Érvényesség 3.

Nézzük, hogy hogyan elemzünk egy képletet, tehát mi a menete

Először is megnézzük, hogy mi az óra ura, amiről már beszéltünk, aztán megnézzük az érvényességet, amiben az óra urának nagy szerepe van, hogy érvényes-e vagy nem, korai vagy késői. Oké ez már megvan. 





Utána leellenőrizzük, hogy vannak-e konsziderációk, amiket mindjárt felsorolok. 

És utána megnézzük a kérdező házát fokszámmal, jegyét, bolygóját, javulásait és romlásait, esszenciálisan és akcidentálisan is, irányát, sebességet, meg hogy mire következtetünk ebből. 

Aztán megnézzük a társ szignifikátorát a kérdezőnek, ez a Hold általában, annak a jegye, bolygóméltósága, házbeli ereje, sebessége, mire következtetünk mindebből. 


Aztán megnézzük a kérdezett szignifikátorát és annak jegyét, bolygóját, erősségét, esszenciálisan és akcidentálisan is, mire következtetünk belőle. 





Ha van természetes jelölő, akkor ezzel ugyanúgy járunk el, tehát például elveszett ékszereknél a Vénusz, vagy iratoknál a Merkúr, vagy akár gyerekeknél lehet a Jupiter, stb. a természetes jelölő. 


Amennyiben fontosságot kapnak akkor ugyanezt el lehet játszani az almutenekkel vagy egzaltációs urakkal, például vásárlásnál, vagy amit említettem, párkapcsolati kérdéseknél.


Utána megnézzük a fő szignifikátorok között és a Hold között a recepciókat, ki kit szeret, ki kit utál, ki kivel közömbös, ki mit akar, stb. és hogy mire következtetünk ebből. 


Aztán megnézzük a Holdnak a helyzetét, most már nem mint társ szignifikátor, hanem mint eseményjelölő, hogy üresjáratos-e, milyen az útja az adott jegyben, milyen múltbeli és jövőbeni fényszögei vannak, és mire következtetünk ebből. Megnézzük, hogy orbiszon belüli vagy túli fényszögei vannak. 


Aztán megnézzük a fő szignifikátorok közötti fényszögeket, és hogy ezekből mire következtetünk. Tehát a fényszögek végül is a végére kerülnek és az esetleges jegyváltásokat is megnézzük, hogy utána jobb vagy rosszabb lesz-e a helyzet az adott kérdés szempontjából.


A konsziderációk

A konsziderációk közül az első kettő, ami nagyon fontos volt, a koraiság és a későiség, arról volt most szó. 


Aztán nagyon fontos a Szaturnusz a 7-es házban, ez az asztrológus részéről jelent kicsit elkapkodott, vagy trehányabb munkát, tehát hogy nem igazán figyel oda és emiatt tévedhet, azért kell rá vigyázni. Főleg akkor nagyon fontos, ha netán ez a Szaturnusz még ráadásul a Descendensen is van, tehát  oppozícióban áll Ascendenssel, mert akkor lehet, hogy kárt okoz a kérdezőnek az elemzéssel. 



Másik fontos konszideráció – ezek tiltó konsziderációk ugye – a Mars és a Szaturnusz a 10-es házban. Ez általában azt jelenti, hogy itt nem az asztrológus hibázik jó esetben, hanem csak nem ismerik el a munkáját, nem tetszik a kérdezőnek az elemzés, nem fizeti ki, vagy konfliktusba keveredik miatta a kérdezővel. 

Úgyhogy ezeket is próbáljuk hanyagolni, főleg most, hogy egy ideig a Mars és a Szaturnusz együtt fog állni és egyszerre kerülnek át abba a 10-es házba. 


A következő ilyen konszideráció a Hold -Merkúr oppozíció/kvadrát, amely mostanában, tehát a modern korban kapott nagyobb szerepet. A tévinformációkat, álinformációkat, tévedéseket jelöli, mindenképpen valamiféle információs probléma, ezekre általában a szabvány válasz úgymond, hogy valami alapvető információ még hiányzik a kérdéshez. 


Ezek voltak a tiltó konsziderációk. Tehát tulajdonképpen lehet érvényes egy kérdés, ha ezek a konsziderációk felmerülnek, akkor jobb hárítani a kérdést a mi érdekünkben is, meg a kérdező érdekében is.


Aztán vannak olyan intő jelek inkább, azok nem tiltják le az értelmezést, amelyek számunkra árulnak el sokat.  Ezekről majd később....

----------


Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése