Kérdezd a csillagokat - 2.h. a kérdőasztrológiában

Tehát akkor a 2-es házzal kezdünk. 

1-es ház azért nincsen külön tárgyalva, mert ugye az maga a kérdező. Tehát arról igazából mindig beszélünk ugye, mert azzal kezdjük, hogy ki az a kérdező, mit csinál, milyen állapotban van, stb. 

Ami meg konkrétan 1-es házas kérdés lenne az vagy ritka, vagy igazából nem nézzük. Mármint úgy értem, hogy valaki azt kérdezi például, hogy mitől leszek boldog? Tehát kb. ilyen kérdéseket lehetne feltenni, ami konkrétan 1-es házas, egyébként mindenképpen belevonódnak egyéb életterületek, úgyhogy ezért mondom, hogy konkrétan az 1-es házat így nem tárgyaljuk, mert tulajdonképpen mindenben benne van, mint kérdező, vagy valamilyen úton-módon belevonódik a kérdésbe. Tehát a 2-es házzal kezdjük igazából az elemzés elméletét.



Mi tartozik a 2-es házhoz? 

A dolgok minősége, mennyisége főleg, a vásárlások és adott esetben az étkezés, tehát az étel. Ezek a fő témakörök, meg az ingóságok, meg a pénzügyek, tehát még ezek. Ugye minden házhoz több terület kapcsolódik, és hát a szerint nézzük, hogy éppen mit vizsgálunk.




Na tehát akkor először vegyük az első fejezetet, vagy részt, ez a minőség és a mennyiség, annak meghatározása. Ennek a kiindulópontja a 2-es ház ura, tehát mindig a ház ura. Na most hogy milyen esetekben lehet ez kérdés a minőség vagy a mennyiség? 

Tehát például ilyet meg lehet kérdezni, vagy bármit, amiből mondjuk, ha mennyiségre vagyok kíváncsi, hogy egy van, vagy több van, akár lesz majd egy ilyen könyves kérdésünk is. A minőség meg szinte bármikor előkerülhet vásárlásnál ugye, hogy milyen minőségű az a dolog, ételnél például. Nekem is például vigyáznom kell a gyomromra, tehát én nagyon sokszor megkérdezek ilyeneket. Úgyhogy ezek ilyen kérdéseknél kerülnek elő. 




Tehát az a lényeg, hogy amíg méltósága van a 2-es ház urának, addig abból a dologból van. Ez például vásárlásnál is így van, hogyha valamit meg akarsz venni, mondjuk egy cipőt vagy egy ruhát és nem tudod, hogy van-e még a boltban és rákérdezel és van méltósága a 2-es ház urának, akkor amíg van méltósága, addig biztos, hogy lesz, tehát nem fogyott el magyarán. Ha közepes, vagy alacsony minőségű vagy méltóságú, akkor ugye ez jelezhet közepes, vagy alacsony minőséget is. Tehát mondjuk egy magas méltóság attól függ, hogy mire nézzük, jelentheti azt, hogy sok van belőle, de például azt is jelentheti, hogy márkás az a dolog. Tehát ha nem az a lényeg, hogy mennyi van belőle, hanem csak hogy milyen, akkor mint minőség azt is jelentheti, hogy mondjuk márkás. Tehát egy uralmi cigaretta, vagy egy autó az egy márkás autó lesz, míg egy ilyen kis arculati, hát az valamilyen népcigi, vagy népautó, mondjuk egy Suzuki, tehát az nem egy olyan nagyon márkás dolog lesz, vagy mint régen a Trabant ugye. Tehát ezt is megmutatja.

Ugye azt is nézzük, hogy javul-e a 2-es ház ura, az is jelenthet márkás terméket. Hát mondjuk itt  ugye mit jelent a javulás? Hogyha  az a jegy, ahol áll annak az ura jótevő, vagy javul. 

És hogyha a 2-es ház ura romlásban van, akkor vagy azt jelenti, hogy nincs belőle, abból a dologból már, vagy hogyha például árucikk, vagy élelmiszer, akkor romlott, sérült, elfogyott ugye attól függően, hogy mit kérdeztünk. Tehát ebből már rögtön meg tudjuk állapítani a minőséget is meg a mennyiséget is. Azért mondom, hogy azért jelenti mind a kettőt, mert attól függ, hogy mit kérdezel. Tehát ha azt kérdezed, hogy van-e még abból a cipőből, akkor mennyiséget fog jelölni, ha azt kérdezed, hogy milyen az a cipő, amit meg akarsz venni, akkor minőséget.

Na most hogyha sújtottság eset áll fent, mondjuk egy 2-es ház uránál - mik a sújtottság esetei? 



A retrográdság, a kombusztaság, a kártevővel való fényszög vagy együttállás elegendő recepció nélkül az- szintén jelölhet sérülést, értékcsökkenést, vagy megromlást például ételnél. Például pont most néztem, én nagyon szeretem ezeket a majonézes salátákat, amit boltban lehet kapni, de hát eléggé gyanakvó vagyok velük, mert ugye a majonéz baromi könnyen romlik és hát főleg az ilyen kis boltokban- tehát ha nem ilyen áruházban veszed, bár néha ott is-, nem nagyon ügyelnek az ilyen hűtésekre. Na mindegy, én mindig meg szoktam nézni, nagyon szeretem, nem tudok neki ellenállni, megveszem aztán megnézem, hogy megehetem-e. 

-----

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése