PLÚTÓ-VÉNUSZ KAPCSOLATOK

A horoszkópokat összekötő Plútó-fényszögek jól ismertek arról, hogy több szenvedélyt, cselszövést és fájdalmat teremtenek, mint bármely más bolygóegyüttes. Ezek a tartós  emberi kapcsolatok mindig együtt járnak valamilyen sorsszerű vonzódással. A két embert csapdába ejtik az egymás iránti erős érzések, gyakran akaratuk és józan ítélőképességük ellenére. Rendszerint olyan tényezők motiválják őket, amelyet maguk sem értenek. Ezek fölött kevés hatalommal bírnak, mert alapvető összefüggéseik nem tudatosak számukra.



Azok az emberek, akiknek horoszkópját a Plútó fényszöge köti össze, hajlamosak nagyon erős összetartozást érezni egymással. Ennek az érzésnek az intenzitása sokszor zavaró. A Plútó jellegzetes pszichikus energiája ugyanis mágikus erővel vonzza a másik személyt. Ez az energia felhasználható gyógyításra éppúgy, mint pusztításra, a két ember tudatosságának mértékétől függően. A Plútós kapcsolatok tipikus jellemzője ezért a "se vele, se nélküle" érzés.






Ez az alapállás érvényes a Plútónak a másik személy horoszkópjában bármely személyes bolygóval (Nap, Hold, Merkúr, Vénusz, Mars), ill. az Ascendenssel való kapcsolatára. Pláne ha ezek a kötések oda-vissza működnek!

Most ezek közül a Plútó-Vénusz fényszögek jellemzőit és fajtáit vizsgáljuk meg, ami leginkább a férfi-női kapcsolatokban okoz gondot - és ezekben az esetekben vizsgálható is a legjobban. Képzeljük el a Plútót (görögöknél Hádészt), az alvilág urát, aki a mélységeket képviseli, hatalmas,szélsőséges erőknek parancsol, a sötét oldalunk képviselője és ez a nagy hatalmú úr kerül kapcsolatba Vénusszal (görögöknél: Aphrodité) a szépség és szerelem bájosan kecses és gyönyörű istennőjével, aki csak a szeretetet, szerelmet és szexualitást szomjazza. Vajon micsoda erők és energiák szabadulnak itt föl - és vajon mennyire tudatosak ezek (tekintve a Plútó alvilági oldalát?)

Itt most nem teszünk különbséget a tekintetben, hogy a férfié a Plútó vagy a nőé, és a férfié-e a Vénusz vagy a nőé. Az általános jellemzők ugyanúgy jelen vannak mindkét nem esetében, legfeljebb kicsit színezi a nemére jellemző alapvető viselkedési mód.

A Plútó-Vénusz kapcsolatokat a legerősebb érzelmi, és ahol ez lehetséges szexuális vonzalmakkal társítják az összes horoszkópok közti fényszögkapcsolatok közül. A Plútó szexuális és lelki érdeklődését mindig ösztönzi a Vénusz fizikai megjelenése, kellemes modora és művészi tehetsége. A Vénuszra pedig kezdettől mély hatást gyakorol a Plútót képviselő személy. Általában úgy is zajlik le a forgatókönyv - habár legtöbbször tudattalanul -, hogy a Vénusz kezd el úm. "ugrálni" a Plútó körül, amíg az észre nem veszi. Ez lehet, hogy igénybe vesz némi időt (vö. a Plútó lassú, a leglassúbb járású bolygó Naprendszerünkben, így a reagálásai ezzel analóg módon szintén lassúak) de ez attól is függ, mennyi időt és milyen intenzitással töltenek el együtt - minél többet, annál hamarabb alakul ki a kapcsolat (ez az állás ugyanis fizikai távolság esetén nem lép működésbe!).



Ám ha egyszer beindult, nincs megállás! Amint a Plútó felfigyelt a Vénuszra, máris szinte "tulajdonának" tekinti, elvárja tudatalatt (!) hogy a Vénusz csak érte legyen oda és körbeudvarolja, ha ezt nem érzi eléggé, akkor akár manipulációhoz is folyamodik hogy megkapja a másiktól, amit akar. És amit akar az csak testi síkon érhető el - őszintén szólva elég hiábavaló próbálkozás akár lelki, akár szellemi síkra terelni az ilyen viszonyokat. Ezért a hatalmas intenzitás miatt van, hogy a horoszkópok közti Plútó-Vénusz fényszög rendkívüli méretű szerelmet és gyűlöletet ébreszthet fel. Ez elsősorban testi-szexuális síkon nyilvánul meg. Kedvenc asztrológia tanárom mondása szerint: " Plútó-Vénusszal az ágyba kergetik egymást..."

Vagyis felejtsük el a haverságot, a barátságot, a szellemi és lélektársakat...ha ez az állás nem teljesül be testi szinten, akkor hihetetlen mértékű frusztrációt okozhat és tudatalatti dühöt szabadíthat föl!

Bizony, e mindent elsöprő szexuális viszonyok a legmagasabb extázisba ragadhatnak, ám ez könnyen átfordulhat két ember közt csalódásba és gyűlöletbe is - főleg ha nem teljesül/het be a testi viszony. Gyakran jelen van a megszállottságnak is valamilyen formája, ahol a két ember hozzáláncolódik egymáshoz és képtelenek kizárni egymást a gondolataikból. A féltékenység ugyanígy fő probléma, akár van oka a bizalmatlanságnak, akár nincs. Tényleges hűtlenség esetén pedig a bosszúvágy mindent elsöprő lehet.

A Plútó kényszerű uralkodási hajlamát a Vénusz felett, a félelme motiválja a Vénusz nőies jellegétől (és itt is mindegy, hogy a férfié a Vénusz esetleg). Mégis akár férfi, akár nő a Plútó, a Vénuszban saját feminim szexuális aspektusaival ill. kreatív energiájával kerül szembe, amelyeket ő mint Plútó képtelen nyíltan kifejezni - rendszerint egy vagy több korábbi trauma miatt - és ezért persze nem is akar elismerni. Ezért egyidejüleg vált ki vonzódást és taszítást a Plútóból, amit a Vénuszban érzékel. Úgy érzi erőteljes taktikákhoz kell folyamodnia hogy lelkileg megvédje magát a sérülésektől. Ugyanis a Vénusz emlékeztetheti a Plútót egy női figurára gyermekkorából vagy előző életeiből, aki anno fenyegette vagy tönkretette a biztonságérzetét, és most ezért védekezik akár kegyetlenül is.

A másik alapvető probléma az ilyen kapcsolatokban - ami általában csak később tudatosodik a felekben -, hogy igazából már a kezdetektől úgy érzik, soha, de soha, nem tudnak megfelelni egymásnak! Ez egy nagyon fontos tudatalatti motiváció a kapcsolatban, mert a legtöbb akció-reakció köztük ennek az alapállásnak a következménye. És ez még a pozitiv fényszögek esetében is élénken él a partnerekben! Pedig tulajdonképpen mindketten odavannak a másikért, szinte istenítik, épp ezért érzik saját magukat teljesen alkalmatlannak a másik mellett - miközben nincsenek tudatában annak, hogy a másik hogy is érezhetné alkalmatlannak az egyiket, hiszen szerinte az úgy tökéletes ahogy van! Jó lenne ha a partnerek ezt minél előbb próbálnák tudatosítani magukban - ez ugyanis még akkor is működik, ha a felek esetleg különböző okok miatt nem mutatják ki.


A másik tanulság, hogy végső soron ez az állás legfőképp toleranciára tanít! Miután a Vénusz az ízlésünkkel is kapcsolatos, hogy mit tartunk szépnek és kívánatosnak az életben, a Plútó pedig a transzformációt képviseli, bizony ezen kapcsolatok hatására az ízlésünk nagy-nagy változásokon mehet keresztül, ill. teljes megdöbbenésünkre, olyan ember tetszhet meg nekünk, aki esetleg gyökeresen különbözik az eddigi szépségideálunktól - és ez majd később is ízlésformáló erővel hat ránk.

Pl. nekem a gyerekkori szerelmemmel már ilyen állásom volt és habár korunknál fogva testi kapcsolatról szó sem volt, az ő kinézete számomra évtizedekig meghatározó lett ideálként. Mivel ő szőke és kékszemű volt, azután már csak így tudtam elképzelni az ideálomat. Egészen addig, amíg találkoztam a mostani párommal: akivel szintén Plútó-Vénuszos kapcsolatunk volt és ő fekete volt és sötét szemű - mindjárt fordult is vele az ízlésem egy nagyot!

Vagy pl. volt olyan esetem, hogy  egy nő ki nem állhatta a kopasz pasikat, számára a hosszú, dús haj a férfiasság jelképe volt, és nem vetette meg a magas, izmos termetet sem - erre föl simán beleesett ilyen állással egy kicsi, kopasz fickóba, aki inkább köpcös volt, mint kigyúrt...és csak fogta a fejét, mit is eszik ő ezen a fickón?

De ugyanígy láttam olyan esetet is, amikor a pasi ideálja a kicsi, vékony, szőke csajok voltak, erre nem egy dús idomú, sötét hajú nőbe zúgott bele? Vagy pl. fordítva egy másik pasi odavolt a kicsi, homokóra formájú, barna göndör hajú nőkért - erre belebotolva egy ilyen kapcsolatba, a barátnőmért lett oda, aki vékony, izmos, fiús alkatú és szőke egyenes haja van!

folyt.köv.!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése