A hét napjai


A hét napjai a nevükben az asztrológiai, asztronómiai hagyományainkat őrzik. 

Úgy alakul, hogy napkeltétől osztjuk fel a napot, a napos órákat 12 egyenlő részre, és az éjjel órákat ugyanígy naplementétől. Minden napfelkelte utáni első óra az adott napnak az uralkodó bolygójának az uralma alatt áll. A hétfő az a Holdé, a kedd a Mars napja, szerda a Merkúré, csütörtök a Jupiteré, péntek a Vénuszé, szombat a Szaturnuszé és a vasárnap a Napé. Tehát hétfőn az első óra napfelkelte az a Hold lesz és aztán Káldeusi sorrendben megy végig-végig az egész napon. 


Tehát Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap, Vénusz, Merkúr, Hold és aztán megint Szaturnusz, Jupiter, Mars, Nap és itt nem áll meg a napnyugtánál, hanem töretlenül folytatódik tovább, csak a felosztás indul újra, tehát az óra osztása. 




Ezt úgy lehet megnézni, amit néztünk az órán, hogy veszünk egy képletet és nem tudjuk az óra urát, akkor az aszcendenstől megnézzük, hogy hányadik házban áll a Nap és az aszcendenstől kezdve minden házat két részre osztunk, elfelezünk. Tehát minden ház kétórányi időt – nem 60 perces, hanem természetes órányi időt – fog magába foglalni, és így megnézzük, hogy hányadik házban és így hányadik órában lesz a Nap adott képletben, és ahányadik órában van – itt a táblázat szerint, ami a jegyzetben van, azt megnézzük – az lesz az óra ura. Ez passzolni fog, ha megnézzük a programmal is. Tehát, ha mondjuk a 9-es házban van, mint az órán néztük, és a 9-es ház második felében, az már a nyolcadik számítva az aszcendenstől. Ugye az 1. ház az az első két órát jelenti, a 2. ház az a harmadik, negyedik órát – mármint visszafelé, az óra járásával megegyezően – aztán a következő hát az az ötödik, hatodik, az azután következő a hetedik, nyolcadik és ez lesz a 9-es ház. És a nyolcadik órának az ura az pont a Hold a hétfői napon és akkor lám tényleg a Hold az óra ura. Ezt akkor lehet így megállapítani, ha nincsen nálunk program.


Ennyit a hét napjairól, de miért fontos az óra ura?



Az nagyon fontos az érvényesség megállapításához, illetve olyan szinten is fontos elméletileg, hogy az adja meg az engedélyt arra, hogy elemezhessük a képletet. Mert ugye az óra ura jellemzi az égi összetevőjét a kérdőasztrológiának, az aszcendens ura meg a képlet meg a földi összetevőjét, és ennek a kettőnek kapcsolatban kell lenni egymással, az Égnek és a Földnek ahhoz, hogy választ kaphassunk. Hát, azért mégis egy ezoterikus, spirituális tanról beszélünk, tehát nem a hasunkra ütünk, hanem egy felsőbb hatalomtól vagy bölcsességtől vesszük a tudásunkat.


Bár ugye ahogy mondtam, az is nagyon fontos, hogy az óra urával jó viszonyban legyünk a képletben, tehát ne legyen köztünk – a kérdező és az óra ura között – kvadrált például, oppozíció, de akár a Hold és az óra ura között sem. Jobb, ha trigon van, vagy szextil, vagy csak nem bántják egymást, már az is jó. Mert, ha az óra urával rossz viszonyban lenne, az mindenképp azt jelentené, hogy szerencsétlenség történik, szerencsétlen végkifejlet lenne. 

Erre mondok egy példát, hogy valaki megkérdezi egy multi cégnél, hogy kinevezik-e vezérigazgatónak? És lehet, hogy kijön, hogy kinevezik, de azt látjuk, hogy az óra ura mondjuk oppozícióban áll az ő jelölőjével, és ugyan elvileg a kérdéshez nincs köze ilyen szempontból, de maga az, hogy az óra ura már előrevetíti, hogy ez egy szerencsétlen dolog lesz. Tehát figyelmeztetni kell, hogy annyira ne örüljön neki, mert itt történhetnek nagy galibák, tehát lehet, hogy kinevezik és kirúgják, vagy ki se nevezik és úgy rúgják ki, ahelyett, hogy kineveznék. Szóval okozhat ilyet, úgyhogy ez egy fontos momentuma, amikor elemzünk.



-------------


Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése