2016. szeptember 18., vasárnap

BACK TO SCHOOL 6.

TRANSZCENDENS BOLYGÓK HATÁSA A MERKÚRRA

A többi eset nem kifejezetten hátrányt jelent, de befolyásolhatja a Merkúr megnyilvánulásait, ilyen amikor transzcendens bolygókkal kapcsolódik fényszöggel, mint az Uránusz, Neptunusz, Plútó.
Az Uránusz-Merkúr fényszögek egyedi, újszerű gondolkodást, előremutató, de mások által nehezen köbvethető gondolatmenetet ad, a gondolatok csaponganak és ugrálnak és nehezen tudja befogadni a lépésről-lépésre haladó tanításokat. A saját útja mentén kell haladnia ahhoz, hogy is értsen valamit a tananyagból (az is lehet, hogy hátulról előlre felé halad vagy akármi). Emellett viszont makacsságot és önfejűséget ad, nehéz rá hatni.
Uránusz-Merkúr kvadrát: az előbb említett John F.Kennedynek volt ilyenje és enyhe diszlexiában szenvedett. Viszont előremutató, olykor radikális gondokodása vezethetett többek közt a merénylethez ellene.


A Merkúr-Neptun fényszögekkel bejöhet a titkolózás, a hazudozás enyhébb formái, a megtéveszthetőség a homályos gondolkodás, ezekre figyeljünk (érdekes módon hasonló a Hold-Merkúr kvadrát, oppozició is egy képletben), sajnos meg nem értést, akaratlan megtévesztést, egymás mellett elbeszélést, titkolózást adhat - megnehezive ezzel jócskán a kommunikációt.

Pl.Karla Homolka, híres kanadai sorozatgyilkos pár női tagja, akinek bűnőssége vita tárgya volt, egyrészt ő is szenvedett férje brutalitásától, másoks zerint aktiv közremüködője volt a passzióból elkövetett gyilkosságoknak és erőszaknak (Uránusz-Merkúr opp, Neptun együttállás).
De Merkúr-Neptun együttállása volt Louis Pasteur-nek, a híres kémikusnak is akinek a pasztörizálás eljárását köszönhetjük pedig elvileg enyhe tanulási nehézségekkel küszködött.
És Merkúr-Neptun oppoziciója volt Jackson Pollock, amerikai festőnek, aki az absztrakt expresszionista mozgalom vezéralakja volt a XX. sz. első felében.

A Plútó-Merkúr együttállás inkább elmélyültséget hoz, ami rosszabb esetben rögeszmésségig fokozódhat.

Pl. a nemrég elhunyt Robin Williams-et figyelemhiányos hiperaktivitási rendellenességgel (ADHD) diagnosztizálták, amely érintette a tanulását és azt a képességét, hogy memorizálni tudjon forgatókönyveket, ezzel együtt fantasztikusan sikeres filmeket hagyott maga mögött.
Sylvester Stallone pedig hasonló állással diszlexiában szenvedett, ennek ellenére kifejlesztett egy nagyon határos szövegírói módszert és több sikeres forgatókönyvet is írt.Összegzésként arra figyeljünk: hogy a Merkúr "csak" egy jelölője az értelmi képességeknek, az ún. természtes avagy esszenciális jelölője, de ugyanilyen fontos a 3.ház szerepe is a képletben és ha az jól áll, bőven kiegészíthet egy rosszabbul álló Merkúrt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése