívta az új sorozatába a Dirtbe egy vendégszerepre. És emellett Jennifer, Courteney-ék gyerekének, Coco-nak a keresztanyja is lett. Ez a családba befogadás, a barátokból lesz egy család című történet. Ez itt is visszaigazolódik. Ezen kívül azért néztük, hogy ez a Merkúr elég erős, sikeres és sarokházban áll, azért nézzük meg, majdnem a sarokház csúcsán a 4. házban, ez azt jelenti, hogy nagyon erősen kifejezi ezeket a dolgokat.




Ami még a 11. házhoz tartozik: a jótékonyság. Az olyan szervezetek támogatása, humanitárius ügyek, amit főleg a sztárok, színészek előszeretettel művelnek. De Anistonnak nem véletlenül ilyen erős ez a terület. Nem gondolnánk róla, hogy mennyi mindent csinál ezen a területen. Nemcsak egy-egy kiemelt dolgot. Támogatója a Friends of El Faro-nak, egy helyi non-profit szervezetnek, amely Tijuana-ban, Mexikóban egy árvaháznak gyűjt pénzt. Számos tv reklámban megjelent a St. Jude gyermekkórház javára támogatást szerezni. Megjelent egy rákellenes show-ban is, aztán a Free Burma (Szabad Burmáért) kampány kapcsán, az „It Can’t Wait” címmel videót rendezett, és szerepelt is benne, hogy kampányoljon Burma szabadságáért. Csatlakozott 2010-ben a delfinek védelméhez, ami a japán halászoktól védi őket, hogy ne vágják le őket, ezen kívül egy csomó szervezetet támogat Amerikában. Nemi erőszakkal, vérfertőzéssel kapcsolatos ügyeket, éhezéssel, illetve orvosi kutatásokkal kapcsolatos területeket, legalább 5-6 alapítványt támogat. Díjat kapott a másságukért küzdő egyik csoporttól Amerikában. Aztán 500.000 dollárt adományozott az „Orvosok határok nélkül” nevű szervezetnek és a Haiti-részlegnek, és részt vett a Haitiért szóló mozgalomba. 2013-ban is pld. egy női rákellenes kutatási alap támogatására kampányt szervezett, illetve abban vett részt, hogy minél előbb kezelhessék és feltárhassák a gyógymódokat a nők rákos megbetegedései ellen.



Azt láthatjuk, hogy majdnem minden évben csinál valamit, sőt van olyan, amit folyamatosan visz. Azt akartam ezzel bizonyítani, hogy ránézést, mi jut eszünkbe Jennifer Anistonról, az úgynevezett romkom (romantikus-komédiák) filmek hősnője, aki a kedves szomszéd lány, aki jól megnevettet minket. És ehhez képest, őbenne nagyon-nagyon erős a humanitárius érzés. Ő egy Vízöntő nő, Mérleg Ascendenssel, ezek a Levegős jegyek, mindenképpen az emberekkel való foglalkozást erősítik. Mindenképpen fontos neki ez a dolog. És ahogy láttuk, díjakat is kapott érte. Ennyit lehet tulajdonképpen erről a 11 házról mondani, illetve meg lehet nézni, hogy mely más házhoz kötődik, itt a 9. ház, még ami a Merkúri jegyben van. A 11- 4. házas kapcsolatot már mondtuk.



Igy egyrészt a 4-9. ház is összekapcsolódik, a 4. házban áll a Merkúr és amellett a 9. ház ura, ez azt jelenti, hogy a jótékonykodást nem csak külföldön végzi, bár ott is, hanem a saját hazájában is támogat nagyon-nagyon sokféle szervezetet, mindenféle témakörben. Ezért , hogy ez egy erős téma nála és áthatja az életét. Kedves, aranyos nő, de nem gondolnánk, hogy ilyen elkötelezett bizonyos ügyek mellett, de ez látszik ebből a 11. házból, hogy neki ez egy kiemelkedő, sikeres és fontos terület az életében, nem véletlen, hogy díjakat is kapott érte. Félig-meddig szabad akaratos, és determinált is, az ő akarata is számít ebben, hogy ő miket támogat és miért, de bele is sodródik jó értelemben ügyekbe, amiket aztán fölvállal teljes mellszélességgel.

Ezek után még megnézhetjük, hogy a Merkúrnak milyen kapcsolatai vannak, a Jupiterrel van egy trigonja, ez mindenképpen egy támogató dolog, egy jóindulatú bolygóval való kapcsolat. Főleg könnyű fényszög az mindenképpen azt jelenti, hogy ő támogatást kap ezekhez az ügyekhez, innen-onnan. Ezt most már nem keverjük bele, hogy honnan, de a lényeg az, hogy támogatást kap, illetve az is, hogy önmagának ez egy nagyon kellemes terület. Jól tud ott működni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése