SZINASZTRIA - Kapcsolati fényszögek



Itt már csak szótárszerűen sorolom fel a fényszögeket az egyes bolygók között. Kiválogathatjátok belőle, amit még értelmezni akartok az adott képleteken, de igazából azok a fényszögek fontosak, amelyeket az előző fejezetben kiemeltünk és itt már csak címszavakban beszélünk róluk.


Nézzük akkor sorrendben. Mi van, ha két horoszkóp között a Napok harmonikusan vagy diszharmonikusan állnak? Igazából egyik sem problémás. Ha két ugyanolyan bolygót hasonlítunk össze, akkor nemcsak a fényszögek, hanem a jegyek is számítanak, amiben állnak, hogy azok hány fokra vannak egymástól. Magyarán nem feltétlenül áll kvadrátban egy Vízöntő Nap egy Bika Nappal, de attól még kvadrátos lesz a kapcsolatuk jegyek szerint.




Nézzük akkor részletesebben. Nap–Nap harmonikus, vagy diszharmonikus viszonyban. Ha harmonikus, akkor jól megértik egymást, tudatosan, a személyiségükben, a gondolataikban, szellemileg. Ha pedig diszharmonikus, akkor ugyan több tolerancia kell, de mindig pezsdítő és érdekes marad a kapcsolat akár kvadrátos, akár oppozíciós fényszögben, vagy jegyekben vannak a Napok, hiszen a másik valahogy másképp látja a világot, mint mi és ez adott esetben nagyon izgalmas lehet, ritkán pedig idegesítő.

A Nap és a Hold kapcsolata. Erre mondják, hogy ezek a kapcsolatok az égben köttetnek és nem csak a párkapcsolatoknál lehet így, hanem bármilyen emberi kapcsolatban. Egyfajta lelki társi érzetet hoz magával, mindenképpen a tudatos és az ösztönös én, illetve a lelkiség és a szellemiség kapcsolata jó esetben, rosszabb esetben ez konfliktusos lesz, de ettől még nem feltétlenül megy szét egy kapcsolat.


A Nap és a Merkúr kapcsolata. Itt a beszélgetések, a gondolatok kicserélése mindenképpen támogatott lesz a két fél között harmonikusan, diszharmonikusan pedig egy kicsit nehezebben értik meg egymást.

 A Nap és a Vénusz fényszöge. Szeretetteljes, kellemes fényszög, ha pedig kvadrátos, akkor ott is problémásak lesznek, vagy oppozícióban, de ez nem feltétlenül jelent annyira szörnyű dolgot.

Nap és a Mars kapcsolata. Lehet egyfajta rivalizálás kettejük között esetleg, szerintem inkább férfiaknál jön ez elő, két férfi kapcsolatában, de lehet, hogy máshol is felbukkan. Harmonikus fényszögeknél ez egy egészségesebb versenyszellem, diszharmonikusoknál esetleg keményebb rivalizálásba is beleviszik egymást.



Nap és Jupiter fényszöge. Ez házasságjelölő is lehet, a másik természetének, személyiségének teljes elfogadása, vagy pedig konfliktusos elfogadása, vagy elutasítása, illetve szakítás lehetősége diszharmonikus fényszögeknél.

Nap és Szaturnusz kapcsolata, szintén említettük már. Ilyenkor a harmonikus fényszögnél a Szaturnusz támogatja a Napnak az önkifejezési törekvéseit, diszharmonikus fényszögeknél pedig pont, hogy keresztbetesz neki. Ez nem annyira kellemes, kapcsolat szempontjából.

A transzcendens bolygókat tényleg már csak kulcsszó szerint említjük, mert erre van egy nagyon jó könyv, amit tudok ajánlani Pauline Stone-nak a könyve karmikus kapcsolatokról, amelyben az általa külső bolygóknak nevezett transzcendens bolygók és a belső bolygóknak nevezett 7 ősbolygó kapcsolata nagyszerűen és tényleg lényeglátóan és nagy megérzéssel, ráérzéssel le van írva, ott lehet kutakodni a továbbiakban, itt most csak címszavak szerint.

Nap és Uránusz kapcsolata mindenképpen egyfajta különcséget ad a kapcsolatnak, felpezsdítő élményt, az Uránusz kiragadja a Napot a mindennapi rutinból jó esetben. Rosszabb esetben idegesítővé válhat számára.

Nap és Neptunusz kapcsolata, szintén említettük. Itt a feltétlen csodálatról van szó a Nap személye, vagy teljesítménye felé, amely csalódásba is átcsaphat adott esetben.

Nap és Plútó kapcsolatánál pedig egy erőteljes átváltoztatási szándék, manipuláció fordulhat elő, a Plútó szeretné a maga képére formálni a Napot, akinek nem biztos, hogy ez annyira tetszik.


A következő a Hold és fényszögei. 

A Hold–Napot azt vettük. 

Két Hold kapcsolata jegy vagy fényszög szerint: itt már sokkal fontosabb, hogy harmonizáló jegyekben, vagy fényszögben vannak, vagy diszharmonikus fényszögekben, illetve jegyekben, mert ha a Hold az ösztönös biztonságérzetünk, a lelki jólétünk jelölője. Ha ezek harmonikusak, akkor ugyanazoktól a dolgoktól érezzük otthon magunkat, ez a kulcsszó. Ugyanolyan tevékenységektől, vagy helyzetektől, vagy körülményektől, míg ha ezek nehezen kapcsolódnak kvadráttal, vagy oppozícióval, akkor eléggé eltérő ösztönös igényeink vannak és eltérő az is, hogy mikor érezzük magunkat jól ösztönösen, vagy otthon. Mondjuk egy tűzjegyű, pld. Kos–Hold az akkor fogja magát jól érezni, ha aktív lehet és mászkálhat és kiélheti magát, míg teszem azt egy Bak–Hold az örül, hogy él és a minimumot biztosítja magának, míg a Kos–Hold élvezi az életet, itt nem ugyanarról van szó. Ez azért hosszútávon irritáló lehet.....










Első könyvem  itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése