Brangelina : válik az álompár 5.rész

Részlet az októberben megjelenő "Szinasztria - Kapcsolatok az asztrológia tükrében" c. könyvemből

Példaelemzés pozitív fényszögekre

Nézzük meg akkor a Brad Pitt, Angelina Jolie, Jennifer Aniston hármasunkat, hogy milyen fényszögekkel kapcsolódtak egymáshoz. Először a pozitívokat, aztán majd külön a következő fejezetben a negatívokat is megnézzük. Igazából számszerűsíteni is lehet, az a lényeg, hogy minél több jó fényszög legyen a bolygók között, és lehetőleg minél kevesebb romboló kapcsolat legyen. Van, aki szerint az a jó, ha kihívásokkal küszködünk egy kapcsolatban. Azonban látszik a válások számából manapság, nem biztos, hogy ez a célravezető, inkább az a jó, ha minél kellemesebben éljük meg a mindennapokat együtt.


Brad: vízszintes, Angelina: függőleges:


Ha magunk elé vesszük az összehasonlító táblázatot, azt látjuk, hogy egyáltalán nincs Nap–Hold fényszögük, ami azért furcsa, mert az a legfontosabb kötőerő egy párkapcsolatban.

Azt látjuk, hogy Brad Pitt Jupitere együtt áll Angelina Jolie Holdjával. Ami azért is fontos – és erre mindig figyeljünk a fényszögeknél –, mivel ha bármelyik bolygó, ami részt vesz az adott fényszögkapcsolatban, valamelyik fél születési uralkodója is, az kiemelt jelentőséget kap!
Brad Pittnek a Jupitere a születési uralkodója, míg Angelinának a Holdja a születési uralkodója. Ez a kettő együtt áll náluk, és a Jupiter–Hold együttállást pedig tudjuk, hogy a hagyomány házasság jelölőknek mondja, vagyis a másik lelkének teljes és törvényes elfogadásának. Vagyis bele volt kódolva akár a házasság lehetősége is, ami azért érdekes, mert megnéztük őket a párkapcsolati házak összefüggésében, és annyira nem tökéletes az összeillőségük. Nem véletlen, hogy elég régen ismerik egymást és mégis csak 2014-ben házasodtak össze.
Mindig fontos, a fényszög maga nem okoz igazából semmit egy kapcsolatban, csak és kizárólag azt mutatja meg, hogyan élik meg a felek a kapcsolatot. 

Náluk is látszik, hogy törekedtek a házasságra, de ehhez jó pár év kellett, mivel Brad Pitt 2005-ben vált el Jennifer Anistontól és jó 9 év múlva vette csak el Angelinát, pedig már régen együtt éltek.

Tovább nézve, nem csak Angelina Holdjával áll együtt a Jupitere Bradnek, hanem Brad Jupitere Angelina Napját is szextillel támogatja.


 Ez egy kettős jó kötés, megint itt van a másik egyéniségének a törvényes elfogadása. Ez megerősíti a kapcsolatuk kellemes voltát.
Most megnézzük visszafelé is, hogy vajon Angelina Jupitere mennyire fogadja el Bradnek a Holdját és a Napját. Ott már vegyes képet látunk, mert amíg Bradnek a Napjához trigonnal kapcsolódik – ott ugyanazok érvényesek, amit az előbb elmondtunk –, addig a Holdjára kvadrátot vet, amiről tudjuk, hogy összehozhatja a kapcsolatot, de szét is választhat. Ez egy ambivalens jelzés már arra, hogy van olyan tendencia, ami csak ideig biztosítja majd ezeket a jó állásokat.

Nézzük most akkor a Hold–Vénusz állásokat, ami a kedvességet, kellemességet adja egy kapcsolatban. Vajon jó, vagy rossz irányban nyilvánul ez meg náluk? Ténylegesen itt Brad Pittnek a Holdja szemben áll Angelinának a Vénuszával, ami itt azért is probléma, mert túlérzékenységet jelent. Sőt Brad Pittnek nem csak a Holdja, hanem a Vénusza is szemben áll Angelina Vénuszával, miután Brad Pitt Holdja és Vénusza együtt állnak a saját képletében. Mind a kettő opponálja Angelina Vénuszát. Amiről mit is tudunk? Hogy jó lenne, ha harmonikus fényszöggel kapcsolódnának, mert az kedveskedést, becézgetést jelent, de így inkább a túlérzékenységet tapasztalhatják meg egymással, fáziskéséseket, egyikük kedveskedne, a másik nem veszi észre, vagy az egyikük megbántja a másikat és aztán nem kér bocsánatot, mire pedig bocsánatot kérne, már a másiknak elmegy tőle a kedve, súrlódások lesznek közöttük.



Ha azt nézzük, hogy az MC-re van-e fényszög, akkor Angelina felöl nincs Brad felé, viszont Brad Pitt Napja az trigont vet Angelina MC-jére. Ott azért az egzisztenciális előrejutás is szerepet játszott kapcsolatban, jó értelemben, ezt ne vegyük értékítéletnek. Végül is ezzel Angelina imázsa is emelkedett, sőt szakmailag is segítették egymást. Ez sem megvetendő cél egy kapcsolatban.

Ellenőrizzük a Vénusz–Jupiter állásokat. Angelina Vénusza nincs Brad Pitt Jupiterével kapcsolatban, Brad Pitt Vénusza viszont kvadrátban áll Angelina Jupiterével, ez egy rajongásig fokozódó szeretetet is jelenthetne, itt viszont ez nem érvényesül annyira, valószínűleg egymás művészetéért a két sztár nem tud annyira rajongani, még jó, hogy nem a két dudás egy csárdában esete forog fent, de azért azt a nagy elismerést sem kapják meg egymástól. Főleg Angelina nem tudja elfogadni Bradet. A Jupiter lenne az elfogadás, de a kvadráttal nem tudja elfogadni a Vénusz érzelmi gesztusait.

Szó volt arról is, hogy vannak a szaturnuszi fényszögek, és vajon miért nem emlegetjük őket a pozitív fényszögeknél? Hisz azt tartják, a szaturnuszi fényszögek tartósabbá teszik a kapcsolatokat. Ám ezek a fényszögek sokszor nem igazán jó dolgokat hoznak, inkább ambivalens a hatásuk.
Jelen példánkban is azt láthatjuk, ha megnézitek Angelina Jolie felöl, az ő Szaturnusza végig opponálja, vagy kvadrátolja Brad Pitt bolygóit, míg Brad Pittnek a Szaturnusza szextillel és trigonnal kapcsolódik Angelina bolygóihoz. Ami, ha a ragaszkodás szempontjából nézzük, akkor azt jelzi, hogy inkább Brad Pitt az, aki jobban ragaszkodik, de mint tudjuk, ő a földiesebb típus is (ezek a jelzések szépen egybecsengenek). Egyszóval ő az, aki jobban ragaszkodik a kapcsolat kereteihez és nehezebben mozdul ki belőle, a stabilitás igen fontos neki.

Angelina Jolie viszont inkább elnyomni próbálja a párját és nem pedig támogatni. Tehát a Szaturnusz jó fényszögei jó esetben támogatást nyújthatnak, rossz esetben viszont elnyomást. Ezt a kérdőasztrológiában úgy értelmezik, hogy ha valaki nagyon szaturnuszi a párjával, akkor az nem rosszindulatot jelent, csak azt, hogy elég nagy elvárásai vannak a kapcsolatban a másik felé. Angelinának valószínűleg sokkal nagyobb elvárásai vannak a kapcsolat és Brad Pitt felé, mint viszont, de ezt majd megnézzük a következőkben.

Folyt.köv.holnap!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése