BACK TO SCHOOL 2

Nézzük tovább a Merkúr a föld elemű jegyekben.

Mivel a Föld elem hideg-száraz ősminőségekből épül fel, egyből jobban harmonizál a Merkúr bolygó szintén hideg-száraz ősminőségével, ezért valószínübb, hogy a föld jegyű Merkúrok jobban megtalálják az iskolában, oktatásban a helyüket, mint pl. az eddig tárgyalt tüzes Merkúrok.


BIKA MERKÚR : a Bikában is ún. peregrin a Merkúr, azaz önmagában nincs méltósága (kivéve a 8-14° között levőket, azoknak van egy kicsi), ilyenkor mindig az urát kell majd nézni, hogy az hogy áll (erről lesz majd szó a sorozat végén). Mivel a Bikában uralkodik a Vénusz, és az jóindulatú bolygó is, ezért ha jól áll, sokat segíthet a Bika kissé lassúbb, ámde alaposabb gondolkodásán, beszédén . A Bika szilárd jegy, ezért mondják lassúnak, pedig csak alaposan "megrág" mindent, minden információt. Lassabban dolgoz fel, hagyni kell, hogy "megeméssze" a dolgokat. Ebben sokat segíthetünk neki, ha tapinthatóvá, láthatóvá, átélhetővé tesszük számára a tananyagot, mivel föld jegy, ezért szereti a kézzelfogható dolgokat.

Gyenge az absztrakciós képessége, nagyon elvont, ilyen-olyan képletek, amiket fejben kéne kiszámolni, nem az ő világa. De ha az állatokról tanulnak, vigyük el egy állatkertbe, ha történelemről, menjünk vele múzeumba vagy nézzünk történelmi filmet, ha a fizikáról/kémiáról, csináljunk kísérleteket, ha más nincs rajzoljuk le számára vagy játsszuk el együtt a megtanulandó anyagot.

Vénuszi hatás: a szép szavak csokorba fűzése nagyon megy neki, szereti ha megszeretgetik azért amiért jól tanul, a szidás, megszégyenítés nem igazán működik nála.

L. George Clooney (színész), John Fitzgerald Kennedy (politikus), Sigmund Freud (pszichoanalitikus)




SZŰZ MERKÚR : Na itt aztán elemében van a Merkúr, mivel ez az egyik uralmi jegye, sőt nemcsak uralomban, hanem egzaltációban is van itt (esetleg további errősítést kaphat ha a Szűz 1-8°-án, a 15°-án vagy a 21-30°-a közt tartózkodik). Szóval itt lehet nagyon erős a Merkúr. Minden ami pozitív: okos, tanulékony, erős absztraháló képessége van, begyűjti, rendszerezi és átlátja az információkat, rugalmas a gondolkodása (a Szűz változó jegy!), szinte magától tanul. De nem csak ösztönösen, hanem nagyon racionálisan, praktikusan, gyakorlatiasan és szereti, ha fel is tudja használni a megszerzerzett tudását (elvégre azért ez is földjegy!:) ) Hacsak nem támadott az a Merkúr (retrográd, vagy Mars vagy Szaturnusz által rosszult fényszögelt vagy nem áll együtt a Nappal), akkor kiváló szellemi képességek birtokosa lehet és a tanulásban sem kell különösebben aggódni érte.

Merkúri hatás: dupla Merkúr, önmagáért tanul, szeret okosabb lenni a környezeténél és ebből valami igazán nagy dolgot alkotni.

L. Coco Chanel (divatbirodalom kiépítője), XIV.Lajos (a "Napkirály" Fr.o felvirágoztatója), Neil Armstrong (aki először lépett a Holdra)




BAK MERKÚR: bár erről jókat szoktak mondani, igazából az előbb említett természetbeli egyezésen kívül a Bakban sincs olyan jó helyen a Merkúr, kivéve az 1-7°-át. De mivel a Bak egy kardinális jegy itt (kicsit mint a Kosnál is) a célok, az előbbrejutás erős hajtóerő lehet a tanulásban is. Viszont szintén aránylag rövidebb időre tud koncentrálni, nem annyira bírja az elmélyülést. Amivel nagyon lehet motiválni az a célok felcsillantása: ha ezt megtanulja akkor bejut az X egyetemre, vagy megkapja a hőn áhított elismerést vagy bármi ilyesmi. Legjobb együtt kitűzni az elérendő célokat és akkor hajlandó lesz nagy erőket bevetni érte. De inkább a gyorsaságra koncentráljunk nála, mint arra, hogy órákat üljön a könyv fölött csak azért, mert....

Szaturnikus hatás: a fegyelmezés, a letisztázott szabályok, a világos célok motiválóan hathatnak rá. Ha azonban a Szaturnusz rosszul áll, akkor csak a szigorból ért.

l.Michelle Obama (first lady), Jozef Sztálin (politikus), Brad Pitt (színész), Ferenc pápa.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése