Kérdezd a csillagokat - 2.h. a kérdőasztrológiában folyt.

Hogy ha peregrin a 2-es ház ura, akkor pedig abszolút ugye az ura után kell ítélni, tehát hogy az javul-e vagy romlik-e ugye. Ha itt, mint ennél a cigis kérdésnél ugye a Vénusz a 2-es ház ura, annak az ura pedig a Merkúr. Ha mondjuk peregrin lenne a Vénusz- mondjuk most nem peregrin, de vegyük azt -, akkor az a Merkúr is peregrin és abban a pillanatban ugye a peregrinség azt tudni kell, a asztrológiában az már negatív fogalom, teljesen mindegy, hogy milyen bolygó, tehát abban a pillanatban azt mondjuk, hogy az nem javul, hanem romlik. Tehát ha ez egy élelmiszer lenne, akkor szintén romlásban lenne.




Vegyes méltóság lehet még ugye, ami fent szokott állni, hogy például van egy terminusa, aztán egy exil-je, vagy egy triplicitása, aztán egy fall-ja, ugye több ilyesmi van. Azt jelzi, ha mennyiségre kérdezünk, hogy rövidtávon még van, tehát még nem fogyott el az a dolog, amit keresünk, vagy nem romlott meg az az árucikk vagy élelmiszer. Hosszabb időszakra viszont pont az ellenkezőjét jelenti, tehát, ha ezt mondjuk egy cipőre kérdezzük, hogy visszamenjünk-e még a boltba és azt látjuk, hogy mondjuk van egy terminusa, de aztán exil lesz, akkor bizony siessünk vissza, mert már nem sok van, tehát akkor nagyon hamar el fog fogyni, de még éppen van belőle, de 1 hét múlva már lehet, hogy nem lesz. Ha pedig ugye minőségre, akkor ez például a kajánál azt jelenti, hogy hát most még megeheted, de ne tedd el holnapra, mert már nem lesz jó, tehát ezeket kell tudni.




Ugye az a mennyiségnél, amit mondtunk, hogy amíg van egy kis méltósága, addig van, abból a dologból. Tehát a „van-e még” kezdetű dolgoknál, mint ez a „van-e még itthon cigim”, amíg van egy kis méltósága annak a dolognak, addig biztos, hogy van. Valami kicsi van belőle, attól függ ugye micsoda, mert mondjuk, ha egy tévére kérdezek, az nem a darabjait fogja jelenteni, akkor azt jelenti, hogy egy darab tévé van otthon, de ha mondjuk cigire kérdezek, akkor az még lehet egy pár szál.

Illetve még igazíthat el bennünket ilyen kérdésben- most ez a van-e még kérdésre koncentrálva- mondom ez lehet egy megvásárolni kívánt dolog, vagy lehet egy otthon keresendő dolog, hogy van-e még ezem vagy azom-, hogy ha kettős jegyekben áll, vagy labilis jegyekben, tehát ugye kettős jegy a Halak, Ikrek, Nyilas-, ha ezekben a jegyekben áll, akkor az kettőt, vagy többet jelent. Ha fix jegyben áll, akkor pedig egyet, ugyanígy hát kardinálisban is elvileg egyet jelent.


Illetve még azt érdemes megnézni a minőségi- mennyiségi dolgoknál, hogy nem áll-e jegyátlépés előtt az illető jelölő, mert hogy utána mi lesz vele. Tehát ha mondjuk ilyen utolsó fokon áll és mondjuk, mint most a Nap ugye nem olyan régen lépett át a Szűzbe és teszem azt a Nap jelölt volna valamit, olyan dolgot, amit mondjuk meg akarok venni. És ugye egy Oroszlán nap az uralmi, tehát abból van még elég, de miután mondjuk már a 29 fokon lenne- illetve most azt hiszem pont a Merkúr van ugyanígy, hogy valahol ott a 28-29. fokán van a Szűznek és nem sokára átlép a Mérlegbe- igen, tehát a 29. fokán áll már most a jelenlegi tranzitban a Merkúr. Tehát ha mondjuk valamit a Merkúr jelöl, amit meg szeretnék venni, akkor azt látom, hogy ugye most még uralmi, tehát most még minőségi, még jót kapok, még klassz lesz, még van belőle. Viszont jegyátlépés után romlásba kerül. 





Erre azért kell figyelni, mert ha mondjuk tartós fogyasztási cikket vennél ilyen állásnál, amit mondjuk itt most a Merkúr jelent tranzitban, akkor azt nem érdemes megvenni. Mert annyira közel áll ugye a jegyváltáshoz, hogy ez elég rövid időt jelent ahhoz, hogy el fog romlani, mert utána ugye a Merkúr például átlép itt most hát uralomból átlép... jó mondjuk a Mérlegben van egy Nappal itt triplicitása, tehát mondjuk nem teljesen peregrinbe, de például a Nap az peregrinbe lépett át, ahogy átment az Oroszlánból a Szűzbe. Tehát ugye ezt kell nagyon megnézni, hogy mennyivel romlik, vagy javul éppen- hát ez mondjuk ritkább-, mert akkor tartósan nem szabad megvenni. Ha ilyen gyors fogyasztási cikket, tehát élelmiszert, vagy ilyesmit akarsz venni, akkor azt nyugodtan meg lehet venni, mert hát azt nem fogod évekig tartogatni. Tehát azt még ilyen utolsó fokos állásoknál is meg lehet venni. Na tehát ez a mennyiség- minőség. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése