2016. szeptember 21., szerda

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Álomváros

A VKP (Vigyázz!Kész!Posztolj!) egy olyan kihívás, amelynek keretében a bloggerek egy időben ugyanarról a témáról fogalmazzák meg véleményüket. A téma a posztok kikerüléséig TITOKBAN marad az olvasók előtt.

Ha bővebben érdekel, kattints ide: VPKMelyik az a város, ahol a legszívesebben èlnél és miért? Vagy ha már ott laksz, akkor miért jó ott lakni? 
Igazából én nem szeretem a városokat, simán elcserélek bármilyen várost egy zöldellő tájra (uralmi Vénusz), ahol azért van valami Víz (folyó tó, de legjobb, ha tenger ;) ) ugyanis Hold a születési uralkodóm. 
Még a legjobban Nizzában, Amszterdamban, Oslo-ban éreztem magam.

De vajon tényleg mi határozza meg, hol érezzük magunkat otthon? Valószínüleg leginkább a 4.h-unk jegye, annak ura és a esetleg a házban található bolygók jelölik azokat a helyeket, ahol szó szerint otthon érezhetjük magunkat, mivel a 4.h. az otthon háza.

Nézzük asztrológiailag milyen jegyek és bolygók alá milyen városok tartoznak:

Nap/Oroszlán: 
olyan városok, amik egykor vagy ma is pompásak, előkelőek, hatalmasak, esetleg valamilyen terület központja. L. Róma, a a Vatikánnal, Olaszország fővárosaként és felülmúlhatatlan történelmi emlékekkel vagy ott van Los Angeles, amely nem véletlenül Hollywood és a sztárok csillogó lakhelye stb.

Róma, Ravenna, Bristol, Prága, Bombay (Mumbai), Linz, Damaszkusz, Chicago, Los ANgeles, Madrid


Róma
Hold/Rák: 
általában kisebb vagy családiasabb városok, föltétlenül valamilyen vízzel a közelükben.

Nürnberg, Magdeburg, Velence, Milánó, Amszterdam,  Isztambul, Tunisz, Algír, Manchester, Wittenberg, Cadíz, Stockholm

Amszterdam

Merkúr/ Ikrek - Szűz: 
mindenképpen olyan városok, ahol zajlik az élet éjjel-nappal, de míg az Ikrek alá tartozó városok kissé kaotikusabbak, a Szűz alá tartiozók inkább a rendezettségükkel és egyéni bájukkal tűnnek ki.
London, Cordoba, Brugge, Brüsszel, New York
Párizs, Lyon, Boston, Jeruzsálam, Bagdad, Liverpool, Strassbourg, Athén


New York
Párizs- LouvreVénusz / Bika- Mérleg: 
az ez alá tartozó városok szépek, zöldek és kellemesek a szemnek, az ún. élhető városok tipikusan. A Bika alá tartozó városok inkább az evés-ivásról, vendéglátásról híresek, a Mérleg alá tartozóak inkább a kecses formáikkal és romantikus atmoszférájukkal. L. Bécs a Monarchia diszkrét bájának emlékeivel, vagy Dublin az ír konyha központja vagy Salzburg, amely egy kis ékszer Ausztriában és a zene fellegvára

Lipcse, Palermo, Luzern, Bologna, Parma, Nantes, Novgorod, Dublin
Bécs, Graz, Lisszabon, Frankfurt, Antwerpen, Johannesburg, Koppenhága, Salzburg, Casablanca

Bécs
Dublini kocsma

Mars/ Kos-Skorpió: 
a marsikus városok hevesek, vagányak, szenvedélyesek, törtetőek, kicsit férfiasak, sok bennük az erőszak. L. Nápoly vagy Marseille, a szenvedélyre pedig New Orleans vagy Rio de Janeiro karneváljai szolgáltatnak példát.

Nápoly, Ferrara, Bergamo, Firenze, Padova, Verona, Marseille, Krakkó, Rio De Janeiro
Messina, Liverpool, München,  Tokio, New Orleans, Washington, Barcelona, Sydney


Rio De Janeiro - karnevál


Marseille zavargás


Jupiter / Nyilas-Halak: 
lehet, hogy kissé elhanyagoltak a jupiteri városok, de joviálisak, befogadóak, ahol jó lenni, sétálni, nézelődni, enni-inni. Esetleg hitbeli vagy vallási zarandokhelyek, történelmi emlékhelyek is lehetnek köztük
Budapest, Kassa, Köln, Toledo. Stuttgart, Avignon, Helsinki, Toronto
Sevilla, Calabria, Alexandria (Egyiptom), Santiago de Compostela,


Budapest
Santiago De Compostela


Szaturnusz/ Bak-Vízöntő: 
a szaturnikus városokra jellemző lehet a szegénység, de a mindenáron való szabálykövetés is. Ez a két véglet érvényesül a tüchtig de szellős Genf vagy Berlin és mondjuk Delhi vagy Mexico City zsúfolt nyomornyóegyedei között.  A Vízöntő városok kicsit szabadadabbak, az uránuszi hatás miatt: különcök, csodabogarak, hippik gyülekezőhelye, esetleg maga a város valami furcsaságról híres mint San Francisco a szabálytalan utcáival vagy Pisa a ferde toronyról.

Oxford, Brandenburg, Genf, Taormina, Hurghada, Delhi, Mexico City, Varsó, Szentpétervár
Berlin, Hamburg, Brema, Moszkva, Pisa, San Francisco


Genf
Delhi nyomornegyed

Nektek melyik csoportba tartozók a kedvenceitek, hol szeretnétek élni? A válaszokat megtaláljátok a többi bloggernél:


1 megjegyzés: