Kérdezd a csillagokat! - Horary, avagy kérdőasztrológia 1.

Bevezetés

Bevezetésképp mindenképpen ajánlanám Kristina Wardahlnak a Klasszikus kérdőasztrológia a gyakorlatban című könyvét, miután amit mi tanulunk az a Kristina Wardahl - Olivia Barclay - William Lilly vonalon folyik. Bár találkozhattok John Frawley könyveivel is Magyarországon, de ő egy másik iskola képviselője és sok mindent másként magyaráz, ami összezavarhatja a kezdő fejét. 

Mi is a kérdő asztrológia? Mi a fő profilja?


Fő profilja az eldöntendő kérdések (Hol van?; Ez lesz vagy az lesz-e?; Lesz-e szerencsém?; Igen, vagy nem?). A "Mi leszek, ha nagy leszek?" nem tipikusan kérdőasztrológiás kérdés, de a "Tűzoltó leszek vagy katona?" - az már igen. 
A legfontosabb ezért a kérdőasztrológiában a kérdés, mint a magyar nevében is benne van ugye, hogy kérdő, mert a horary, illetve a horara latinul az óraasztrológiát jelent, tehát az idejére utal, amikor felállítják. A legfontosabb a kérdés pontos ideje, méghozzá a perc pontos idő.


De minek az ideje? Mikor és hol keletkezik a képlet?




Erre van egy nagyon-nagyon fontos és egyszerű szabály. Ott ahol az asztrológus ül, akinek a kérdést felteszik és akkor, amikor meg is értette a kérdést. 
Tehát, nem kell ragaszkodni a legelső pillanathoz, amikor valaki feltesz egy kérdést vagy felhív, hanem ha visszakérdez, ha ki kell még deríteni dolgokat, ha hátteret kérdez az az asztrológus és csak utána fogalmazódik meg a kérdés, az ugyanolyan jó lesz és helyes általában, hacsak valami nem befolyásolja. Tehát biztos, hogy nem akkorra készítjük el a képletet, amikor az eszébe jut a kérdezőnek, vagy akár magának az asztrológusnak is, hanem amikor arra a kérdésre megérett az idő. 
Sokan kérdezik, hogy mikor? Főleg, aki már tanult kérdőasztrológiát az elején zavarban van, hogy amikor saját magának jut eszébe egy kérdés, ő vajon mikor üljön oda a géphez vagy milyen időpontot jegyezzen fel? Rögtön, ahogy átsuhant az agyán, vagy elég, amikor odakerül a számítógéphez, vagy mi legyen vele? Mi van, ha rosszkor teszi fel a kérdést? 
Nos, ezt szeretném eloszlatni, olyan nincs, hogy rosszkor tesszük fel a kérdést, annak ellenére, hogy lehet nem fog válaszolni a kérdőasztrológia, de nem azért mert mi rosszkor tettük fel a kérdést, hanem mert a kérdéssel van valami probléma akkor. Tehát, ezt nyugodtan rá lehet bízni igazából az ember belső sugallatára, méghozzá arra, hogy mennyire sürgős vagy fontos neki ez a kérdés. 
Ha én hajnali háromkor felébredek, mert van egy kérdésem, ami annyira izgat, vagy annyira szorongat, vagy éppen annyira izgalomba hoz, akkor nyugodtan felkelhetek és felírhatom egy cetlire, hogy hajnali három órakor ez a kérdésem merült fel, aztán ha álmatlanságban szenvedek, akkor odaülök a géphez és megnézem, ha nem akkor pedig reggel odaülök és megnézem, de fel is jegyezhetem a hajnali időpontot. 
Ha viszont sétálok a városban és átsuhan rajtam egy gondolat, hogy hát meg kéne nézni, hogy hova is menjük majd nyaralni, mert láttam egy jó kínálatot ott a mit tudom én az Anubis Travelnek a kirakatában, de hát tulajdonképpen még igazából fogalmam nincs a nyári terveimről, és így kalandoznak a gondolataim, akkor nem biztos, hogy az rögtön feljegyzésre méltó és rohanni kell a számítógéphez és megnézni. 

Tehát érezni fogjuk, mi az a pont, amikor annyira sürgőssé válik a kérdés, hogy most és azonnal meg kell kérdeznünk, és azért mondtam, hogy ilyenkor vagy meg tudjuk kérdezni, vagy pedig felírjuk az időpontot. Ha úgy érezzük, hogy ráér ez még, akkor meg hagyni kell nyugodtan, majd ha odakerülünk a számítógéphez és még mindig érvényes a kérdésünk, elég akkor megkérdezni. 
Ilyen például, hogyha eladásról, vételről vagy vállalkozásokról kérdeznek, akkor mindenképpen az információ keresése legyen az első ajánlatunk, nem is az, hogy milyen kérdést tegyen fel az illető, vagy például peres ügyeknél, ahol azért ugye nagyon nagy hátterek vannak, nagyon erős törvényi szabályozottság, amikről hát egy asztrológusnak sem kell tudnia és nem kell hozzá értenie. 
Nekem is volt olyan ügyfelem, aki felhívott, hogy valamilyen örökösödési ügyben, de tulajdonképpen nem tudja, hogy mit kérdezzen, csak a problémát ismeri, amiről azt gondolja, hogy probléma lesz, ami ugye nem is biztos. Pár perces beszélgetés után kiderül, hogy  másnap mennek a közjegyzőhöz más ügyben és hát mondtam, akkor kérdezz rá a dolgokra, járd körül a témát, szedj össze mindent, amit tudsz ezzel kapcsolatban és majd utána, ha még mindig van kérdésed, akkor azt meg lehet kérdezni a kérdőasztrológiával! 
Először minden ilyesminél gyűjtsünk információt, mert a nagy semmibe kérdezni,  annak nem sok értelme van és nem is biztos, hogy kapunk, és jó választ kapunk....

------------------

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése