Carrie Fisher horoszkópja

Carrie Fisher (October 21, 1956,  Burbank, California, United States)  2016 karácsonyán hunyt el hirtelen. Pont 60 éves volt. Sokunknak akik a 70-80-as években nőttünk fel az eredeti "A csillagok háborúja" trilógia Leia Organa hercegnőjét testesítette meg. Ezáltal a szerep által vált ikonná. Nézzük meg a szerepén keresztül, mennyire illett a jelleméhez ez a karakter.

Carrie Mérleg Napú, Bak Ascendensű hölgy volt. Ez szépen passzol Leia hercegnő szerepéhez, aki egy vezető alkatú politikusnő tulajdonképpen a Star Wars univerzumban. 




Carrie mindig megegyezésre kész, diplomatikus, társaságkedvelő  a Mérleg miatt, "egy nagyon kedves ember" ahogy jellemezték a barátai és munkatársai. A Bakkal viszont ambiciózus, dolgos és kemény döntéseket is hozó. 

A születési uralkodója a Szaturnusz a 10.házban ezt szépen aláhúzza a karriervággyal és az életcélok fontosságával.

1975-től haláláig aktívan tevékenykedett a filmszakmában, ha nem is mindig ikonikus szerepekben, de forgatókönyvíróként, íróként és  scriptdoctor-ként (forgatókönyv lektorként) dolgozott. Miután a születési uralkodója van a 10.házban, ő ment a munkák után nem fordítva. Sajnos a 10.h.ura, a Mars, a Halak 15.fokán nappali képletben nem képvisel semmilyen méltóságot, így igazán nagy karriert nem mondhatott magáénak. Ettől még fontos volt neki a hivatása, de inkább  a közösségek, barátok miatt (Szaturnusz a 10.házban de recepcióban a 11.ház ura ránt érdeklődik), ill a jómód miatt (2.h.ura is érdekli a Szaturnuszt).







Ez a Szaturnusz peregrin, így nem túl erős embert jelez. Kedves, készséges, de sokszor alámegy másoknak, nem annyira tud kiállni magáért. 

Tudjuk, hogy voltak drogproblémái is, de kimászott belőle. Mivel a képletében szerencsére az 1. és 12.h. nem ugyanabban a jegyben kezdődik, így nem lett ebből végletes önsorsrontás. A 12.h.ura egy exil Jupiter a 8.házban: romlott bolygó sötét házban sajnos hozhatott időleges megingást ezen a vonalon.

Amúgy sem túl szerencsés sajnos a képlete: a két jótevője (a Vénusz és a Jupiter) habár együtt állnak, de a Jupiter exil, és mindketten sötét házban (8.h.). A két szerencsétlen bolygó a Mars és a Szaturnusz pedig ugyanúgy követő házban ill. sarokházban állnak peregrin helyzetben. Igy sajnos a negatívabb vonások jobban érvényesülnek az életében.

Pedig ő szeretett volna csillogni és elismertséget szerezni, lévén a déli félteke ( a horizont feletti rész) erősebb a képletében. Ezenkívül a nyugati térfél, ami a másokhoz való fordulást is jelképezi.




Képletében a Föld elem túlsúlya dominál, ami egy praktikus, anyagias jellemet ad neki, bár a többi elem is képviselteti magát. Ezzel összehasoníltva a föld-házakban (a cselekvés házaiban) nincs sok bolygója (2) így a pénz és karrier/hivatás vágyát nem tudta teljes mértékben kiélni. Ez bizony hozhat frusztrációkat egy ember életében.


Híres embereknél a nyilvánosság és az elismertség a fő tényezők. Ezeket fogjuk még megnézni, sőt Kalo Jenő nyomán a halála utáni hírnevéről is kaphatunk felvilágosításokat.


Életében a nyilvánosság (7.h.) érdekesen kettősen nyilvánult meg. Egyik ura a Hold a Bikában egzaltációban van. De mint tudjuk az egzaltáció csak időleges fellobbanást jelent. A másik jelölője a Nap a Mérleg végén viszont exilben van, azaz romlásban. Két elég eltérő vonulat. De jól példázza az ő nyilvános szerepléseit: egyfelől időnként a fel-fellobbanó egzaltált rajongás iránta, míg másfelől a majdnem teljes elfeledettség. L. "A csillagok háborúja" eredeti trilógiája hisztérikus nyilvánosságot és rajongást hozott neki, hogy utána majd 20 évre elfelejtsék, és csak nemsokkal a halála előtt lángoljanak fel újra érte, amikor kijött a mozikban a 7. rész "Az ébredő Erő".




Nézzük hogy alakul ez majd most a halála után: itt az elforgatott házak játszanak. A 8.h. mint a halál jelzője lesz az 1.ház, és mindent ehhez mérünk. Igy az elforgatott 7.h. az eredeti 2.h. lesz. A 2.háza a Halakban kezdődik, ura a Jupiter és benne áll a Mars. Ez a Jupiter ráadásul oppozicióban áll a Marssal, amely Mars tönkre is teszi. Szóval bár a karaktere, Leia hercegnő megmarad, ám őt mint embert nem fogják annyira értékelni majd.


A 8.h. mint a halál ház ura a 9.h-ba kerül, ami elforgatva a 2.h. lesz. A tehetségének felfedezése még várat magára. A halál ház ura ugyanaz a Merkúr, amely az elforgatott  10.h.-at az elismertség házát is uralja. Igy a halálával azért legalább elismertséget kap a tehetsége. De sajnos ezt is egy peregrin bolygó uralja, így olyan nagy elismertségre nem számíthatunk, ahogy életében sem.



Érdekes, hogy a művészet néha hogy felel a valós dolgokra: "A csillagok háborúja" sztoriban is a legújabb kánon szerint Leia hercegnő bár sokáig sikeresen látja el az Új Köztársaság teeendőit (igaz főkancellár nem lesz belőle sose!) de "Az ébredő Erő" eseményei előtt pár évvel, miután kiderül, hogy Darth Vader az apja, kegyvesztett lesz és távozik a vezetőségből. Miközben új fenyegetés üti fel a fejét a galaxisban, és ő megalakítja az Ellenállást. Vagyis nagyjából ugyanabban a szerepben találja magát idősödő nőként, mint a kezdetekkor: egy lázadó sejtet vezet hivatalos címek nélkül.

És azt hiszem így is marad meg az emlékezetünkben most már örökre: a hercegnő, aki sosem volt tipikus hercegnő, egy világban, valahol a szívünk mélyén....


Az Erő legyen vele örökké!


May the Force be with her... always.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése