Életterületek elemzése 10.h.- karrier, anya / Julia Roberts

Nézzük Julia Roberts képletét a 10. házhoz. Azért ő tényleg szupersztárnak számít, ő egy Skorpió hölgy Rák Ascendenssel, a Rák végén van az Ascendense.

Vegyük az előbbiek szerinti szempontokat. Nézzük meg a 10. házat, egyrészt azt, hogy hogy áll ez a 10. ház? Az a Kosban kezdődik, nem áll benne bolygó, így az urát nézzük, a Marsot, amely Mars a Bakban áll a 6. házban. Vagyis hanyatló házban, de egzaltációs méltóságban. Nagyon erős méltóságban, kiugróan erős. Viszont azt is tudjuk, hogy azért az egzaltáció nem tart ki sokáig, egy folyamat végéig. Ez azért már elég árulkodó az ő karrierjéről, mert azért ha azt meggondoljuk, nagyon magasra szárnyalt azt látjuk, hogy kiugró sikerei vannak, ilyen volt például, amikért díjesőket kapott: a Micsoda nő, az Acélmagnóliák, illetve az Erin Brockovich, amiért több díjat is besöpört, Oscar-díjat, stb. Az egzaltált bolygó általában ilyen kiugró dolgokra utal.





Viszont azt is mondhatjuk, hogy bár ha elolvassátok az angol nyelvű Wikipédián, 2013-ban is játszott jelentős filmben, amiért sok díjat kapott, de igazából nem jutott el ez már mindenhova. Talán azt is mondhatnánk az egzaltált bolygóra és kicsit olyan, hogy időnként fellobban, aztán nem hallunk róla egy ideig. Bár tesz-vesz és tevékenykedik, ezzel nincs probléma, de maga a karrier, vagy a siker, az időnként ilyen nagyon nagyot szól, aztán utána kicsit visszatér a normális kerékvágásba.



Mit látunk még a 10. házban? Ott van a felszálló Holdcsomópont, karmikusan az életcélja is a 10. ház, a karrier. Illetve sikerben is ez szól a legnagyobbat, ide érdemes koncentrálni az energiáit. De ez hol van, ez a 10. ház ura? Ez pedig a 6. házban van. Ez nagyon érdekes, mert egyrészt a munka fontosságára utal, a hivatás és a mindennapi munka összefonódására, de ez így keveset mond, jobb lenne, ha azt mondanánk, hogy „kulimunka”. Ez most így furcsán hangzik talán, de gondoljatok bele, a 6. házban a mindennapi „robot” jelződik, amikor mindennap tevékenykedsz. A 10. ház meg a karrier háza, a cél, amit fel akarsz mutatni, a siker, amit el akarsz érni. Azt mondanánk, hogy ő azért eléggé kulimunkával éri el ezt a sikert, nagyon sokat dolgozik ezzel a Skorpió beállítottsággal. Ha végigolvassátok az angol nyelvű filmográfiáját, mindig vannak filmjei, még akkor is, hogy ha nem szólnak akkorát, de nagyon sokat tesz közben is egyéb dologban. Nagyon sokat dolgozik, neki a karrier és a mindennapi munka, vagy kulimunka az összekapcsolódik mindenképpen. Nemcsak arról szól, hogy ő most végig vonul a vörös szőnyegen, hanem hogy minden nap arca verejtékével megdolgozik érte.


Mely más háznak az ura még ez a Mars? Az 5. házé, ez általában a színészeknél elő szokott jönni, már láttuk: a szórakoztató ipar jelzése, amit általában ilyenkor itt a Neptun is megerősít, hogy egyfajta alkotás, kreativitás is benne van és a filmezéshez a Neptun nagyon kapcsolódik. Ez erős jelzés a filmszínészetre, bár nem csak arra, mivel Julia színpadon is szerepel időnként. Csak ez jobban látszik.
Aztán meg lehet nézni, hogy mennyire szabad akaratos ez a kérdés nála. A Kosban van a 10. ház, van benne szabad akarat, pozitív jegyben és az ura a Mars, az pedig viszont a Bakban áll, ami viszont már egy determinált jegy. Azt mondhatnánk, hogy igazából félig-meddig, azaz vannak olyan részei valószínűleg a karrierjének, amit ő választhat meg és vannak olyan dolgok, amik megtalálják őt és azokból nem nagyon választhat, sorsszerűen ezt neki át kell élni, bele kell menni.
Mi az, amit még látunk? Hogy a Mars és a Szaturnusz egy elég erőteljes kvadrátban áll. Mind a kettő legalább hanyatló házban áll, mint a két kártevő, azért ez biztosítja a nagyjából sikeres életet. Bár azért tudjuk, hogy magánéleti és egyéb problémái időnként vannak, meg családi, a testvérével sem mindig jön ki jól, meg az anyukájával sem, ha jól tudom. Bár az anyuka is egy érdekes téma. Mert az édesanyja is idetartozik a 10. házhoz.
Milyen is az ő édesanyja? Erőteljesen marsikus, egzaltált, de nem tud jól kibontakozni a hanyatló házban, de azért mégis egy kártevő. Ha végigolvassuk a korai éveit: Julia anyja elvált az édesapjától, aztán hozzáment egy nagyon durva és általában munkanélküli emberhez, akit nagyon utált a kislány Julia. És majdnem 10 évet vele élt és utána vált csak el az anyja. Igaz, hogy utána már az édesanyja is azt mondta, hogy az élete nagy hibája volt, na de azért a kislánynak ez valószínűleg nem volt könnyű. Mert mit látunk? Hogy az anyuka egy vérmes típus és ez az időnként nagyon fölcsattanó, illetve ez a csak neki lehet igaza és majd minden úgy lesz jó, ahogy ő akarja. Valószínűleg ment a saját feje után ezzel az egzaltációval, vagy legalábbis Julia ezt így látta.


Igazából persze ragaszkodott mindig is a mamájához. azért látjuk, hogy az a Hold, ami az Ascendens ura, az két kisebb méltóságában tartja ezt a Marsot: terminus és arculat. Azért megvan a ragaszkodás az édesanyja felé akármilyen nehéz életet is teremtett neki időnként, de nagy ellentét nincs közöttük, azt látjuk. Egy tág trigon is van, de azt is látjuk, van ez a Szaturnusz, amely kvadrálja ezt a Marsot és nem teszi tönkre, egyébként csak gyengíti és fordítva is szerencsére. A Szaturnusz a Mars uralma alatt, a Mars a Szaturnusz uralma alatt így egymást nem tudják annyira bántani. Ez a kvadrát azért nem annyira komoly, mint amilyennek látszik. Azt látjuk, hogy valószínű, hogy anyuka is Juliának a párválasztásaival nem nagyon értett egyet és viszont, úgymond az anyós és a veje között talán nem feszültségmentes a viszony, ez is látszik ebből.
Amúgy fontos tudni ezeket a sújtottságokat, hogy itt ugyan kvadrátban áll a Szaturnusz a Marssal és akkor ebből akár lelki oldalon is rémtörténetet lehet kerekíteni, de pont itt nem, ez az érdekes. Mondom, nem bántják egymást annyira, csak egy picit, ami tényleg még abszolút bírható. Azt mondanánk, hogy azért nincs olyan hatás, ami annyira lerontaná és ez azt is jelenti, hogy egy Szaturnusz kvadráttal a házassága is leronthatná az ő karrierjét, ami egy picit azért úgy megsuhintotta, amikor elszedte úgymond valaki mástól a pasiját. Operatőr volt, aki a férje lett végül is, most már jó pár éve. Daniel Moder, immár 2002-óta, már 12 éve házasok, 3 gyerekük van. Azért ez egy sikeres házasság lett. Ez annak is köszönhető, hogy a két terület egy picit ugyan bántja egymást, de nem nagyon, viszont együtt is tudnak működni, és ez a nagyon érdekes, mert egymás uralmában állnak, a Mars a Szaturnusz uralma alatt, a Szaturnusz a Mars uralma alatt, ez az úgynevezett uralmi csere.


Ez egy kicsit olyan becsapós lehet Juliánál. amiről azt hinnénk, hogy gyengíti a karrierjét, például ez a botrány, én emlékszem még anno, jó 10 éve, amikor ott ment a hajcihő a férfi körül, hogy Julia elszedte a feleségétől. Akkor nagyon állt a bál. Akkor még én sem jósoltam volna nekik nagy jövőt, hiszen hogy lehet ilyen alapokra építeni? Viszont kiegészülve az ő karrierjével uralmi cserében, ez azt jelenti inkább, hogy megerősítik egymást. Persze vannak konfliktusok vagy súrlódások, de igazából, ha a kettőt együtt működteti, még jobb is lesz, mint valaha. Ez nagyon érdekes, ezek azok a kis nüanszok, amiket nehéz észrevenni, mert az ember rásüti, hogy ez ilyen, aztán mégsem. De ha megnézzük az utóbbi években kicsit eltűnt a hölgy a térképről. Amire utoljára emlékszem az az Ízek, imák, szerelmek című film volt, az (Eat Pray Love), ami 2010. táján volt és azt látjuk is, hogy minden bolygója főleg a horizont alatt van. Annyira azért, ha ő éppen nem dolgozik, akkor nem akar csillogni.
Viszont nagyon érdekes, mert ha tovább olvasunk róla, 2013-ban feltűnt egy filmben – ami még hozzánk nem jutott el –, ahol Meryl Streeppel játszik, a lányai közül az egyiket játssza és már jelölték egyből Golden Globe-ra, Screen Actors Guild-ra, Critics Choice Awardra, Academy Awardra, azaz Oscar-díjra, „Best Supporting” – Legjobb mellékszereplő díjára, ami a 4. Oscar-díj jelölése. Azért erre mondtuk, hogy nem tesz rosszat neki a családi élet, inkább úgy mondanánk, hogy a házasság, mert most is időnként kiugróakat produkál. Látjuk, még ha ez most hozzánk még nem is ért el, hogy megint van egy egzaltált csúcspontja az karrierjének.
És a másik még, amit ezzel a kvadráttal kapcsolatban el akartam mondani, hogy ez a Szaturnusz viszont retrográd. Innen látjuk, hogy nagyon kicsi kitérő a 7. ház irányába csak azért, mert összekapcsolódnak, hogy bizony több férje is volt, változó jegy jelzi, hogy több házassága van valakinek, vagy például azt, hogy retrográd az ura, hogy szakaszos, egy ideig tart, aztán utána váltani fog. Az első férje Lyle Lovett volt, akivel össze-vissza 2 évet élt együtt a ’90-es évek közepén.

Ha megnézzük, hogy szereti-e vagy mennyire akarta ő ezt a karriert, akkor megnézhetjük a Holdat és az mennyire szereti azt a Marsot, amit az előbb is megnéztünk csak anyukára, hogy ragaszkodik hozzá, mint a munkájához. Én azt mondanám, hogy nem kiemelt szerepet játszik érdekes módon az életében, mint egyes színészeknek. Talán emlékeztek Antonio Banderas-ra, aki abszolút egy volt a hivatásával és oda is törekedett, vagy Keanu Reeves, akinek szintén, az az életének az értelme. Azért Julia Roberts-nek nem az az elsődleges, kicsit más értékek szerint él, így az anyagiak esetleg, vagy például a hite, ami hindu tanítóktól tanul – bár most nem térünk ki annyira a 9. házra –, illetve indiai ashramokban is járt és ott forgatták az Ízek, imák, szerelmek című filmet is az egyik ashramban, ahova szokott járni a mesteréhez. Ezek jobban izgatják őszintén szólva, mint az egész karrierje úgy, ahogy van.
Az Erin Brockovich c. filmben
Bár az is igaz, hogy nem csak az alap uralmi bolygót érdemes megnézni, legalább még az egzaltációs urát érdemes egy háznak esetleg megnézni, vagyis egy jegynek. A Kosban van a 10. ház. a Kos jegyének az ura a Mars, alapvetően az jelöli a házat. De a Kosban egzaltált a Nap, ezt tudjuk, ez alapvető. A Nap egy dolog, hogy jobban, vagy rosszabbul áll, csak arra gondolok, hogy ha megnézzük, hogy a Hold, mint Julia, kit, vagy mit szeret jobban. Akkor azt látjuk, hogy azért a Napot nagyon szereti, amely egyrészt a 2. házat így összeköti vele. Azt mondanánk, hogy a kiugró, rövid ideig tartó nagy sikereket ő is nagyon szereti. Nagyon fontos neki, hogy legyen egy-egy kiugró állomáspont az ő karrierjében, amely megfelelő pénzt is hoz neki. Nem véletlen ő volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, mikor az Erin Brockovich című film szerződését aláírta. Erre mondtam, hogy azért a pénz bizony nagyon számít neki. A kiugró sikerek után járó kiugró pénz az nagyon és másodsorban inkább az a vallás, hit, a 9. ház, a külföld és maga a munka, a mindennapi munka, hogy neki mindig legyen elfoglaltsága, az nagyon fontos neki.

Kiegészítésként pedig a 6. háza a Nyilasban kezdődik, így a Jupitert néztük, hogy az triplicitás szerinti recepciójában van a születési uralkodójának, és ez a 6. ház a kis állatok is, és Julia állatorvosnak készült alapvetően, nem is színésznek. Valószínűleg ezért is nincs az a fajta összeforrottság az ő karrierjével, mint más színészeknél láttuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése