Plútó-Vénusz kapcsolatok 2.

Plútó- Vénusz szextil és trigon

Amikor a két egyén Plútója és Vénusza harmonikusan tud kapcsolódni (magyarán a két horoszkóp közt szextil vagy trigon van) akkor a Vénusznak kényelmes a Plútó intenzitása. Ösztönösen érzi annak hűségét, kötődését és odaadását. A Vénuszra ezért nagyon mély hatást gyakorol a Plútó. Végzetes vonzerő lép fel, amit általában ugyan a Vénusz kezdeményez, de a Plútó irányít. Amikor a Plútó kész a feltétel nélküli adásra, ez a horoszkópok közti fényszög jelképezheti a legmélyebb szerelmeket, amelyek kölcsönös bizalmon és önátadáson alapulnak. Mivel a Plútó mindig erősen beleérez a Vénusz lelkébe. És ez pozitivan úgy működik, hogy ezt az érzékenységét arra használja, hogy azonnal reagáljon és teljesítse a Vénusz érzelmi és szexuális igényeit. Ilyenkor a Plútó képes elemezni és gyógyítani a Vénusz társasági és pénzügyi problémáit, művészi törekvéseit és esetleg külső megjelenését is. 







Trigonnál nagy valószínüséggel összejön a szerelmi, esetleg szexuális kapcsolat is előbb-utóbb (már ha nincsenek leküzdhetetlen külső gátak az útjába)  - de persze hogy ez egy alkalomra szól vagy többre, az attól is függ milyen egyéb párkapcsolati összefüggés található a partnerek horoszkópja közt! Viszont annyiban nagyszerű ez az állás, hogy hosszú évekre (évtizedekre) biztosítva van a szexuális vágy egymás iránt, és az a szép ebben, hogy változhatnak a partnerek: öregedhetnek, kopaszodhatnak, meghízhatnak vagy összeaszhatnak, a Plútó-Vénusz miatt egymást mindig is a legszexisebbnek és legkívánatosabbnak tartják a világon - akár még nagyszülői korukban is! 



Szextillel hasonló lehet a helyzet, csak mivel gyengébb fényszögnek számít  a trigonnál, valószinüleg jobban meg kell dolgozni a vonzás beteljesítéséért. 

Míg trigonnál láttam olyat, hogy a férfi és a nő barátok voltak, és addig tulajdonképpen nem is gondoltak egymásra testileg, míg meg nem történt a dolog, ám aztán már nem tudtak elszakadni egymástól, a szextil esetében lehet hogy kicsit rá kell segíteni a dolgok alakulására. Volt olyan ismerősöm, egy nő, aki a Plútó volt, és hát addig járt a Vénuszos fiú nyakára egy másik fiú miatt sírni, amíg csak megvigasztalta a srác - amúgy is....

Plútó-Vénusz oppozició

Ez már kihívást jelentő fényszög, ezért nem is egyszerű vele a viszony (persze nem mintha a többivel egyszerű lenne). Ezzel is létrejöhet testi viszony, sőt párkapcsolat, de mivel szembenállást jelöl, a trigonnál és a szextilnél is nehezebb meg is tartani ezt a viszonyt. Sokszor van az, hogy járnak egymással és szakítanak és megint összejönnek vég nélkül.  Vagy akár össze is költözhetnek, csak aztán nem bírják sokáig, szétköltöznek (ugye a Plútó nem bírja a köztes állapotokat - vagy mindent vagy semmit), de aztán megint nem bírják egymás nélkül és folytatódik a tánc egymás körül. Kérdés hogy az ilyen viszonyokban hogy lehet egyensúlyt teremteni? és vajon meddig? Ez nagyban függ a két személy tudatossági szintjétől és persze a köztük levő egyéb bolygóállásoktól, hogy azok segítik-e a megbékélést, vagy még rá is dobnak egy lapáttal a menetrendszerűen jelentkező feszültségekre?!

Plútó - Vénusz kvadrát


Nos, állítólag ezzel az állással is össze lehet jönni - de én még nem láttam ilyet a praxisomban. A kvadrát feszítő negatív ereje miatt sajnos inkább e bolygókapcsolat negatív oldalát hozhatja ki: az elutasítást, a frusztrációt, a testi beteljesületlenséget, a taszítást - és sajnos vagy az egyik, vagy a másik (vagy a Plútó vagy a Vénusz) de valamelyik nem tud úgy kapcsolódni a másikhoz, ahogy az szeretné.


Nekem pl. volt úgy huszonéves korom elején egy szellemi vezetőm akivel ilyen fényszög kötött össze, és sokáig nem értettem hogy bár szellemileg teljesen el tudtam fogadni és hihetetlen mértékben megbíztam benne,  bármiféle testi érintést teljes mértékben elutasítottam vele. Még a közelébe se szerettem lenni fizikailag, egyszerűen idegesített a közelsége. Igaz én voltam a Vénusz ebben a kapcsolatban, ő pedig Plútóként, így visszagondolva emlékszem, mennyire frusztrált volt emiatt, sokszor szinte erőszakosan próbálta elfogadtatni magát velem - no nem fizikai, inkább szellemi síkon, de így is hevesen ellenálltam neki.

De voltam a másik oldal is, ilyen állásnál, hogy én voltam a Plútó, és egy srác a Vénusz, akire soha nem is gondoltam,úgy mint férfira (mondjuk fiatalabb is volt nálam, én 26, ő 18 csak), és csak akkor tűnt fel a közeledése, mikor egyszer nagy merészen átölelt - de tökéletesen rosszul időzítve, mert akkor már a jelenlegi párommal jártam, ha nem is vertük még nagydobra, úgyhogy nagyon gyorsan kibújtam az öleléséből és otthagytam szegényt...

Vagy volt ilyen esetem egy barátnőm és annak edzőjével, akiknek a Plútó-Vénusz kvadrátjuk is besegített abba, hogy minden lehető alkalommal félreértsék egymást, és a legrosszabbat tételezzék fel egymásról, hiába tisztázták egyik nap a helyzetet egymással, másnap megint belekötöttek egymásba. A vége sajnos az lett, hogy az edző a frusztrációjától hajtva, és hatalmi szavánál fogva kirúgatta a nőt az edzésről.

Plútó-Vénusz együttállás




Az együttállás talán a legbonyolultabb amúgyis minden fényszögkapcsolat közül, hisz sem nem egyértelműen pozitiv, sem nem negatív, hanem mindkettő egyszerre van jelen benne. Tulajdonképpen két energia összevegyítéséről van szó; ez általában kiszámíthatatlan hogy milyen formában tör ki - főleg két ilyen végletesen más energiánál, mint a Plútó és a Vénusz - ahogy a cikk elején taglaltam. Gyakorlati tapasztalataim szerint, itt is nagyon kétséges, hogy a feszítő energiákat megfelelő mederbe tudják-e terelni az érintettek, és egyáltalán tudnak-e megfelelő mértékben közeledni egymáshoz. Vagy a vonzás-taszítás határvonalán, mint egy csillagászati Lagrange-ponton, állandóan csak köröznek egymás körül. De mivel sem beteljesíteni nem tudják végső soron ezt az állást, sem elengedni nem tudják egymás végképp, ezért a végén súlyos lelki sebekből vérezve, kínlódva válnak szét és sajnos ezeket a negatív tapasztalatokat továbbvihetik a következő kapcsolataikba is.

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Hát akkor a Vízöntő Vénuszom ismét felvállalta az anomália szerepét, ugyanis a legutóbbi kapcsolatomban az illető férfiú Plútója pont kvadrátban állt a Vénuszommal! :D

    Ami a szexualitást illeti, úgy éreztem, hogy ez valami tiltott, bűnös élvezet, miközben volt ebben disszonancia rendesen, mert egyrészt vágytunk egymásra, másrészt valamiféle félelem volt jelen. Nála megjelent a frusztráció, de arról, hogy ő hogyan élte meg nem sokat tudok mondani, mert hamar tabu téma lett.
    A nehezebb része a lelki vonatkozás volt, ami részben a szexualitásból fakadt (más jelek is voltak, amik miatt nem volt harmonikus), amit teljesen mértékben a saját kudarcomnak éltem meg: nem vagyok elég vonzó, szexi, jó szerető, stb... Természetesen a Plútó manipulációjából is kaptam, rendszeresen jöttek a kis megjegyzések, és ami a legszebb benne, hogy amíg benne voltam a kapcsolatban ügyet sem vetettem rá és a legtöbbször fel sem fogtam, hogy mennyire rombolóak ezek.

    Még a Szaturnusza (7. és 8. ura) is hozzátett, mert az meg együtt állt a Vénuszommal. Szép lassan bontakozott ki, és ezzel együtt leblokkolta minden Vénuszi tevékenységemet, amit alapból elkövetnék. Szóval a kettő együtt "gyönyörűen" taccsra vágta a nőiségem megélését.

    És itt jön a csavar, mert ahogy leépült a Vénuszom, úgy egyre jobb lett a szexuális életünk. Sose lett tökéletes, de összecsiszolódtunk, kihoztuk a legjobbat a helyzetből. És ha már ilyen szépen feloldottuk a konfliktust, akkor már el is válhattak az útjaink... :D
    Megjegyzem szépen váltunk el, nincs bennem rossz érzés, emiatt sem.

    Remélem nem vetted zokon a részletes kifejtést, de úgy éreztem kívánkozik ide. :)

    VálaszTörlés