Plútó - Vénusz kapcsolatok 3.

E cikk végén azért röviden érinteném azokat az eseteket is, ahol azonos neműek esetében fordul elő a fentebb taglalt állás, vagy olyan helyzetben ahol a testi kapcsolat szinte kizárt - pl. szülő-gyermek, stb.


Azonos neműek esetében - és most nem a homoszexualitásra és leszbikusságra gondolunk, ott ugyanis szintén egy párról beszélhetünk -, szóval az egyéb esetekben, pl. barátnőknél vagy munkahelyi kapcsolatokban, sajnos szintén nem kedvező a Plútó-Vénusz kapcsolat: mivel a Vénusz a testiségen kívül az érzelmekkel áll még összefüggésben, általában egy érzelmi alapú versenyeztetést hoz elő. És ilyenkor is a Plútó viszi a prímet: ő kezdi versenyeztetni a Vénuszt másokkal, kihasználva a már említett alapérzését hogy ő soha nem lehet elég jó a Plútónak - erre rájátszva és manipulálva a Vénuszt, szintén mély érzelmi sebeket ejthet a másik lelkén - miközben valószinüleg a Plútó is sérül, mert valamit ő sem kap meg a Vénusztól, de ezen az úton nem is fogja. Így a Vénusz minden ragaszkodása ellenére egy idő után annyira sérül, hogy kénytelen -kelletlen elmenekül a Plútó közeléből (pl. munkahelyet vált) vagy rosszabb esetben a Plútó rúgja ki valami mondvacsinált indokkal.




A szülő-gyermek viszonyban is a féltékenység és az elvesztéstől való félelem motiválhat. Ha a szülő a Plútó, uralkodó, manipulatív hajlamai komolyan gátolhatják a Vénusz gyermek esztétikai és szexuális fejlődését, ill. társasági életét. Ilyen pl. amikor a plútói szülő leszólja a gyerek öltözködését, barátait, kinézetét. A válság rendszerint a Vénusz gyerek kamaszkorában tör ki, amikor a gyerek akár erőszakosan is megkérdőjelezi a Plútó szülő ellenőrzési kísérleteit az öltözködése, barátai, kulturális ízlése és pénzügyei fölött.


Fordított esetben viszont egy Plútó gyerek meglehetősen nagy érzelmi erővel (manipulálással és zsarolással) kormányozhatja a könnyen hajlítható Vénusz szülőjét. Alááshatja a kapcsolát a másik szülővel, vagy folytonos anyagi követeléseivel gyötri, amiket a Vénusz szülő képtelen visszautasítani.

Ilyenkor is csak az lehet a megoldás (persze nem könnyű!) útja, hogy a Plútó elöször is (főleg ha ő van hatalmi pozicióban) ismerje fel és próbálja legyőzni, vagy legalábbis kordában tartani a hatalmi, uralkodási vágyát a Vénusz fölött, amit a félelem kényszerít rá. Próbálja elhinni, hogy a Vénusz akkor is szeretni fogja (sőt még jobban is!) ha elengedi őt, ha nem kényszeríti ki a szeretetét, ha ráhagyja a dolgait. Hiszen a Vénusz szeretete és együttérzése tulajdonképpen nagy kincs lehetne a Plútónak, hogy kipróbálhassa a szeretetének és kreativitásának kifejezését biztonságos közegben, amit eddig elnyomott magában és amihez oly ambivalensen vonzódott a Vénusz személyében. A legfőbb kihívás a Plútó számára a bizalom megszerzése és megszabadulás a bizonytalanságaitól és kétségeitől, tulajdonképpen saját kisebbrendűségi érzésétől és attól, hogy mindezt bevallva megalázza magát. Ha ezektől a kényszerképzeteitől el tud szakadni, akkor kezdhet a Vénusztól tanulni és felfedezheti annak gyógyító forrásait.

A Vénusz pedig úgy segíthet a helyzeten ha lelkileg felszabadul a Plútótól (pl. vizualizációs gyakorlatokkal), gyakorolnia kell lelkileg a Plútó elbocsátását, még akkor is, ha a kapcsolat jól működik, hogy ne legyen minden elválás elviselhetetlen fájdalmú számára, és félelem nélkül rábízhassa magát a Plútó érzelmi erejére.

(Felhasznált irod.:
Pauline Stone: Kapcsolatok, asztrológia, karma
)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése