Kérdezd a csillagokat! - 4.h. a kérdőasztrológiában 3.rész


Na van egy ilyen, hogy "35 millióért megveszik-e a házam?" című kis eposz. És itt megnézzük azt, hogy milyen feltételeken lehet változtatni, ha nem tetszik a válasz, vagy mi van. Na mert hogy ezt azért mondom még először, hogy ha arra kérdez valaki, hogy el tudja-e adni, akkor általában mindig gondolkodik egy időintervallumban. Itt ugye szintén nincs benne a kérdésben, de érdemes belőle kihúzni, hogy mennyi időt gondol bele, mert általában egy időintervallumban és egy eladási árban gondolkodnak még akkor is, ha nem mondják, ezért ezt tanácsos megkérdezni. 


És ezért mondom, hogy a válasza a képletnek az eredeti időre és az eredeti árra vonatkozik. Tehát nemleges válasz esetén, ha enged az árból, vagy hosszabb időszakot ad meg, akkor még létrejöhet bármi, tehát ez nagyon fontos azért mondtam, ez egy spéci része a lakás vásárlás- eladásnak. Illetve majd megnézzük azt is, hogy "az ár meghatározása eladás esetén". Hogyha nem tudja eladni az ingatlant, akkor lehet ám olyat játszani, hogy ez a "mennyiért vennék meg?". És akkor lehet többféle árat meghatározni.





Most nézzük meg ezt először, hogy megveszik-e tőle 35 millióért ezt a lakást. Érvényes-e a képlet? Hold- Szaturnusz együttállás van. Nekünk az a lényeg, hogy hát ugye ez már pont nem korai, ez oké. Konsziderációnk van-e? Nincsen, szuper.



Nézzük a kérdezőnket ugye ő hogy van, mit szeretne, mennyit tud tenni az ügy érdekében?! Ugye ő az, aki el akarja adni.
 Fall-ban van és hanyatló házas, tehát egy kicsit ki van készülve.
Van egy triplicitása is annak a Marsnak ott még! Tehát most még jól van, majd egyszer később, hogyha ez nagyon sokáig húzódik, akkor az fall-ba teszi őt. A Hold az ugye peregrin és- az a baj, hogy megint hanyatló házas, mint az előző képletben, tehát sokat már nem tehet az ügy érdekében.


Ugye kik lesznek a vevők? A Vénusz. Na most ugye az a Vénusz egy elég erős Vénusz, ez ilyenkor hát azt is jelenti, hogy kicsit azért ő diktál, tehát ugyanúgy, mint bármilyen társulásnál majd a 7-es háznál azért nem mindegy, hogy a vevő diktál, vagy az eladó, tehát itt ezt már lehet látni. Illetve hát rögtön meg lehet nézni, hogy ha ez a "megveszik-e" az a kérdés, hát akkor kell egy fényszög. Magyarán, erre mondtam neked, hogy itt semmi mást nem kell nézni, csak hogy az 1-es, 7-es ház köt-e szerződést, ami azt jelenti ugye, hogy van-e közeledő fényszög. 

Na most azért itt nem csak a fizikai jelölővel lehet, tehát a Holddal is, mint esemény jelölővel, az is jelezheti ugye azt az eseményt, hogy megkötődik a szerződés, lesz-e itt szerződés kötés? Nem, távolodik a Hold a Vénusztól. Így van, tehát meg kell kérdezni ilyenkor, hogy volt-e már valami, mert ugye van ilyen, hogy foglalóznak, tehát volt-e már valamilyen előzetes szerződés kötés. Ha nem volt, hát akkor már nem is lesz ugye, mert a Vénusz sem közeledik a Marshoz, mert meglépett előle, egyenlőre legalábbis nem. 



Na most itt kell megkérdezni, hogy mennyi időn belül, mert ha nem mondta bele, mondjuk egy fél évet mond bele, vagy éppen egy konkrét vevőre gondol, akkor ugye meg lehet mondani, hogy ez a vevő nem, de ettől még megvehetik. Vagy fél éven belül nem, de ettől még megvehetik, ha hosszabb időt ad, vagy ha lejjebb engedi az árat.

Azért nézzük meg, hogy ezek a vevők mondjuk mennyire érdeklődnek a lakás iránt, tehát mennyire tetszik nekik ez a lakás? Már csak gyakorlás miatt is. Hát a vevőt annyira nem érdekli ez a lakás, tehát valószínűleg nem magának venné, vagy nem arra a célra. 

Milyen ez a lakás amúgy? Azt is érdemes akkor nézni. Hát annyira nem valami csúcs szuper. Tehát van egy arculata, de exil-ben van és hanyatló házas. Tehát ez ugye szaturnuszi ráadásul, tehát mit tippelnénk ebből, milyen ez a lakás, új vagy régi? Régi. Felújítandó, vagy felújított? Felújítandó, hát igen, ez a kicsit romlóban lévő lakás, már úgy romlóban, hogy most még úgy jó, elmegy, de látszik, hogy hosszabb távon biztos, hogy fel kell újítani, mert ugye exilbe kerül a lakás, tehát tönkre megy, ha nem foglalkoznak vele. Megnézhetjük azt is ugye, hogy milyen terminusban van. Egy kisebb, tehát nem egy olyan nagy lakás. És ugye egyebeket, amit néztük, hogy van-e vizesedés benne?
Inkább a 4-es ház csúcsa és a 4-es ház ura, hogy van-e vizes jegyben, az jelenti a konkrét vizesedést, az itt nincsen. Ugye ha a szignifikátor a Nap, akkor kellemesen meleg, napos hely, de itt nem a Nap a szignifikátor, kombusztának viszont nem kombuszta a jelölője, tehát nem túl meleg, de ugye a Szaturnusszal kapcsolatos, hát ő maga a Szaturnusz, amit néztünk, meg a Merkúr terminusában. Tehát inkább ilyen szűkebb, kisebb, vagy sötétebb is lehet ez a lakás, vagy hidegebb. Mondjuk a Nap uralma alatt van, tehát azért azt nem mondanám, hogy nem süt be a Nap, de azért nem lehet egy túl meleg lakás.

Tehát ilyeneket így rögtön látunk rajta és azt is látjuk, hogy a vevők annyira nem érdeklődnek a lakás iránt. És mi van az árral? Ugye az ár lesz a Nap. Na most érdekes a lakás és az ára között mi a korreláció, tehát az ár-érték arány milyen? 

Most egy arculata van, tehát momentán egy picit kevesebbért adják így van, mint amennyit most éppen ér, bár valószínűleg fel kell újítani, tehát kell rá majd még később, ha nem is rögtön költeni. Tehát ilyen szempontból ez kedvező.


Hogy fogadják a vevők ezt az árat, tetszik-e nekik, tehát ez a reménybeli mert ugye megveszik a házat a vevők, ez már egy konkrét vevőt jelent egyébként ilyenkor a Vénusz. Tetszik-e nekik ez az ár? 



Ilyenkor azt nézzük, hogy a vevő szereti-e ezt az árat magyarán recepcióban. Közömbös, olyan,
 mintha nem érdekelné, tehát ez ilyenkor azt jelenti, hogy hát ez a nem igazán érdeklődik, vagy nem igazán tetszik. Tehát itt az a jó mondjuk így a vevőnek egyre nagyobb méltóságában tartja az árat, mert annál jobban tetszik neki az ár, tehát annál jobban hajlandó kifizetni. Na most van pénzük ugye azt látjuk, mert a Vénusz az uralmi és a 8-as ház is uralmi, tehát pénzük az van, azzal nincs probléma, sőt még egy Merkúr bezárt jegy is van, ami szintén uralmi, tehát itt azért pénzük az dögivel van, tehát nem azzal van a baj. Hát valószínűleg jó üzletet akarnak, tehát minél jobban lejjebb nyomni az árat, tehát ezért közömbös nekik az ár. Tulajdonképpen ki tudnák fizetni, de ha lehet, akkor ugye lejjebb nyomnák. Tehát melyik az az ár, ha itt tovább megyünk 11-es, 12-es ház, ami igazán tetszik nekik, a vevőknek?

 Hát a 10-es háztól kezdődően, tehát ugye a 10-es ház ura az a Nap, a 11-es a Merkúr, a 12-es a Vénusz ezek mondjuk ilyen különböző árak, általában csökkenő árakat jelent, most mindegy attól függetlenül, hogy milyen méltóságban áll az uruk, mert itt mi határozzuk meg, csak egy tipp, hogy melyik lenne nekik a jó, tehát melyiket szeretnék a legjobban, melyik bolygót szereti a Vénusz? A Holdat szeretnék, meg saját magát, ugye a Vénuszt, tehát az kb. a harmadik ár lenne innentől kezdve.

Tehát ez a "mennyiért tudom eladni kezdetű kérdésekben van, ugye ilyenkor a 10-es ház ura mutatja az első árat, a 11-es ház ura a második árat és így tovább és akkor ezt össze kell vetni ugye a 7-es ház urával a vevőt, és amelyiket a vevő leginkább a méltóságában tartja, az lesz a reális ár. Elvileg ezt ugyanúgy meg lehet csinálni ugye eladónál is, tehát kipuhatolni, hogy mennyit hajlandó engedni, ugyanígy elkezded az eredeti árat, amit mond a 10-es ház és akkor így mész lefelé 11-es, 12-es, ezt magadnak megnézed, hogy vajon melyiket lenne érdemes bedobni neki, melyikre harapna rá az eladó.

Ami érdekes egyébként, próbáltuk egy albérletnél tanítványommal. Ott volt egy ilyen, hogy ugyanaz a bolygó jelölte, mondtam, hogy próbálja meg azt, egy kicsit olcsóbb árat és nem adták meg érdekes módon, tehát azért valószínű, hogy inkább a méltóság számít itt annyira az, hogy most ugyanaz a bolygó, az annyira nem, maga a szimpátia az nem elégít. Tehát itt kell az, hogy méltóságában tartsa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése