A planéták

Mit mondhatunk a bolygókról vagy planétákról alapvetésként?

Először is, hogy főleg az első 7 planétát fogjuk figyelembe venni, amelyeket szabad szemmel is lehet látni. Ezeket káldeusi sorrendben mondva a legkülsőtől indulunk befelé gyorsasági sorrendben. Ez pedig a Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr és Hold.




Hogy mi van a transzcendens bolygókkal az Uránusz, Neptunusz, Plútóval ez rögtön felmerül kérdésként, bár még ki fogunk rá térni. Az van, hogy míg az első 7 bolygónak vannak méltóságaik és el tudjuk őket helyezni az asztrológia rendszerében maradéktalanul, addig sajnos ennek az utolsó háromnak egyelőre nem alakultak ki a referenciái és ezért nem igazán tudjuk beilleszteni tökéletesen ugyanabba a rendszerbe. Így azt mondhatjuk, hogy bár használjuk őket, de mint egy kiegészítésként, tehát nem ők lesznek az elsődlegesek.



Nézzük akkor az ősbolygókat, vagy ősplanétákat. Azért nem igazán bolygók , mert a Nap és a Hold az tehát egy hold és egy csillag így a planéta tulajdonképpen pontosabb megnevezés, de az asztrológián, az asztrológiai rendszerén belül nyugodtan használhatjuk a bolygó kifejezést is.

Tehát nézzük akkor, hogy alapjáraton mit jelentenek. A Nap az  a központi csillagunk, fővilágosító a Holddal együtt, tehát ők ketten… tehát a Nap az, amelyik  ténylegesen sugároz fényt, a többi nem, a Hold az pedig visszatükrözi. Tehát így a Nap az életerőnek az alapvető szimbóluma lesz. Ezen kívül az apa képnek, a főnöknek, tehát minden felettes személynek, illetve az aranyból készült dolgoknak, kerek tárgyaknak is a jelölője.

A Nap az azért is fontos azon kívül még, hogy a tudatos énnek a megtestesítője, mert nagyon egyszerűen le lehet vele ellenőrizni a képletet is. Ha az Ascendens-Descendens tengely alatt van, akkor éjszakai születésről beszélünk, ha fölötte, akkor nappali születésről. Így magunkat is tudjuk ellenőrizni, illetve nem kell számolgatnunk, hogy valaki mikor született. 

A másik, következő bolygó a Hold. Ez az anyának az alapvető szimbóluma, a feleségé, visszatükröző bolygó , tehát így a tükröké, a vizes dolgoké, a hírvivőké, a csavargóké, esetleg elveszett élőlényeké. 

A Merkúr az semleges nemű bolygó, az így a kamaszoknak a jelölője, a híreké, a kommunikációs eszközöké, hivataloké, rövidebb utazások, ügyintézés, kereskedelem. Ha retrográd, akkor általában a hétköznapi ügyeink is nehezebben mennek, mint az ügyintézés, reklamáció, közlekedés, kereskedelem.

Ha pedig Hold-Merkúr oppozíciót, vagy kvadrátot látunk az égen, ami kb. 1-2 napig tart, fokozottabbak a mindennapi bosszúságok, téves információk, késések, hazugságok, felejtések fordulnak elő.

A Vénusz a szépség, a szerelem, a fiatal nőknek a jelölője. Az éttermek, vacsorák, ékszerek, készpénz, szex, romantika, pénzügyek mind odatartozik. Általában, ha a Vénusz nem áll jól éppen az égen, akkor pénzügyi kalamajkákat jelent, tehát nem mennek jól a pénzügyek a világban. 



A Mars az a férfiasság, a katonaság, a tűz, a szúró-vágó eszközök, sebészet, fegyveres testületek jelölője, így aztán az agresszióé, sebesüléseké, a véré, a vágyé, az akaraté. Ha az 1. házban áll, akkor eléggé felindult, agresszív kérdezőről van szó, vagy szülöttről.

A Jupiter az alapjáraton a középkorúak, a papi személyek jelölője, a jólét, gazdagság, luxus szimbóluma és ezen kívül fából készült dolgokat is jelöl, bútorokat, könyvtárakat, minden ilyesmit.

A Szaturnusz pedig az idős emberek és az exeknek a jelölője. Jelezhet akadályokat, gondokat, nehézségeket, az idő, a küszöb szimbóluma, így az ajtóé is, a szegénységé, a nyomorúságé.

 Az Uránusz az inkább az önfejűség, a hirtelen, váratlan dolgok jelölője, az extravagancia.
A Neptunusz a köd, a homály, az illúziók, a reménykedés, csalódás jelölője, vagy hát planétája.
A Plútó pedig a metamorfózis, a rögeszmésség jelzése lehet.

---

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése