Kérdezd a csillagokat - 8.h.a kérdőasztrológiában 2.rész

A hitelnél  úgy kell megnézni, hogy „mekkora hitelt vesz fel?”, az is a 8-as ház, tehát ugyanúgy a méltóságából látod, hogy mekkora lesz az a hitel. És a 2-es, 11-es ház kombinációjából meg azt, hogy elég lesz-e rá a pénze, hogy fizesse, mert ha mondjuk felvesz egy egzaltált méltóságú hitelt, de a 2-es háza meg a 11-es háza összesen is csak egy terminust tud felmutatni, hát akkor elég kérdéses, hogy nem haladja-e meg a lehetőségeit a hiteltörlesztés.



Ezen kívül nem előnyös a hitel, ha a 8-as ház ura támadja a 2-es ház csúcsát. Tehát ergo általában akkor van ez, hogy ha a 8-as ház csúcsán áll a 8-as ház ura és akkor  oppozícióval a 2-es ház csúcsát támadja, vagy támadhatja a 2-es ház urát, az Ascendens urát, magát a személyt, a kérdezőt vagy magát az Ascendenst, vagy a Holdat. Tehát magyarán ha vagy a 2-es házat és a hozzátartozó dolgokat, vagy az Ascendenst és az ahhoz tartozó dolgokat támad, akkor az nem előnyös. Illetve ha kvadrátban, oppozícióban van a Szerencseponttal, akkor nem szerencsés a hitel.



Na még egyet érdemes megnézni ennél, hogy ha úgy látjuk, hogy ettől függetlenül a kérdezőt valami anyagi kár éri, tehát a 2. házcsúcs támadott, vagy az ura romlik. Esetleg azt látjuk, hogy jegyváltás előtt van és utána történnek meg ezek vele. Mondjuk most ha például egy Merkúr jelezné mondjuk a 2-es házát valakinek és nem régen lépett Nyilasba,  például a múlt héten. Tehát ha még előtte nézzük Skorpióban, de azt látjuk, hogy már a jegy vége felé van, akkor nem biztos, hogy ajánlunk neki egy hitelt, mert látjuk, hogy hát kis idő múlva Nyilasba lép, most akkor is, ha ezt szimbolikusan nézzük, tehát ergo egy idő után nem fogja tudni fizetni a hitelt, mert a Nyilasban meg exil a Merkúr.

A „melyik hitelt válasszam?” kérdésnél ugyanezek vizsgálandók. Annyiban kiterjesztve, hogy itt megint az van, hogy 1-2-3 vagy nem tudom hány konstrukció és akkor elkezdjük ugyanúgy, hogy a 8-as ház az első konstrukció, a 9-es ház a második, 10-es ház a harmadik, stb. amennyi van, reméljük sok nincs. Tehát azért mondtam, hogy ezek szabad akaratos kérdések, azt ilyenkor nem kell nézni, hogy ténylegesen megkapja-e a hitelt, ilyenkor csak azt nézzük, hogy mi lenne neki jó, mi az, ami nem dönti őt anyagi romlásba ugye. Tehát itt inkább a negatívumokat próbáljuk kizárni. És itt csak akkor nézünk ilyet, ha kifejezetten erre utaló jelet látunk főleg fényszöggel, hogy akkor meg is kapja-e azt a hitelt, de itt ugye elvileg nem ez a kérdés még ennél az első kettő féle kérdésnél.





A „megkapom-e a hitelt?” kezdetű kérdésnél viszont erre is figyelni kell. Na most itt abban az esetben, ha a kérdező planétái recepciós fényszögbe kerülnek a hitel bolygójával, akkor megkapja a hitelt. Tehát magyarán az Ascendens, vagy a Hold és a 8-as ház ura. Na most itt recepciós fényszög kell, tehát igazából egy fokkal jobb, hogy ha a 8-as ház szeretné odaadni azt a hitelt úgymond, tehát attól, hogy én nagyon akarom a hitelt, még nem biztos, hogy megkapom. Jobb, hogy ha a 8-as ház urának van recepciója, de azért ez nem kizáró ok. Hát azt tudjuk, hogy ha recepciós oppozícióval kapná meg a hitelt, akkor viszont próbáljuk róla lebeszélni, mert akkor nagyon pórul fog járni. Ha viszont a 8-as ház ura exilbe, vagy fallba teszi az Ascendens urát, vagy a Holdat, akkor még meglévő fényszög esetén sem kapja meg a kérdező a hitelt. Ezért mondtam, hogy a 8-as ház urának a recepciói fontosabbak, mint visszafelé. Tehát az a fontos, hogy meg akarja-e adni nekem a hitelt a bank?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése