2017. január 14., szombat

Ascendensek értelmezése 1.- Keanu Reeves

További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Kicsit nézzük meg, hogy ez mit árul el rólunk így általánosságban. Ez lesz a kályha, ahonnan majd elindulunk mindig ezeken a példákon. 

Nézzük meg, hogy milyen lehet egy Ascendens? 4 elemünk van, 4 elemi felosztásunk: Tűz, Föld, Víz, Levegő, mindegy a sorrend. És most akkor vissza tudunk kanyarodni az ősminőségekhez és mindig érdemes észben tartani, hogy az adott elemet milyen ősminőségek alkotják, mert ezeknek is megvan a jellemzője, és ezt bizony alkalmazni lehet úgymond általánosságban, átvitt értelemben az adott emberre is. 

Az pedig, hogy annak a jegynek az uralkodó bolygója majd milyen jegyben és házban található, pedig a fő érdeklődési kört jelöli ki, illetve azt még hozzátesz ehhez az Ascendenshez.Nézzük meg ezt Keanu Reeves-szel. Hogy néz ez ki a gyakorlatban?
Neki van egy Szűz Ascendense, ami a Föld elemhez tartozik és ezt már megtanultuk az ősminőségeknél, hogy a Föld elem a hideg és száraz minőségekből épül fel. Mit is jelent a hideg és száraz (itt egy kicsit jobban ki tudunk rá térni).

A hideg az mindenképpen egyfajta összehúzódást jelent a meleggel szemben, a meleg a kitágulás, ezt látjuk a természetben is. Minden, ami meleg, az kifelé tágul, bővül és minden, ami hideg, az összehúzódik. Mint mi is: a hidegben összehúzódunk, fázunk, melegben pedig szétterpeszkedünk és élvezzük a meleget és a Napot. A nedveset azt tulajdonképpen azonosíthatjuk úgyis, mint képlékenységet, mivel a Víz az, ami mindenhova be tud folyni, mindent körül tud venni, az alkalmazkodás talán a legjobb szó rá, de nem ilyen szűk értelemben, hanem inkább eszmei értelemben. A száraz pedig az ennél merevebb, strukturáltabb minőséget jelenti, amelynek megvannak a maga keretei, nem folyik szét. Ha ezt „összeadjuk”, akkor elég egyszerű elemezni alapvetően egy embert.
Például Keanu Reeves-nél a Szűz Ascendens az a Föld elemhez tartozik, amely hideg és száraz, rögtön tudhatjuk róla, hogy ő egy kicsit összehúzódós, magába húzódós ember és eléggé strukturált, nem igazán az a rugalmas, képlékeny fajta. Igaz ezt most összetéveszthetjük azzal, hogy a Szűz az labilis jegy. De vigyázzunk ezekkel a fogalmakkal, ezért kell nagyon óvatosan megtalálni az analógiákat, mert a labilis jegyre nálunk sokszor azt mondják, hogy rugalmas, lehet, hogy mi is használtuk rá ezt a szót. Igazából a labilis inkább azt jelenti, hogy vacillálós, változós jegy. Egyik állapotból a másikba változik. Ez nem feltétlenül rugalmasság, hanem inkább változásra való hajlam, pontosabban az a hajlam, hogy nem tud megállapodni egy dolognál. Lehet úgy is valaki visszahúzódó, önmagába húzódó, introvertált és kicsit merev, hogy közben vacillálós, vagy bizonytalanabb a labilis jegy miatt, vagy hullámzó a hozzáállása a dolgokhoz. Ebből már egy csomó dolgot meg is tudtunk Keanuról és ezt a Föld elem is alátámasztja a maga introvertáltságával, praktikusságával és józan objektív hozzáállásával. Ez is a száraz minőségeknek köszönhető, például az objektivitás is.

Aztán megnézzük, hogy a születési uralkodója, bolygója hol áll. Az pedig az Ascendens jegyének uralmi bolygója, így a Szűz jegynek az ura a Merkúr lesz, erről majd még lesz szó később. Megnézzük, hogy melyik jegyben áll, az vajon erősíti, vagy módosítja ezt az első benyomást. Ez itt most a Szűzben áll, még jól rá is erősít. Ugyanazokat a minőségeket hordozza, ugyanúgy hideg, befelé húzódó, ugyanúgy száraz, strukturált vagy kicsit merev és ugyanúgy Föld elemű, praktikus, józan, objektív. És labilis jegy, vacillálós vagy éppen bizonytalanabb, hol így hol úgy hozzáálló embert mutat a dolgokhoz vagy állandó változásban lévő embert.

Mi az, amit még megnézhetünk? Hogy hol áll ez a születési uralkodónak nevezett uralmi bolygó, az Ascendens jegyének uralmi bolygója? Melyik házban áll a jegyen kívül? Itt most pont az első házban áll, ez teljesen jó arra, hogy elinduljunk a kályhától, ami azt jelenti, hogy mi az, ami a legfontosabb számára? Mi az alap élménye? Az bizony saját maga, saját magával foglalkozik, saját maga érdekli, mondhatjuk, saját magát szeretné képviselni elsősorban kifelé, mert az Ascendens azért is fontos, mert mindenkiben igazából az Ascendenst látjuk, nem igaz, hogy igazából a Nap jegyet annyira lehetne látni. Az Ascendenst tudod látni, mert a világgal azon keresztül érintkezik az adott személy. Az Ascendenst, illetve annak összefüggéseit, persze a rá ható fényszögeket, az ott álló egyéb bolygókat, mint itt is látjuk, hogy van még itt Nap, meg Uránusz, meg Plútó, de azért az elemzést érdemes ott indítani, ahol most indítottuk. Aztán a többi az még rájöhet, csak hogy kapjunk egy világos képet, utána még el lehet bíbelődni a részletekkel.Gyorsan még végig szaladhatunk, hogy hol állhat még a születési uralkodó, az Ascendens jegyének uralmi bolygója, mely házakban mit jelent. Az első házat most tárgyaltuk Keanunál.
Ha a 2. házban áll, akkor az anyagiak érdeklik, a saját támogató közege, minden, ami őt támogatja.
A 3. házban a közvetlen környezete, ezen kívül kommunikáció, tanulás, stb., ami a 3. házhoz tartozik analógiásan. Nem feltétlenül mindegyik fogja érdekelni, de lehet válogatni, az analógiákból.
A 4. házban a család mindenképpen, vagy a saját – ahonnan jön család, vagy amit ő maga alapít, szülei, apja stb., – felmenői, ahonnan származik, vagy a haza.
Az 5. házban mindenképpen a szórakozás, az alkotás, a sport, esetleg a gyerekek, de ez is nagyon függ attól, hogy hogyan állnak az egyéb jelölők, ebből melyik, ami igazán fontos számára.
6. házban mindenképpen lehet a munka maga, a munkakörülmények, a mindennapi rutin, kisállatok, és a betegség témaköre.
A 7. házban a párkapcsolat, ami a legfontosabb számára, illetve a külvilággal való kapcsolat.
A 8. házban azért itt nem misztifikáljuk túl, elsősorban a mások pénze érdekli, ez azt jelenti: hogy megint pénzügyi vonal, mint a 2. házban is. Aztán esetleg egyéb okkult dolgok is érdekelhetik, vagy az is lehet, hogy a halállal foglalkozik nagyon sokat.
A 9. házban a szellemiség, a hit, ezotéria, külföld, utazások, jog, felsőfokú tanulmányok mind az érdeklődésének a részét képezhetik.
A 10. házban mindenképpen a karrierrel, ambícióival azonosítja magát.
A 11. házban a barátok a legfontosabbak, közösségek, vagy pedig ez a segítő, támogató, jótékonysági funkció.
A 12. házban pedig leginkább a magány. Az olyan ember nagyon szeret elvonulni és foglalkozni dolgokkal, amik érdeklik. Rosszabb esetben önsorsrontó tevékenységeket űz. Jobbik esetben esetleg még a mágia, titkok, egyéb ilyen dolgok, vagy tengerentúli utazások is érdekelhetik.


Így lehet ezt értékelni, ha most ezt megnézzük egy másik képleten...

További részletek és megrendelés: Csillagok útján c. asztrológia könyvem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése