Ascendensek értelmezése 5.- Angelina Jolie

További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem


Akkor folytassuk az Ascendens uraknak az elemzését, illetve a születési uralkodók elemzését. Mégpedig Angelina Jolie képletével. És most egy olyat mutatok meg nektek az eddigiekkel ellentétben, akinek nincsen különösebb méltóságban, sőt egyáltalán semmilyen méltóságban nincsen a születési uralkodója, hogy mit lehet ilyenkor kezdeni és mit jelent ez.








Angelina Jolie-nak kerekítve a 29. fokon van a Rákban az Ascendense. Így a születési uralkodója a Hold lesz. És itt fűzném hozzá, hogy bizonyos felfogásokkal ellentétben attól függetlenül, hogy abban a házban még van egy másik jegy, teljesen mindegy mekkora arányban, ha csak nem bezárt jegy – ez a kivétel –, akkor nem igazán érdemes azt nézegetni, mert akkor a ház ura mindenképpen a házcsúcs jegyének az ura lesz, annak a jegynek az uralkodó bolygója, ahova a ház csúcsa esik. Az, hogy most neki még az Oroszlán is beleesik az 1. házába, az nem sok mindent jelent. Ő ettől függetlenül egy Hold vezérelte hölgy lesz. Mondom, ez alól csak akkor van kivétel, ha bezárt jegyünk van valahol.

Milyen ez a Hold Angelinánál? Ez a Hold a Kosban van, a 9. házban lenne, de nem ott van. Mert ha felkerekítjük, láthatjuk, hogy a 14 fokon van, míg az MC-je az pedig 18 fokon és ez 4° különbséget jelent és az teljesen biztos és ebben minden iskola megegyezik, hogy a fő tengelyek, az Ascendens–Descendens, MC–IC az 5 fokos orbisszal rendelkezik. Ez a Hold bizony már a 10. házba számít, ami sokkal érthetőbb tekintve, hogy azért ő is elég sikeres karriert tudhat maga mögött.


Na de ez a Hold milyen ebben a Kosban? Hogyha végig nézitek kerekítve a 14°-on áll. Nézzétek meg a táblázatban. Találunk-e bármilyen méltóságot neki? Sem uralom, sem egzaltáció, sem triplicitás, sem terminus, sem arculat, de még romlása sincs, sem nem exil, sem nem fall.

Ez egy teljesen peregrin bolygó, amely mint tudjuk nem annyira jó dolog és az ura után idomul, amely ura egy kártevő, ilyen szempontból nem annyira jó, viszont legalább jól áll ez a Mars, nem ront Angelinának a Holdján. De azért ez a Hold nem ígér akkora sikereket és magánéleti boldogságot sem, meg úgy egyáltalán elégedettséget az élettel.

Mert mit jelent ha peregrin vagy netán romlásban lévő születési uralkodó? Hogy bizony az ember nem olyan elégedett, alámegy a másiknak, pont az ellentéte, mintha uralomban van vagy egzaltációban van. Nem hogy ő diktál, hanem ő megy alá a másik embernek, meg akar felelni másoknak, esetleg nagyon rágörcsöl a dolgokra, vagy úgy érzi, hogy mindenért küzdeni kell egy Kos Holddal például, ez függ attól is, hogy milyen bolygó és milyen jegy jelzi. De mindenképpen önmagában egy nem annyira elégedett és egy küzdelmesebb, vagy több megpróbáltatással járó érzetet kelt.




Mit lehet ilyenkor tenni? Van egy nagyon érdekes technika. Meg lehet keresni az úgynevezett tényleges születési uralkodót, mert ez a természetes születési uralkodója, mert a Rákba esik az Ascendense, a Ráknak az ura a Hold, ez a születési uralkodó.

Tovább:




Nem minden esetben, de végig lehet vinni, hogy válasszunk egy másik uralkodót. Ez hogy néz ki? Úgy néz ki, hogy fogjuk az Ascendenst, amely itt a Rák 29. fokán van és a Rák 29. fokát a táblázatban végig követjük, hogy mely bolygók uralkodnak e fölött a pont fölött. Mely bolygók területén, birodalmában van ez az Ascendens, ezek a tanult recepciók.




Uralkodik ott a Hold és mindig megnézzük, hogy az a bolygó hogyan áll a képletében? Jobban, vagy rosszabbul, mint az eredeti születési uralkodó? Egyrészt uralkodik fölötte a Hold, persze a Rákban van. De ez a Hold, mint néztük nem igazán jó. Ez egy peregrin Hold.

Aztán egzaltációban van a Rákban a Jupiter. Nézzük meg a Jupiterét, amely a 18°-on áll kerekítve a Kosban, hogy annak van-e valami méltósága. De ha végignézitek a táblázatban, bizony egyet sem fogtok találni, az is egy peregrin Jupiter. Ezzel sem vagyunk előrébb.

Aztán nézzük tovább mi az, ami még uralkodik ott az Ascendens fokán? Van a Vénuszunk triplicitásban, mert ez egy nappali képlet. Nézzük ezt a Vénuszt, ez hogy áll az ő képletében? Ez a Vénusz, ha végig nézitek ez is a Rák 29°-án áll, ugyanott, mint az Ascendens. És ha végignézitek a Rák Vénuszának a méltóságait, akkor bizony találtok egy triplicitást szintén, ami elég logikus, miután ugyanazon a fokon áll, mint az Ascendens. Ugyanúgy a Vénusz a saját triplicitásában áll. Na, most ez már azért, mint láttuk Brad Pittnél is, ez már azért egy elég jó méltóság, ezt már lehet használni (+ sarokházas is a Vénusza, ez is erőssé teszi!).

Hogy lehet ezt használni? Ez egy nagy csel. Ezt úgy lehet használni, hogy amíg az uralomban és az egzaltációban lévő születési uralkodók ösztönösen jönnek belőlünk, mint hozzáállás, viselkedési forma, addig bizony a triplicitástól lefelé tudatosan lehet csak előhívni. Ha Angelina a Kos Holdja helyett a Rák Vénuszára koncentrál, akkor egy sokkal sikeresebb életet mondhat magáénak, de legalábbis sokkal megelégedettebbet, netán boldogabbat és mindenképpen kevesebb küzdelemmel járót.




Ez mit jelent konkrétan? Valószínűleg, ugyan nem ismerjük személyesen, de el tudjuk képzelni, hogy egy Kos Holddal hogyan viselkedik és hogyan éli meg a dolgokat. Kiküzdi magának, ki akarja küzdeni, úgy gondolja, hogy csak akkor ismerik el, ha ő megverekszik mindenkivel, hiába nő. Nem véletlen, hogy a leghíresebb filmjei a Lara Croft-tal a Tomb Raider, vagy akár a Mr. és Mrs. Smith, ahol összejött Brad Pittel, azok bizony ilyen harcos leányzót mutatnak, egyfajta amazon típust. Ez benne van, ez jön belőle ösztönösen.
Ám ha ő ehelyett azt mondja, hogy rákoncentrál a Rák Vénuszra, amely végül is szintén saját maga, és megpróbálja azt élni – csak ezt következetesen kell tartani ahhoz, hogy ez kifejtse a hatását –, akkor ő egy sokkal elégedettebb életet fog élni.

Milyen a Rák Vénusz? Végül is egy sokkal háziasabb, míg a Kos Hold az egy férfiasabb hozzáállást ad, a Rák Vénusz az kifejezetten egy nőies, holdias, gondoskodó, vizes-érzelmes, vénuszi hozzáállást adó viselkedésmód. Sokkal nőiesebben viselkedik, inkább a családjának él, inkább saját magával foglalkozik, mert azért mégiscsak ott van az Ascendensen és vénuszi dolgokkal foglalja el magát konkrétan. Ezt Rák módon, egyrészt benne van a szépítkezés, benne van a nőiesség kiemelése, benne van a csábítás, de benne van a főzés-sütés, otthoni háziasszonykodás bizonyos szinten. Akkor bizony sokkal sikeresebben, könnyedebben mennének a dolgai és lehet, hogy nem annyira a karrierjére kéne koncentrálnia, mint azzal a 10. házzal, vagy MC-n lévő Holddal, hanem inkább saját magára és a saját boldogságára. De látjuk, hogy nem ez jön azért belőle. Hiába vannak ott az örökbefogadott, meg a saját gyerekei, meg a nagy családja.



De pont most röppentek fel a hírek, hogy összevesztek Brad Pittel és mind kettejüknek volt filmbemutatója és külön jelentek meg. Ezt felkapták a pletykalapok, de a lényeg az, hogy inkább az maradjon meg bennünk ebből, hogy bizony a család mellett is inkább a karrierjére próbál koncentrálni és most már rendezőként is, ami szép meg jó, csak látjuk, hogy ezzel a Kos Holdat erősíti. Mert azért egy filmrendezőnek nem kis küzdelem, mire egy filmet összehoz egy ember, az biztos. Ehelyett most valószínűleg jobban járna, már elnézést, ha otthon sütögetne, ez nagyon leegyszerűsített, de valószínűleg könnyedebben és boldogabban élné meg a dolgait (és persze a karrierjéről sem kéne ehhez lemondania!). Persze ez választás kérdése, ha nem akarja, nem kell. Ez csak egy lehetséges másik út az életben.

Viszont az biztos, hogy ezzel a peregrin Holddal nem túl szívós és nem véletlen, hogy felreppentek azok a pletykák a mellműtétjéről meg a betegséghajlamairól. Bizony nem olyan szívós, nem annyira bír dolgokat, mint akár Brad Pitt, de ezzel a Rák Vénusszal egy kicsit kiegyenlítettebb lenne köztük is a viszony, jobban bírná a tempót, hogy ha erre koncentrálna. De ezt nagyon tudatosan kell művelni, ez nem fog magától jönni, erre főleg az elején minden pillanatban figyelni kell, hogy a Rák Vénuszt válassza és ne a Kos Holdat. Vagyis így próbáljon érvényesülni, egy ilyen nőiesebb hozzáállással. Nem ismerjük a magánéletben, nem tudjuk, mit csinál, de ez biztos, hogy mondom, nem jön belőle így magától.



Ami meg a kinézetet illeti, amiről szó volt, a terminusok. nézzük meg itt azt, amit említettem. Az Ascendense a Rák 29. fokán az bizony a Szaturnusz terminusában van.


Ezért mondtam, hogy eléggé most nem megítélésképpen, de néha eléggé soványnak néz ki, főleg ahogy öregszik és néha anorexia határát súrolóan vékony, ami azért tényleg a Szaturnusznak a jellemzője. És ha megnézzük a születési uralkodót, a Holdat ilyenkor, a természetes születési uralkodót, az pedig bizony a Merkúr terminusában van, ott a Kos 14. fokán. Ami megint a vékony és fiatalos külsőt erősíti, ő azért tényleg elég fiatalosan néz ki, csak éppen igazán vékony. Nos, akkor megállapítottuk, hogy a külseje is stimmel. Az, amit mondanánk igen, hogy a Hold mellett a Jupiter, meg a Vénusz az Ascendensen, akkor kicsit teltebbnek kellene lenni, meg nagy keblűnek, ez pont ezért nem igazán válik be, mert a terminus az, hogy mire hasonlít Angelina, azt bizony inkább a Merkúr és a Szaturnusz határozza meg.



További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

2 megjegyzés:

  1. A kérdő képleteknél a Lilly táblázata szerint van a terminusok beállítása. Arra gondoltam, hogy ez a Radixnál is érvényes... De aztán láttam itt ezt az elemzést és megkérdezem, hogy minden esetben az Egyiptomi módszert lehet-e használni? (A Radixnál)

    Tisztelettel,
    Molnár Csaba

    VálaszTörlés
  2. Igy van, kedves Csaba, a radixnál az egyiptomi terminusok használatosak, míg a horarynál a Lilly-félék.

    VálaszTörlés