Brangelina : válik az álompár

Részlet az októberben megjelenő "Szinasztria - Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből

Példaelemzés: 1–7. házak összehasonlítása

Vegyük elő most Brad Pitték képletét, mint példaképletet.


Brad Pitt Nyilas Ascendensű, ezért a szemben levő jegyben, az Ikrekben kezdődik a 7. háza. Eleve egy merkúri partner való neki, nem azt mondjuk, hogy Ikrek, hanem hogy merkúri, az uralkodó bolygóját nézzük mindig a jegynek. Ez a Merkúr, ami a 7. ház ura, a Bakban van, ami pedig egy szaturnuszi jegy, a Szaturnusz uralma alatt van. Lényeg, hogy Merkúr és Szaturnusz, amit keresünk. Ha lenne a 7. házban bolygó, azt is figyelembe kéne venni, de Bradnél nincsen, marad ez a két bolygó. Ezeket kell megnézni, hogy milyen jegyekben vannak és azokat milyen bolygók uralják. Nem azt mondjuk, hogy egy Ikrek partnert keressen, vagy egy Bak partnert, hanem a bolygókra koncentrálunk, vagyis egy merkúri és szaturnuszi partner való neki. Brad Pitt 7. háza egyenlő Merkúr és Szaturnusz.



Itt a bolygóanalógiákhoz kell visszanyúlni, mert milyen a merkúri típus például? Okos, eszes, szellemes típus, fiatalos, ám a Szaturnusszal viszont kicsit korlátozó, fegyelmezett, szabálykövető, esetleg merevebb is lehet, de mindenképpen érettebb. Tehát egyszerre legyen fiatalos és érett, ez egy elég érdekes elvárás. Mind a kettő hideg, száraz, azaz földies bolygó, erről beszéltünk már Brad Pittnél, és itt is visszaigazolódik, hogy ő földies partnert keres, és azt is kaphat.

Ilyen szempontból legalább összhangban van önmagával. Nem a nagy érzelmeket igényli, nem a nagy társaságkedvelést, hanem az objektív, józan, praktikus hozzáállást, gyakorlatiasságot és anyagiasságot várja el a partnerétől. Ezzel a 7. házzal azt szeretné, hogy okos, szellemes, művelt partnere legyen, aki fegyelmezett, tartózkodó is, aki meg tudja szervezni az életet.

Most vizsgáljuk meg Angelina Jolie-t, illetve az Ascendensét, hogy az meg tudja-e adni azokat a dolgokat, ami Brad Pittnek szükséges a hosszú távú párkapcsolathoz. 


Angelina Jolie Ascendense Rák, az egy holdias jegy, mert a Hold az uralkodó bolygója. Ez a Hold pedig Angelinánál a Kosban van, amely egy marsikus jegy, mert a Kos uralkodó bolygója a Mars. Egyébként a Hold és a Mars együtt is áll Angelinánál, tehát ő maga egy holdi és marsikus ember egyben. Kicsit harcias anya mondjuk így, vagy anyatigris.
Itt most emlékezzünk vissza, hogy Brad Pitt viszont Merkúrt és Szaturnuszt várna el a leendő arájától, míg Angelina Jolie hoz egy Holdat és egy Marsot. Ezek köszönőviszonyban sincsenek egymással. Vagyis meg kell néznünk, hogy van-e Merkúr vagy Szaturnusz valahol Angelina képletében.

Azt láttuk, hogy az Ascendensnél, illetve annak az uralkodó bolygójánál és annak jegyénél nincsen, de akkor meg kell nézni, hogy
- az 1. házban nincs-e Szaturnusz vagy Merkúr,
- vagy nincs-e fényszögben a Szaturnusz vagy Merkúr az Ascendenssel,
- vagy nincs-e fényszögben a Szaturnusz vagy Merkúr az Ascendens urával, vagyis a Holddal.
Az 1. házban biztos, hogy nincs se Szaturnusz, se Merkúr, ha ránézünk a képletre, ezt a legegyszerűbb megállapítani.

Nézzük meg, hogy fényszögek vannak-e. Az Ascendensére nincsen, ha megnézitek a fényszögtáblázatban, sem a Szaturnusz, sem a Merkúr nem vet fényszöget Angelina Ascendensére, de a Holdjának, mint születési uralkodójának van egy Szaturnusz kvadrátja. Ott van legalább az a Szaturnusz, legalább a felét ki tudtuk pipálni annak, amit Brad Pitt várna tőle.
És itt hiába mondjuk azt a Merkúrnál, de hát Angelinának Ikrek Merkúrja van. Ez ilyenkor megtévesztő, mert ott az a Merkúr és milyen erős Merkúr az. De ha az a Merkúr semmilyen kapcsolatban nincs az illető Ascendensével, akkor ő azt nem tudja kifejezni a másik felé. Ezt jegyezzük meg!



Ez az, amivel ti is biztosan sokszor találkoztatok az életben, hogy az egyik ember ezt hozza ki belőled, a másik meg teljesen más tulajdonságokat. Ha Bradnek merkúri igényei vannak, lehet, hogy megvan Angelinában ez a Merkúr, ám ha nincs kapcsolata az Ascendensével, akkor soha nem fogja tudni kifejezni Brad Pitt felé. És az egy kicsit negatívabb dolog, mert akkor az azt jelenti, hogy egy hiány keletkezik a kapcsolatban, amitől Brad nem lesz teljesen elégedett a kapcsolatával. 

A szaturnuszi részt megkapja – igaz hogy egy kvadráttal –, ez egy kicsit problémás lesz Angelinának, hogy ő ezt a Szaturnuszt hogyan tudja prezentálni, de Brad Pitt legalább megkapja. Viszont a Merkúr hiába erős Angelina képletében, ezt nem tudja Brad Pitt felé kifejezni. Ez olyan, mint amikor valaki – a Merkúrnál maradva – nagyon okos és nagyon szeret kutakodni, de valahogy ezt soha nem tudja elmondani a párjának, mert azt nem érdekli, vagy az okosabbnak képzeli magát nála. Most nem azt mondom ezzel, hogy Angelináéknál ez van, ez csak egy példa, mert milyen dolog már az, hogy ott van bennem a Merkúr és mégsem tudom kifejezni a másik felé? Nos, ilyen dolog...

Foly.köv.holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése