Recepciók 2.

Nézzük részletesebben a recepciókat

Mikor elmegyek a másik emberhez, másik bolygóhoz, az ő házába, az ő területére és ott én leszek a vendég és az ő valamilyen uralmában leszek. Például a Vénusz elmegy a Kosba és akkor ő a Marsnak az uralma alá kerül és ha valakinek az uralma alá kerülök, akkor az vagy azt jelenti, hogy szerelmes vagyok bele, vagy rá vagyok kattanva, vagy szükségem van arra a dologra, nagyon kell az a dolog, aminek az uralma alatt vagyok. Szó szerint. 
Ha elmegyek vendégségbe, akkor szükségem van arra, hogy ott kedvesen fogadjanak és ne rúgjanak ki páros lábbal, szükségem van úgymond a vendéglátónak, vagy a családfőnek a jóindulatára.

Mint láttuk, ugyanazok a kategóriák itt is megvannak, mint a méltóságoknál: állhatok a bolygó az egzaltációjában valaminek, egy másik bolygónak. például ez a kis Vénuszunk, ha átbattyogtatjuk a Kosba, ott nemcsak a Mars uralma alatt lesz, de a Napnak az egzaltációjában is, mert a Nap egzaltált méltóságú az egész Kos jegyben. 





A Vénusz a Kosban a Nap egzaltációjában van, vagyis a Napért is odavan. Mit jelent, hogy oda van érte? Rajong érte, teljesen odáig van érte, egyfajta érzelmi túlfűtöttséget jelent attól függően, hogy például mit jelent az a Nap az adott képletben. Ezt úgy képzeljétek el, mint az uralminál, ez a szükségem van rá, szeretem azt az adott embert eset, elmegyek vendégségbe és szeretem azt, akihez megyek. Az egzaltáció viszont ennél egy kicsit több, azt inkább úgy képzeljétek el, mint amikor rajongunk egy színészért, vagy egy énekesért, vagy sportolóért, akárkiért, amikor az ember egy felfokozott rajongást érez a másik iránt és felnéz rá teljesen.

A harmadik recepciós méltóság a triplicitás, ami a barátság, barátságosság, az inkább egy szelídebb viszony, tényleg ilyen barátságosságot jelent. Akivel triplicitás szerinti recepcióban vagyok, az iránt én barátságot érzek, az a barátom, vagy legalábbis olyan ember, akivel szívesen vagyok együtt, szívesen elmegyek vele programokra, vagy leülök beszélgetni. Ezek voltak az egész jegyes méltóságok és recepciók is.

Egyébként ez is egy megjegyzés, hogy a triplicitásig van az, hogy egész jegyes uralom és utána láthatjátok a táblázatban, hogy a terminus és az arculat az már foktól-fokig megy, ott már egy jegyen belül fel van osztva és nem egy bolygó, hanem többféle bolygó van egymás után.
Vannak recepciók, amik nem egész jegyesek, csak bizonyos fokszámon érvényesek. Ilyen a terminus

Ha egy másik bolygó terminusában van az adott bolygó, akkor arra a bolygóra fog hasonlítani. A Merkúr az jelezhet ecsetet, tollat, papírt is, stb., mint tárgy, ha a Jupiter terminusában van, akkor az egy vastag korongecset lesz – a Jupiter az a vastagságot jelenti. Vagy ha a Merkúr az alapjáraton egy vékony ember lenne, de a Jupiter terminusában van, akkor teltebb lesz – ezt a méltóságoknál is –, ducibb lesz. Ezzel lehet megállapítani például, hogy kire hasonlít ez a gyerek, anyuka, apuka, nagymama, vagy kinek a terminusában áll.


Aztán van az arculat még ötödikként. Ez azt jelenti, hogy látásból ismerem az illetőt, már találkoztunk, láttuk már egymást, de ennél többet nem jelent. Bemutattak már egyszer egymásnak, vagy egy bulin összefutottunk, de különösebb közünk nincs egymáshoz. Ez egy elég picinyke érdeklődés, akkor lesz nagyobb, ha több ilyen recepció összegyűlik, triplicitás, terminus, arculat együtt.

Itt azért ez elvárásokat is megfogalmaz. Egy uralommal, vagy egy uralmi recepcióban, vagy egy egzaltációs recepcióban nagyon sokat várok a másiktól, egzaltációban pláne. Felmagasztalom a másikat, tényleg gondoljatok bele: talán az a legegyszerűbb: odavagytok egy színészért, rajongtok érte, vagy egy énekesért és lenne rá lehetőségetek, hogy találkozzatok vele. 

Valószínűleg mindenkinek keze-lába remegne és minden szépet és jót gondol az adott illetőről és úgy valahogy fel van téve egy piedesztálra. És ha élőben találkoztok, vajon meg fog felelni a ti elvárásotoknak, vagy csalódás lesz a vége? Az attól függ, hogy az a bolygó, akitől várok valamit, valamitől, vagy valakitől várok valamit, az vajon önmagában milyen méltóságban van (adott képletben)? Vagyis az előbbiek szerint, a méltóságok szerint: ha egy erős méltóságúban van, akkor ő meg fogja nekem azt adni, ha nem, vagy pedig romlásban van, akkor nem képes eleget tenni az igényeimnek, főleg nem hosszútávon.

Ha belegondoltok egy ilyen szituációba, hogy találkozhattok a kedvenc színészetekkel, énekesetekkel vagy sportolótokkal és akkor odaléptek hozzá. ha ő egy uralmi, vagy egzaltációs, vagy több méltósággal rendelkező ember, akkor ő ugyanolyan lesz, mint amilyennek te elképzeled. Ugyanolyan kedves, ugyanúgy fog érdeklődni irántad, ugyanúgy viszonozza a rajongásodat, az érzelmeidet és úgy jössz el, hogy repkedsz, hogy Uramisten, de jó, van ilyen ember is a Földön.


Ha viszont szerencsétlennek nincsen olyan méltósága, amit te elvársz tőle, te meg odamész egy egzaltációs elvárással, hogy: hú, szerintem ez a világ legjobb embere,(férfija, nője) és ő egy peregrin bolygó, vagy még romlásban is van, akkor lehet, hogy kijön, koszos a haja, zsíros a bőre, rondán beszél, átnéz rajtad, köpköd, szellent egyet. És úgy fogsz elmenekülni, hogy te Úristen, összeomlott a bálványom.


Ez működik, kell elképzelni, hogy csak akkor tudja megadni neked – és ez nem csak egy ember lehet, ez lehet egy dolog is, egy életterület – azokat a dolgokat, amit vársz tőle, hogy ha van elég ereje hozzá, van elég méltósága hozzá. Illetve ez attól is függ, hogy te mennyit vársz tőle, mert az is lehet, hogy nem vársz tőle semmit és akkor még akár kellemesen is meglephet a dolog, vagy legalábbis nem csalódsz.

-----

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése