Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 7.

Mi lesz a fontos? Hogyan elemezzük majd?

Ez is eltérés a mai modern és a radix felfogástól. Mi a bolygóknak megnézzük az esszenciális minőségét először, ezek lesznek majd az úgynevezett méltóságok, dignitások, amelyekből némely modern iskolákban tanítanak egy-kettőt, de nem az összeset, mi összesen ötöt ismerünk belőlük. 


Tehát 5 méltósága lehet egy bolygónak és 2 romlása, meg lehet pelegrin, ha semmilyen méltósága nincsen, de ezt majd megnézzük. Ezek az esszenciális minőségek, tehát először ezt nézzük meg. Ez ad neki egyfajta ugye méltóságot, tehát hogy mennyire jó az a dolog, mennyire tudjuk beváltani. Ez azt jelenti ez a dolog, amit szeretnénk tőle megkapni. 





És aztán van az akcidentális, ami a házbeli helyzetét jelöli, hogy sarokházban, követő házban vagy hanyatló házban áll-e a bolygó. Ez erőfokozódást, pontosabban erő csökkenést jelent. Majd erről is beszélünk adott helyen. Tehát ez már nem befolyásolja a minőségét, attól lehet nagyon jó minőségű valami, de az ereje az csökkenhet bizonyos házakban. 




Ezek után jönnek csak a fényszögek, amelyekből hát inkább a cselekvést olvassuk ki, hogy megtörténik-e. Tehát a fényszög az az alkalomra való utalás, hogy lesz-e alkalom, ha valamire rákérdezünk, például egy adásvételre, akkor kell az egyes és a hetes ház között egy fényszög, tehát hogy vevő és eladó találkozzon; vagy hogyha nem tudom én el akarok jutni mondjuk Máltára, akkor jó, hogy ha az egyes és a kilences ház ura ugye valamilyen kapcsolatba kerül; vagy például egy állásjelentkezésnél ugye az egyes és a tízes ház között legyen valamilyen fényszög kapcsolat, különben hiába, olvashatunk mi egy álláshirdetést, ha nem jelentkezünk rá, nem lesz kapcsolat, vagy nem megyünk el az állásinterjúra, ugye akkor nincs rá lehetőség; vagy álmodozhatunk mi Indiáról, ha sosem veszünk egy darab repülőjegyet sem, akkor az életben soha nem fogunk eljutni Indiába, stb. 
Ebből azt hiszem érthető. Mert ugye most, ha ez mind megvan, tehát megnéztük az adott jelölőknek a minőségét, az erősségét és azt, hogy van-e alkalmunk, akkor még mindig meg kell nézni, hogy egymással hogyan állnak. Tehát ezt hívják recepciónak, tehát hogy szeretik egymást, utálják egymást, közömbösek egymás iránt, ezt ugye a méltóságukból tudjuk majd megnézni. Van egy ilyen recepciós táblázatunk. 

Mert ugye két felet hiába akarunk mi találkoztatni fényszöggel, akár meg is lehet a fényszög, ha az a két fél, az a két szignifikátor például utálja egymást, hát akkor abból semmi nem lesz. Tehát lehet az, hogy elmegyek én egy álláshirdetésre, de nekem is unszimpatikus a felvételiztető vagy az egész cég, a cégnek is unszimpatikus vagyok, hát biztos, hogy nem fognak felvenni, de még ha felvennének sem mennék el dolgozni oda például. 

De ez lehet egy randevún is, vagy egy nyaralás, vagy bármi más, mit tudom én egy iskolaválasztás, vagy egy egyetem, szóval ezek bárhol bejöhetnek. 

Szóval még egyszer a méltóságok azt jelenti, hogy ki vagy mi mennyire képes megadni, amit szeretnénk; a recepció pedig, hogy ki mennyire szereti vagy utálja a másikat. Ez ugye nem csak személy lehet, hanem „tárgy”, fogalom is vagy intézmény. A tárgynál inkább azt jelenti, hogy szeret-e vagy utál-e engem, mert a telefonom az nem szeret vagy utál engem, hanem ha „szeret”, akkor jól szolgál engem, ha „utál”, akkor ugye nem fog jól szolgálni. Tehát ez olyan, mint az autónál is, hogy ha nem jól szolgál engem, akkor két méterenként lerobban, ha meg jól szolgál, akkor 25 évig kitart mellettem.


Hát, nagyjából ennyi, ami a bevezetéshez tartozik, a következő részben pedig már elkezdjük az asztrológiának az alapjait venni úgymond, méghozzá a minőségekkel, az ősminőségekkel és az elemi felosztásokkal fogunk foglalkozni.

-------------
Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése