A házak tartalmi jelentése

Inkább a házak értelmezéséről beszélnénk, nem a kiszámításáról, mint. Ami nagyon fontos, először elmondanám, hogy a házak nagyjából mit jelentenek.


Az 1. ház az Ascendens, az a pont, ahol belépünk az életbe és emiatt tulajdonképpen az jellemez minket.  Az Ascendens az maga a személy, akiről szól a horoszkóp és tulajdonképpen az összes többi ház az az őt körülvevő dolgoknak az összessége. Amíg az első ház jelenti az illetőt, az illető kinézetét, az illető egészségi állapotát, testalkatát, temperamentumát, a többi ház az ő egyéb dolgait jelöli.

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 



 a 2. ház lesz mindenféle olyan dolog, ami táplálja őt. Ez az ételekre is vonatkozik, de a vagyoni dolgokra is, pénz, vagy egyéb vagyontárgyak, ingóságok.
A 3. ház, az a szűkebb környezete, szomszédság, testvérek, kisebb utazások, kommunikáció, autó stb.
A 4. ház  az apának a háza.  Az ingatlan és a dolgok vége is..
Az 5. ház a saját gyerekeinket jelenti, illetve mindenféle szórakozást, élet élvezetet, kisebb szerelmeket, szex, flört, művészetek, alkotás, ilyesmi.
A 6. ház a szolgáltatók háza, mindenki aki nekünk dolgozik, ezenkívül pedig főleg a betegségeket nézzük innen.
A 7. ház a párkapcsolat háza többek között, illetve mindenféle társulásé, lehet üzleti társulás is és a nyílt ellenségek háza, vagy mindenki más, akit nem ismerünk.
A 8. ház az a mások pénze, a hitelek, kölcsönök, bankok, stb. Ezen kívül a veszteségek háza is és a halál háza is. Sötét ház, ugyanúgy, ahogy a 6. ház is .
A 9. ház főleg a külföldi utazások háza, a jog, a hit, a vallás, az ezotéria, az álmok, a felsőfokú tanulmányok, ezek mind ide tartoznak. Ez egy tiszta, világos ház.
A 10. ház a munka háza, plusz az anyáé. Idetartoznak még a gyógyításként alkalmazott terápiák, és a dolgok ára is, sport vagy jogi kérdéseknél pedih a bíró.
A 11. ház a barátok, a közösségek háza, vagy minden olyan szervezet, ami non-profit vagy jótékonysági szervezet. Ezenkívül a bevételek háza is.
A 12. ház az elzárt helyek, a megpróbáltatások, a titkok háza. Ide való a kórház, a börtön, a zárt intézet és hasonló helyek, valamint a a tengerentúli országok is és az egyéb hasonló dolgok.


Persze még sok jelentése van a házaknak, ezek az alapjelentések, de ezeknek utána lehet nézni, illetve el is forgatjuk a házakat, ami annyit jelent, hogy tulajdonképpen egy képletből szinte bármit ki tudunk olvasni, aminek valami köze van az adott illetőhöz. Ilyenformán párjának (aki a 7. ház), annak a 8. ház lesz a 2. háza, vagyis az ő pénz háza. A 9. ház lesz az értelmi képességei (elforgatott 3.h.), a 10. ház az ingatlana (elforgatott 4.háza), vagy pedig a szülei, stb. Ilyen módon bármit el lehet forgatni a képletben, bár ez némi gyakorlatot igényel már.


Ami fontos még a horaryban, hogy mindig csakis a házak urai számítanak jelölőknek, sosem a házban álló bolygól, eltérően a radixtól.
A másik pedig, hogy egy háznak mekkora az ún. orbisza (hatóköre).  Itt minden háznál 5° jobbra-balra az orbisz. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése