Kérdezd a csillagokat! - 6.h. a kérdőasztrológiában 1.rész

6.ház: a betegségek

Először is meg kell nézni a kérdező állapotát, hogy mennyire egészséges. Tehát az Ascendens ura itt még fontosabb lesz, ugye mindenféle sújtottság, vagy egyebek, azok hátrányosan befolyásolják az állapotát. Illetve meg kell nézni a hatodik házat, tehát a betegséget magát, hogy melyik az erősebb, a kérdező vagy a hatos ház ura. Ugye attól is függ, hogy ki győzedelmeskedik a másikon. Illetve a hatos ház csúcs dinamikája, tehát, hogy kardinális, szilárd vagy változó, az például megmutatja azt is, hogy milyen a lefolyása. A hatos ház csúcs dinamikája, illetve a hatos ház csúcs ura is, hogy milyen dinamikájú jegyben van. Általában fix jegyek jelentik a krónikus, gyógyíthatatlan betegségeket.

Hogy kezdődik egy betegség?


Általában az Ascendens ura és/vagy ugye a Hold között kell lennie fényszögnek, tehát az Ascendens és a hatos ház ura, és a Hold és a hatos ház ura között. 
Itt az a gond, hogy sajnos a bajhoz, gondhoz, jajhoz, ahhoz nem kell különösebb recepció. Tehát nem kellenek akkora recepciók, illetve ha oppozíció vagy kvadrát van, sajnos akkor is jön a betegség. És ha közeledő fényszög van, akkor az azt jelenti, hogy még az elején van és súlyosbodni fog, tehát vagy az elején van és megy bele a betegségbe, vagy ha arra kérdeznek, akkor súlyosbodni fog.

Na, most lehet az Ascendens ura retrográd, akkor már nem érzi jól magát kérdező. Tehát azért egy retrográd Ascendens ura az azt jelenti általában, hogy fizikailag nem igazán van jól. Ez, amit mondtam, hogy ugye vizsgáknál is nézzük, hogy fáradt, ilyesmi, de eleve egy kimerültséget jelent, és hát az ugye már táptalaja a betegségeknek, hogyha a szervezet nem megfelelően funkcionál. 

Ha viszont a hatos ház ura retrográd, akkor az egy kiújuló, visszatérő betegséget jelent. Erre nem tudunk ilyenkor időkódot mondani, hogy például mikor. Ha közeledő fényszög van, akkor tudunk időkódot mondani egy kiújulásra például. De nem csak a retrográdság jelenti csak a kiújulást, vagy visszatérő betegséget, hanem a kettős jegyben levés is, tehát ha változó jegyben van, akkor hullámzik az állapota, tehát hol jobb, hol rosszabb.

folyt.köv.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése