Mindannyiunknak táplálnunk kell a saját energiamezőnket. Ha ugyanis elhanyagoljuk a Nap-jegyű alapvető energiánk (de ugyanígy a többi bolygóhoz és az Ascendenshez kapcsolódó elemekkel megjelölt energiák) újratöltését, akkor azon kapjuk magunkat, hogy egyre kimerültebbé, kikezdhetőbbekké, valamint testi és a lelki zavarok által egyre sebezhetőbbekké válunk. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy önmagunk feltöltését olyan tevékenységek gyakorlásával végezhetjük, amelyek előidézik ezt a feltöltődést.
Hasznát vehetjük ha kontaktust tartunk fenn a Nap-jegyünkhöz kapcsolódó elemmel és akkor visszafiatalodással, regenerálódással védhetjük ki az élet kihívásainak romboló hatását.


FÖLD elem (Bika, Szűz, Bak)

A föld-jegyűek materiális jellegű, tárgyakkal kapcsolatos feladatokat igényelnek, mert az élet kihívásai nagy energiákat szabadítanak fel bennük és ennek levezetéséhez gyakorlatias tevékenység kell nekik. De más föld-jegyű emberekkel fenntartott szoros kapcsolat is feltöltő hatással van rájuk.
A föld-jegyűeknek jót tesz, ha néha beleérintik lábukat a sárba, közel tartják magukat a természethez és ráhangolódnak a fák és növények növekedésére.
Én pl. magamon figyeltem meg Bika-jegyűként tizes-huszas éveimben olyan helyen laktam a városban, ahol akkoriban építkeztek még és a házunkig egy nem aszfaltozott út vezetett - évekig azzal volt a kedvenc szórakozásom nyaranta, hogy ahogy ahhoz az utcához értem, lerúgtam a cipőmet és mezítláb sétáltam végi a puha homokon ami az utat borította.


Nyaralási tippek föld-jegyűeknek:
elvileg nekik találták ki a falusi turizmust! A nyüzsgő városoktól távol, családias kis panziókban megszállva, kényelmes napirend szerint sétálhatnak, túrázhatnak a környéken, egészséges vagy legalábbis házi kosztot fogyasztva.
A Bikáknak elég egy tanya, a dimbes-dombos tájak, sok-sok zöld és erdő, mező ahol sétálgatni lehet vagy heverészni a fűben. A Bakok jobban teszik, ha kissé hegyesebb, sziklásabb tájat választanak (de nem túl magasakat), amiket győzedelmesen meg lehet mászni és utána visszasétálni a szállásra a cél elérésének tudatával. A Szűzeknek meg lehet hogy ennél is jobb egy takaros kisváros vagy falu nyugalma, ahol azért kikövezettek az utcák, de sok a természet és nyugis az élettempó, ahol elszöszmötölhetnek ők maguk is a saját tempójukban.
Gyerekeknek ajánlható valamilyen kézműves foglalkoztató tábor, vagy erdei iskola.