Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 10.

Na, aztán nézzük meg, milyen csoportosítása van még a jegyeknek. 
Vannak a nőies és a férfias jegyek, ezt ugye azért gondolom tudod, tehát a ugye tüzes és levegős jegyek, amiket úgy is szokták mondani, hogy aktív jegyek, vagy cselekvőképes jegyek; és a víz és a föld jegyek, amik az úgynevezett passzív jegyek, ezek a kiváró típusúak, tehát megvárják a dolgok alakulását. 


Na, most itt van egy plusz jelentése is ezeknek a jegyeknek, hogy a régiek úgy tartották, hogy ezek az aktív jegyek, tehát a tüzes-levegős jegyek, azok a szabad akaratos jegyek, ugye mert cselekvőképes, aktív; és a nőies, tehát a vizes-földies jegyek a passzivitás miatt, ők a determinált jegyek. 


Tehát ez is egy felosztás, egy nagyon fontos felosztás, mert ebből nagyon szépen meg lehet tudni, hogy például egy kérdésnél, bár ezt mondjuk radixra is lehet alkalmazni, mennyire determinált az a kérdés egyáltalán, vagy mennyire szabad akaratos, mert, ha szabad akaratos, akkor mondjuk tud tenni a dolgokért. 


Ha mondjuk azt látod, hogy minden jelölő ilyen negatív jegyben van, determinált jegyben, hát akkor nem nagyon, szóval akkor a körülményeknek valamilyen szinten ki van szolgáltatva, lesz, ami lesz.

--------------
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése