Az arab pontok


Az arab pontok hipotetikus pontok és az arab csillagászok, illetve asztrológusok közvetítésével került bele az asztrológiába, ezért van az, hogy Morin és a keresztény alapon történő tisztogatás nagyon kitisztította, kiszedte a mai modern vagy tradicionálisnak nevezett asztrológiából. Igazából akkor célszerű elővenni ezeket, ha például a többi fényszög kedvező és jól állnak a bolygók és mégis van egy probléma az ember életében, ami nem látszik, akkor elő lehet venni ezeket az úgynevezett arab pontokat, vagy érzékeny pontokat más néven, lehetséges, hogy rávilágítanak rejtett tartalmakra.


Ezért ezek háttér dolgokat jelölnek. Az érzékeny pontok használata arra jó, ha valamit meg akarunk érteni, hogy miért, mert mindennek van oka. Viszont, ha mind a 20-30 érzékeny pontot berajzolnánk, nem tudnánk értelmezni őket. De nem is kell mindent berajzolni, hanem érdemes a vizsgálódásainknak megfelelőeket kiválasztani, mert van a betegségeknek a pontja, halál pontja, anyapont, apapont, az uborkának is van pontja, mert ezek számításokon alapulnak. Az érzékeny pontokkal operálni lehet, mármint hogy lehet megmagyarázni dolgokat, amelyek ahhoz a dolgokhoz tartoznak, és akkor oda kell vonatkoztatni a speciális jelentéstartalmakat. Ezek úgynevezett részvizsgálatok. Persze ennek illeszkednie kell a horoszkóp egészébe, nem írja felül a radix jelzéseit. Viszont speciális vizsgálatoknál olyanra adhat magyarázatot, amit nem látunk, vagy csak nem tudunk értelmezni. 
Az érzékeny pontok: miért is vesszük ezeket? Mert van az úgynevezett Szerencsepont, igazából csak erre fogunk kitérni. Ez is egy érzékeny pont, vagy arab pont. Az érzékeny pontok számítása formulákkal történnek, mint a matematikai formulák. Három horoszkóp elemet veszünk, átszámítjuk a fokszámukat abszolút fokszámra (azt jelenti az abszolút fokszám, hogy a Kos 0° a 0. pont és szépen körbemegyünk a jegyek sorrendjében az állatövön és visszaérünk a Halak 30°-ra, amely a 360° lesz).



Általában két planéta abszolút fokszámát lemérve kell az Ascendensre rámérni, működik. Sokszor éjszakai és nappali képletben külön számolják, ha ismerjük ezeket a formulákat, akkor, mint egy matematikai formulával kreálhatóak ilyen pontok. Azért , hogy lehet az uborka pontját is, vagy a görögdinnye pontját is kiszámolni, ha meg tudjuk adni, hogy milyen bolygók jelölhetik és miket érdemes számolni.
Ezeket a 7 bolygóhoz rendelik, a többit nem használjuk ehhez. Az embereknek az a spirituális részét tudják megmutatni, amit a leszületéskor kvázi hoz magával a mennyei világból és ahhoz a tervszerűséghez való kapcsolódást kell, hogy megmutassa, ami ebben a nagy egészben szerepel és illeszkednie kell a radixba is. Az érzékeny pontok egyfajta spirituális képességeket is mutatnak.


Az érzékeny pontoknak, a Szerencsepontnak is, nem csak a pontot magát nézték. Főleg nem is azt nézték, hogy milyen jegyben van, hanem, hogy milyen házban van. Illetve az ún. diszpozítorát is nézték, az számít jobban, hogy milyen jegyben van a Szerencsepont, és annak a jegynek az uralkodó bolygójának helyzete számít inkább, hogy hol van. Pld. Szerencsepont a Bakban, a Szaturnuszt kell figyelni, mert a Bak uralkodó bolygója a Szaturnusz, jegyhelyzetét, fényszögeit, stb. kell elemezni. Ez sokat elmond a Szerencsepontról horoszkópunkban. Ha nem lát rá a pontra annak ura, olyan jegyben van, ami nem kapcsolódik fő fényszöggel a Szerencsepont jegyéhez, akkor nincs közöttük kapcsolat, az nem igazán jelentett jót az ókorban. Károsnak nyilvánították, ami megnyilvánul azáltal, hogy a pont nincs felügyelve a diszpozítora által, vagyis más-más irányba mennek. Ez olyan, mint amikor a gazda nem felügyeli a területét, nem igazán tud pozitívan megnyilvánulni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése