Mi végre vagyunk a világon? - Életfeladatunk elemzése


A legtöbb tudatosan élő ember életében, az életfeladat megtalálása és beteljesítése rendkívül fontos szerepet játszik. Amikor azt érezzük,hogy az életfeladatunknak megfelelően élünk, létezünk és tervezzük mindennapjainkat, az a belső megnyugtató érzés jár át bennünket, hogy a Sors akaratával harmóniában cselekszünk. Ennek következtében azt tapasztaljuk, hogy a mindennapos terveink, cselekedeteink támogatottságot élveznek, míg ezzel ellentétesen azt érezhetjük, hogy nincs kedvünk a mindennapi feladatainkhoz, próbálkozásaink kudarcba fulladnak és nincs örömünk abban, amit csinálunk. Tehát a legbiztosabb jele annak, hogy jó úton vagyunk, az a cselekvés folyamatában érzett őszinte öröm és odaadás.


Amikor valaki végre-valahára eljut odáig, hogy elkezd érdeklődni, miért is van itt a Földön, valami rettenetes nagy spirituális választ vár, valami fennköltet, magasztosat, valami igazán komoly dolgot. És az Egó nem engedi, hogy ne higgyük azt, hogy tényleg valami nagy dolog véghezvitele a mi dolgunk. Megrögzött életfeladat-kutatók jóstól jósig, asztrológustól asztrológusig mászkálnak, az ezotéria minden ágában tevékenykedő specialistától - vagy kevésbé attól - keresnek választ arra, mit is keresnek itt a Földön.





Hát a nagy titok csak annyi talán, amit ma olvastam egy önfejlesztő könyvben: 

"A fair play törvénye épp azt mondja ki: az élet NEM fair. Emészd ezt meg és lépj tovább! Nem vagy feljogosítva semmire és semmi sem jár automatikusan. Fájdalmas? Talán igen. De egyszer fel kell nőni..." 



A horoszkópból teljesen egyértelműen kiderül, miért jöttünk ezen életünkben ide, és a megvalósításhoz szükséges minden képesség is ott rejlik.

Az asztrológia tudja, hogy milyen fontos számodra megtalálni az életfeladatodat, a lélekküldetésedet ahhoz, hogy kiteljesedett, elégedett és boldog életet élhess itt a Földön. Ha bizonytalannak, erőtlennek, vagy zaklatottnak érzed magadat, az könnyen fakadhat abból, hogy még nem vagy teljesen tisztában az életfeladatoddal vagy az életfeladataiddal. A horoszkóp útmutatása segít felismerni, hogy mi az életfeladatod, mi az a személyes (és globális) cél, amiért ezt az 
inkarnációt választottad. Az asztrológia megmutatják, mi mindent kell megtapasztalnod az életutadon, mi a számodra ideális foglalkozás, merre érdemes elindulnod, és milyen döntéseket érdemes meghoznod. 

A régi korok asztrológiája azt tanította, hogy nem akkor vagy boldog, ha a világ szolgál téged, hanem amikor te szolgálod a világot, azaz bele tudsz simulni az ún. életfeladatodba. A horoszkóp meg tudja mutatni a determináltság és szabad akarat 
arányát is egy ember életében, illetve, hogy konkrétan mely területek determináltak számára és melyek nem. A determináltság pedig nem minden esetben jelent rosszat, sőt, lehet valaki a jóra, a bőségre, a gazdagságra is determinált, teszem azt, és akkor az egyben az életfeladata is, hogy azt kiteljesítse.



A régiek azt mondták három kategória van az életben a "kell", a "lehet" és a ""nem szabad" kategória. A kell volt az, amit így-vagy úgy mindenképp meg kellett élnie az egyénnek a képletben (a determinált rész), a lehet az, ami vagy megtörténik, vagy nem és ez az egyénen múlik, hogy át akarja-e élni (ez a szabad akaratos része az életének, ez az, amiben igazán dönthet!) és a nem szabad rész az lenne, amely úm. kísértésként vagy rosszra csábításként jelenik meg, amit 
mindenképp ki kéne kerülnie. Nos, ezt sem árt tudni. 

Egyébként a legnehezebb dolog ebben a életfeladat-dologban az elfogadás. Egészen mást akar az elméd, az Egód, leginkább kényelmet, és folyamatosan tiltakoznak az ellen, ha te nem rájuk hallgatsz, hanem a belsőd üzeneteit veszed, és a kényelmetlenségek, kihívások, lemondások baromi rögös útját választva mész az ezen életben bevállalt dolgod felé. 
Például, hogy mi a fenéért nem kaphatok én olyan társat, aki mellett biztonságban érezhetem magam minden szinten? Érzelmileg, erkölcsileg, szellemileg, anyagilag, és még mit tudom én hogyan? Ha meg ilyen akad az utamba, miért nem kell?! Miért akar mindenki az én erőmből táplálkozni, én meg honnan merítsek erőt? Miért van az, hogy valakinek, egy egyszerű dolognak az elérése nem okoz problémát, a másik embernek pedig nem jön össze? Miben különbözhet egyik ember a másiktól, amitől az egyiknek megy a szekér a másiknak pedig csak döcög. 

Mindenkinek felhívnám a figyelmét egy nagyon fontos dologra: a felismeréseink révén tudjuk megváltoztatni az életünket, és tudunk egy nagyszerűbb jövőt létrehozni együtt. Valójában a megértés a fontos, az a felismerés, amihez eljutunk a 
karma feladata által. Hiszem, hogy ez a feladat közelebb visz minket a szeretethez, az elfogadáshoz, a megbocsátáshoz és azokhoz a felismerésekhez, melyekkel egy új életet teremthetünk magunknak és mindenkinek. 




Életfeladatunk megtalálása és felvállalása kétségkívül a legnehezebb feladat az életünkben. Mély önismeretet kíván, valódi vágyaink és ambícióink ismeretét, őszinteséget magunkkal szemben, és egy jó adag bátorságot, hogy merjünk önmagunk szíve szerint cselekedni, s beteljesíteni leghőbb vágyainkat. Életünk nagy részében azon vagyunk, hogy megfeleljünk a hétköznapi kihívásoknak, megismerjük a földi „játékszabályokat” életesemények mókuskerekében keressük önmagunkat. Kik is vagyunk valójában? Miért születtünk le? Mi az igazi feladatunk? Lassan megtanuljuk felismerni képességeinket, adottságainkat, tehetségünket, s egyre jobban vágyunk arra, hogy önmagunk legyünk. A vágy megszüli a szándékot, a szándék az akaratot, s lényünk láthatatlanul változni kezd.  Számos külső és belső ellenállással kell megküzdenünk, hogy valódi igaz lényünkből éljünk, és kiteljesedjünk az életünkben, de kétségkívül megéri, mert életfeladatunk megtalálásához vezető út, legalább olyan fontos, mint maga az életcél.


Kálmán Eszter, okleveles asztrológus


Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése