{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Azt mondom neked, Z generáció...

Mi ez? A {Vigyázz! Kész! Posztolj!} egy kéthetente jelentkező blogger kihívás, ahol a résztvevők előre meghatározott, egészen a cikkek megjelenéséig titkos témákról írnak blogjukban. Ha csatlakoznál vagy érdekel a kihívás részletes szabályzata, keresd fel a VKP kihívás összefogó bejegyzését.


A mostani témát Ági adta meg: Azt mondom neked, Z generáció...


Ági blogját ezen a linken éritek el: Csak csináld!


Miután én abszolút nem vagyok Z generációs, tényleg csak asztrológiailag tudom megragadni a fogalmat. A Wikipedia szerint a Z generáció a generációs marketingben használatos elnevezés arra a nemzedékre, amelynek tagjai tagjai az 1990-es évek végén, vagy azután születtek. 




Nézzük, mi jelezheti ezt a generációs váltást asztrológiailag? Generációs hatásról a sorsbolygóktól, de még inkább a transzcendens bolygók jegyváltásainál beszélhetünk, mivel az Uránusz 7 évet, a Neptunusz 12-13 évet, a Plútó akár 21 évet is eltölt egy jegyben. 

Ehhez képest a Szaturnusz csak 2, 5 évet tölt egy jegyben, így a generációs hatáson belül árnyalhatja az egyes szakaszokat. 

Ha keresgélünk, mi jelezhette ezt váltás, akkor rögtön az Uránusz ötlik a szemünkbe, amely 1996-tól 2003-ig járt a Vízöntőben. Amely szakasz azért is kiemelkedő, mert a tradicionális asztrológia szerint az Uránusz a Vízöntő társuralkodója (a hagyományos Szaturnusz mellett), míg egyes modern irányzatok egyenesen egyeduralkodóvá teszik a Vízöntő jegyében.




A Z generáció egy új típusú nemzedék, amelynek kialakulásában a technika száguldó fejlődése játszott rendkívül fontos szerepet, beleszülettek a digitális technológiák világába, amelyben már elképzelhetetlen élni a Web 2.0, mobiltelefonok, más digitális és kommunikációs eszközök használata nélkül. A Z generációra használt másik fogalom a Marc Prensky által alkotott "digitális bennszülöttek" kifejezés. /Wikipedia/ 

Mit is jelent ez?  Az asztrológiában az Uránusz jellemzi a felkelést, a hirtelen változásokat, az újításokat, a régi bukását és az új születését, mindent ami nem szokásos és nem várt és nem hagyományos. Az emberekben lobbanékonyságot, változásokat és eredetiséget vált ki. Az Uránusz a Vízöntő jegy bolygója. Ide tartozik analógiásan a jövő, cél, perspektíva, modern technika, technológia, internet,  változások, feltalálások, felfedezések, forradalmak, az elektromosság is.





A Vízöntő Uránusszal rendelkező embereknek különböző hajlamaik és törekvéseik vannak, könnyen elfogadják a változásokat és ez az ami boldoggá teszi őket. Ha semmi sem történik az életükben és semmilyen változás nem történik hosszabb időn keresztül, depresszióba esnek.

Ezen időszakon belül konkrétan a 2000-2002 közötti időszakban járt a Szaturnusz az Ikrekben, amely magával hozta:



Hozzá vannak szokva a gyors információáramláshoz és annak befogadásához. Képesek egyszerre több mindennel párhuzamosan is foglalkozni (multitasking). A kommunikációs eszközök fejlődésével és gyorsaságával egyre több információhoz jutnak, és ezeket máshogy dolgozzák fel, ami miatt másképp is gondolkodnak, mint az X vagy az Y generáció tagjai./Wikipedia/


Az Ikrek a Merkúr uralma alatt áll. A Merkúrhoz tartozik a mozgásunk, a gondolkodásunk, a kommunikációnk. A Szaturnusz ezeken a területeken állít bennünket nagy próbatételek elé.Az ilyen emberek rosszul érzik magukat, ha valamit nem tudnak, vagy valahova nem tudnak eljutni. A vérükben van a nyugtalanság, a kíváncsiság, a vándorlás. Az újabb és újabb kapcsolatok kialakítása, valamint a szellemi látókör kiszélesítése.  Ők azok, akik folyton elkezdenek valamit tanulni de nem biztos, hogy befejezik.  Diszharmoniában ingerlékenység, veszekedési hajlam lép fel, s fennáll a sajtóval és a hatóságokkal való összeütközések veszélye.






Nézzük, hol volt vajon a többi generációs bolygó?


Neptunusz is a Vízöntőben járt ekkor még (1999-2011). A Vízöntő Neptunnal rendelkező személyek igazi, érző barátok. Számukra rendkívül nagy fontossággal bírnak a baráti kapcsolatok. Választott családjuknak tekintik őket. Emelkedett és idealizált elképzeléseik vannak a barátságról, keresik velük a lelki rokonságot, ám sokszor illúziókon alapuló, csalódásba torkolló kapcsolatok a jellemzőek rájuk, ez kb. lefedi a virtuális ismeretségeket. Emellett benne van a multikulti és a globalizáció reménykedő eszméje (amely szintén fordulhat kiábrándulásba).

Egyre kevesebb időt töltenek olvasással, viszont egyre többet játszanak például számítógépes játékokkal. /Wikipedia/


Ezt az jelzi, hogy a Plútó pedig a Nyilasban tekergett (1996-2008): az ilyen emberek vidám, elfogulatlan, szabadságot szeretőek. Nem akarnak hagyományos értelemben felnőni. Keresik az élet értelmét és az új tapasztalatokat.







*Szóval én nem vagyok Z generáció korom okán, sokkal inkább X generáció. Az én Uránuszom még a Mérlegben van (ahol elöször lazította fel a hagyományos kapcsolatok kereteit és trendivé tette a válást), ezenbelül a Szaturnuszom a Bikában (amely azért inkább a hagyományos értékekeket preferálja), Neptunuszom a Nyilasban (ekkor még talán voltak elszállt magasztos eszmények), Plútóm pedig még a Szűzben csámborgott (amely a gondolkodást alakította át teljesen).


** Szóval én nem vagyok Z generáció, mégse vagyok tipikus X generációs. Mivel nem félek és nem idegenkedek az online világtól, mint a legtöbb kortársam, nagyjából online élem az életem, abszolút vállalkozó vagyok és keresem az értelmet az életemben és a munkámban


***Szóval én nem vagyok Z generáció, mert nem tudok 10 ujjal oda se nézve gépelni, nemcsak a Youtube-ot nézem, nem elégít ki ha csak gasztroműsorokat és vloggerek videóit nézem, nem streamelem állandóan az életem, nem keresek Tinderen partnert, még mindig szívesebben és gyorsabban írok kézzel, rengeteget olvasok és a valósággal szemben többre becsülöm a fantáziát... :)



Te melyik generáció vagy?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése