Kérdezd a csillagokat - 5.h.a kérdőasztrológiában 5.rész


Most szerintem ennyi egyenlőre elég volt a gyerekekből, mert még akkor egy picit gyakorolnánk a "pasik" című témakört. Na nézzük meg ezt, mert hogy ez majd érdekes lesz, főleg a 7-es házzal kell összevetni. Mikor rakjuk az 5-ös házba, mikor a 7-es házba. Ez a "mikor fogok szexelni?" ez volt a kérdés, így durr bele, a  lényegre rákérdezett. 
Hát jó ideje nem volt pasija és úgy döntött, hogy neki ez is elég lenne momentán. Hát persze aztán általában... nem biztos, tehát ilyenkor kell gyanakodni, de ezt majd megnézzük, hogy sokszor hát... tehát ilyenkor kell majd a képletnek hinni, de ezt majd látjuk gyakorlatban, hogy van, hogy 5-ös házra kérdezünk, de 7-es házas a kérdés, van hogy 7-es házra kérdeznek, de 5-ös házas a kérdés, ezt majd úgy is látjuk, itt a különbségeket. 




Na itt van akkor ez a "mikor fogok szexelni?"



Na most azt nézzük, hogy ugye "mikor fogok szexelni?" című kérdés volt. Na most ilyenkor van az, hogy ezt most csak megállapítottuk, hogy ő ilyen helyzetben van, tehát elvileg nem biztos, hogy az exnek lesz szerepe a dologban, gyakorlatilag valószínűleg lesz, tehát hogy ha ennyire erős a kapcsolat. Ugye most akkor az 5-ös házat nézzük, hogy egyáltalán, mint szex annak van-e létjogosultsága ebben az időszakban nála. Ugye az, hogy a két ház ugyanaz a bolygó, az jelzi, hogy hát már nagy hajlama lenne, be is van indulva, hogy bújjon már valakivel ágyba, de ugye lesz-e. Na most itt jön az almutenezés megint, amiről beszéltünk.

d érdekes lesz, főleg a 7-es házzal kell összevetni. Mikor rakjuk az 5-ös házba, mikor a 7-es házba. Ez a "mikor fogok szexelni?" ez volt a kérdés, így durr bele, a  lényegre rákérdezett. Hát jó ideje nem volt pasija és úgy döntött, hogy neki ez is elég lenne momentán. Hát persze aztán általában... nem biztos, tehát ilyenkor kell gyanakodni, de ezt majd megnézzük, hogy sokszor hát... tehát ilyenkor kell majd a képletnek hinni, de ezt majd látjuk gyakorlatban, hogy van, hogy 5-ös házra kérdezünk, de 7-es házas a kérdés, van hogy 7-es házra kérdeznek, de 5-ös házas a kérdés, ezt majd úgy is látjuk, itt a különbségeket. Na itt van akkor ez a "mikor fogok szexelni?", mi itt az érvényességünk?




de ha mondjuk nem találnánk itt most almutent, akkor van-e tipped, hogy akkor hogy különböztetnénk meg a két házat, mit vennénk két jelölőnek? Akkor ugye van két Marsunk mondjuk, tegyük fel most, hogy nincsen almuten- egyébként azt is lehet-, ugye mit jelent az almuten? Az adott fokon győztes bolygót, ami ugye a házcsúcsot jelenti itt adott esetben. Na most almuten sokszor lehet az egzaltációs úr, de nem biztos, hogy az, mert ugye itt összeadjuk a pontszámokat, ami ugye ott van Kristina Waardahl könyvében, meg ott van a táblázatban is, hogy mennyit ér, ha ilyen méltósága van, olyan méltósága, stb, illetve mennyit vonunk le belőle, ha romlásban van és ezt az egészet összeadjuk és amelyik bolygó a legtöbb pontszámot kapja azon a fokon- itt ugye a Kosnak a 13.fokát kell nézni kerekítve-, az lesz az almuten.



Ha nincs almuten, akkor általában a ház kapja, tehát amire kérdezünk az kapja a főszignifikátort, tehát kapná itt mondjuk most a Marsot, mert ugyanis nekünk a kérdezőnknél általában van egy plusz bolygónk, amit fel tudunk használni: a Hold. És ilyenkor jön be a Hold, hogyha nincs almuten, akkor marad a Hold és az adott kérdésnek a szignifikátora. Tehát ha itt mind a kettő Mars lenne és nem tudnánk... mert az is lehet egyébként, hogy a Nap pont ezen a fokon valamiért nem tudna győzni és a Mars győzne ezen a fokon, akkor lenne két Marsunk, tehát akkor is meg kellene valahogy különböztetni, akkor marad a Hold és a Mars. De a Hold ugye az csak mindig a kérdezőé lehet, kivéve ha ő jelöli a házat, de hát olyan nem áll elő ugye, tehát a Hold az hál' Istennek csak egy jegyben uralkodik. Tehát akkor a Hold lesz mindig a kérdezőé és az adott dologé meg marad az adott dolognak a szignifikátora, ezt csak úgy jó tudni, meg hát ugye esemény jelölő is a Hold.

Illetve még az lehet ha nagyon semmit nem találunk, még ez sem jön be valamiért, akkor a benne álló bolygókat még esetleg lehet venni, de ilyen nem nagyon szokott lenni, én még nem is találkoztam olyannal, hogy nem. Be kell jönnie, de azért mondom, hogy ha mégis valamiért lefoglalódik, vagy tudod mikor lehet ez, ha elforgatott képletek vannak, mert ugye akkor már nincs két jelölőd az adott emberre.



Na nézzük tehát, hogy ugye van fényszögünk a Nap és a Mars között és hogy mennyire 
akarják... A Nap és a Mars között van közeledő szextil 4-4,5 fokra...

Tehát itt van az, hogy fényszögnél meg tudjuk mondani, hogy 4,5 időegység múlva lehetne neki szex. Na ugye de kérdés kivel, meg hogy mennyi az a 4,5? Ugye hol van a Mars és a Nap? Tehát ez egy kardinális követő, kardinális jegyben, követő házban, míg a Nap az egy labilis jegyben van és sarokházban. Ugye a kardinális követőnek a középértéke az a napok, a labilis sarokházé pedig szintén a napok. Tehát akár már 4-5 nap múlva, legrosszabb esetben 4-5 hét múlva neki erre lehet lehetősége, hogy szexeljen, az nagyszerű. :)


Na most itt jön be az, amit mondtam, hogy meg lehet nézni, hogy hogy alakulnak a dolgok ugye általánosságban is, meg hogy megkapja-e amit akar azon kívül, hogy itt most látjuk a fényszöget. Ezt mindig a Hold, mint eseményjelölő jelöli nekünk. Ugye milyen jegyben van az a Hold? Tehát számára jó jegyben, vagy rossz jegyben? Jó jegyben van, ugye a jupiteri jegy az jó a Holdnak, tehát ez a jól alakulnak a dolgok, vagy aránylag jól alakulnak. És ugye mit szeretne az a Hold nagyon? Szeretné a Jupitert. Megkapja? Igen, megkapja. Azért mondom, hogy ez egy ilyen általános jelölő, amivel rá lehet erősíteni, vagy éppen, ha nem tudod eldönteni, akkor segít eldönteni, mert ilyenkor a Holdat, mint általános esemény jelölőt kell nézni, tehát nem konkrétan, hanem mint eseményeket. Úgy gondolj bele, hogy események szintjén jól mennek a dolgok, vagy rosszul és amit a Hold akar, tehát amerre haladnak az események, azok beteljesülnek-e. Tehát magyarán, amit a Hold akar, azt megkapja-e? Ugye megkapja-e, hát azt fényszöggel kapja meg. És hogyha megkapja, akkor az szuper, az azt jelenti, hogy a dolgok jó felé haladnak és beteljesülnek. Tehát ez egyfajta jelzés, csak mondom, hogy ezt is érdemes nézni, főleg hogy ha nem tudod eldönteni.



Itt a Holdat, mint elméleti jelölőt nézzük az eseményeknél. Az a baj, hogy a Hold nagyon sok szerepben van egy képletben. Ez először egy kicsit bonyolultnak hangzik, hogy de hát ezt is jelenti, azt is jelenti, amazt is jelenti. Azért ezt meg lehet szokni, nem olyan vészes, tehát csak így rápillantunk a szemünk sarkából a Holdra, hogy egy jó jegybe megy? Aham, jó akkor annyira rosszul nem alakulnak a dolgok. Mit akar az a Hold? Jupitert? Tök mindegy mi az a Jupiter, de meg fogja kapni, Óóó nagyszerű, tehát akkor a dolgok afelé haladnak, hogy az a kérdező megkapja, amit akar, mert ugye a Hold az az ő társjelölője. És itt most konkrétan tök mindegy, hogy az a Jupiter mit jelent, az a lényeg, hogy megkapja-e azt, amit szeretne a Hold, itt most arra koncentrálunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése