BACK TO SCHOOL 4.

MERKÚR A LEVEGŐ JEGYEKBEN

A már tárgyalt merkúri hideg-száraz hatás minőségek a meleg-nedves minőségekkel találkoznak a levegős jegyekben. Tulajdonképpen semmi sem közös bennük, mégis érdekes esetekkel találkozhatunk itt. Talán a Levegő elem objektivitása segít (objektív elem még a Föld elem, viszont a Víz és a Tűz elem a szubjektív elemekhez tartoznak).


IKREK MERKÚR 


A Merkúr másik uralmi jegye a Szűz mellett. Emellett az éjjel születetteknél még kap plusz méltóságot a Merkúr, sőt ha a jegy első 6 fokán van, akkor még erre is rápakolódik egy kis plusz. Szóval a Merkúr itt is elemében van, de mivel egy meleg (szétáradó) és nedves (képlékeny) jegyben, ezért az információ is jön-megy keresztül rajta. Ismerjük az Ikrek ama vonásait, hogy minden infót begyűjtenek és azonmód todvább is adják, nemde? Ráadásul az Ikrek az egyetlen "hangos", "beszélő" jegy (l. ellentétben az előbb tárgyalt vízjegyek "némaságával"). Mozog, nyüzsög, beszél, pletykál, mobilozik és internetezik, közben újságot olvas és híreket néz a tévében. :) Persze ez viccesen sarkított. 


Amennyiben nem támadja semmi itt a Merkúrt, akkor okos, szellemes, vicces, kommunikatív, tájékozott, művelt emberke lesz belőle. Tehát ha nem támadott az Ikrekben a Merkúr, akkor nem kell izgulnunk csemeténk miatt, majd minden tárgyból jól fog teljesíteni, mert nagyjából minden érdekli, miután változó jegy, azért könnyen alkalmazkodik, vált át egyik témáról a másikra. Talán annyiban "adhatjuk alá a lovat", hogy megmutatjuk, hol és hogyan juthat további információkhoz, minden őt érintő vagy érdeklő témában. (PL. ismerek olyan színészt, aki Bika jegyű ugyan de az Ikrek Merkúrja miatt a tudomány és természet legkülönbözőbb ágaiból tesz fel folyamatosan cikkeket a twitterre, mert szinte minden érdekli.) 
Diplomahalmozás, élete végig való tanulás, tanfolyamokra járás könnyen elképzelhető nála.

Merkúri hatás: önmagában az információ érdekli, tudni akar a tudás miatt.

L. 14.Dalai Láma,  Vilmos herceg, Nikolai Tesla (feltaláló), Franz Kafka (író), Jean-Jacques Rousseau (filozófus), Antonio Gaudi (építész), Dan Brown (író)




MÉRLEG MERKÚR


 Éjjeli születésű gyerekeknél vagy ha a Merkúr a Mérleg  6-14°-a közt van, a gondolkodás és kommunikáció erőteljesebb lesz, és mivel vénuszi jegyben van, ez inkább a kapcsolatteremtés felé orientálódik, ill. a Mérleg kardinális volta miatt, a kommunikáció ilyen esetekben kezdeményezőbb lesz, bátrabban belevág beszélgetésekbe,  de nem olyan kitartó a tanulásban sem. Viszont kedvezőbb a továbbtanulás szempontjából.
Ha az előbb említett esetek nem állnak fel, (tehát nappal született ill. más fokokon áll a Merkúr) akkor viszont nem lesz méltósága, vagyis megnyilvánulásai függnek majd a jegyurának, a Vénusznak a képletbeli helyzetétől, emelllett kicsit inkább "lustább", legalábbis a tanulásban. De mivel Levegő jegy és nem is igen szereti az egyedüllétet, érdemesebb neki tanulócsoportban vagy legalábbis párban tanulnia baráttal, barátnővel, vagy akár még szülővel is...ha egyedül hagyják a tankönyv felett, akkor csak elábrándozik felette, ha pedig az Interneten, akkor arra nyitunk be, hogy csemeténk megint a barátaival csetel a facebookon vagy más közösségi oldalon.Mivel a Vénusz uralja  a művészeti ágak, a művészeti feldolgozása jobban megragadja, mint a száraz tények, pláne ha mindezt közösségben teheti (a magántanulóság nem nekivaló!).

Vénuszi hatás: szeret tetszelegni, szereti, ha szeretik, ha ezt megkapja a nagyon motiválható lesz, vezessük rá, hogyan használja fel a megszerzett tudást az emberekkel és a másik nemmel való kommunikációban és nyert ügyünk van. :)

L. Beyoncé (énekes), Alain Delon (színész), Catherine Deneuve (színésznő), Matt Damon (színész).



VÍZÖNTŐ MERKÚR


 itt is érvényes az eddig elmondottak a Levegős Merkúrokról,  tanulás szempontjából szerencsésebbek az éjjeli születésűek. ill. akiknek a jegy elején kb.7°-ig áll a Merkúrjuk.
 A levegő jegyek objektivitása miatt  tárgyilagosan, tudnak gondolkozni, érzelmek belekeverése nélkül, erősebb az absztrakciós képességük, vagyis jobban mennek nekik pl. a reál tágyak az iskolában. És mivel szilárd jegy, ezért kitartóbb is a tanulásban. Könnyebben megy tovább a felsőoktatásba. Annyira azért már nem érdekli a doktori megszerzése, vagy akármilyen tudományos fokozaté, mint esetleg egy Szűz vagy Ikrek Merkúrú embert, de diplomáig simán eljuthat, ha sikerül megtalálni a számára érdekes területet vagy amiben igazán jó. Érdeklődése széleskörű és elmélyültebb, nem fog annyi dologba korántsem mint egy Ikrek. Elvileg a Vízöntőt érdeklik a technikai újdonságok, de ez elég általános, sok minden más is érdekelheti, az egész képletének beállítódásaitól függően.

Amennyiben a gyerek nappali születésű vagy más fokon áll a Merkúrja e jegyben, akkor nehezebb lesz számára a tanulás, nagyon függeni fog attól, hogy áll a Szaturnusz, a Vízöntő hagyományos ura a képletében, segít-e neki vagy inkább gátolja. Az ilyen gyerekeknek érdemesebb szintén a határokat és szabályokat szabni a tanulásban (pl. este 6-8-ig tanulsz, aztán nézhetsz tévét vagy minden hónapban elolvasol egy kötelező olvasmányt stb.). Szeretni nem feltétlenül fogja ezeket a szabályokat, de segíteni fog neki abban, hogy a tanulásra koncentráljon és elmélyüljön, ha nem parttalan az egész számára. 
Arra viszont érdemes figyelni, hogy a szilárd minőség miatt, nagyon beleragadhat akár jó , akár káros gondolatmenetekbe (jobban mint bármely más jegy), szinte monomániásan és arról a gondolati pályáról vért izzadva sem lehet letéríteni. Néha sok kitartás és türelem kell hozzá és finoman kell terelgetni a helyes gondolati irányba, különben megmakacsolja magát, a nyílt ellenszegülést, ellenvéleményt nehezen tudja kezelni - ez problémákat okozhat iskolában, pláne ha a véleménye eltér a tanárétól....

Szaturnikus hatás: megfelelni a szabályoknak, elvárásoknak. Uránuszi hatás: mivel ez adhat makacsságot is, hagyjuk, hadd válassza ki a számára érdekes területet és abban segítsük elmélyülni.

L.Martin Luther King (lelkész, politikai aktivista), Steve Jobs (vállalkozó és feltaláló), Oprah Winfrey (a sokszorosan díjazott saját show műsorának megalkotója és vezetője, kritikus, színésznő és kiadó), Swami Vivekananda (spirituális vezető és jógi), Frédéric Chopin (zeneszerző).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése