SZINASZTRIA - Negatív kapcsolati fényszögek


Nézzük akkor a harmadik csoportunkat, ami a kifejezetten diszharmonikus vagy ellenséges fényszögeket, fényszögkapcsolatokat jelzi. Amíg az előbbiek együtt tarthatnak egy kapcsolatot szellemi, lelki, fizikai téren, ez utóbbiak inkább a szétzilálás irányába mennek.



Nap–Szaturnusz együttállás, kvadrát, oppozíció

 Itt is, azért főleg a kvadrát oppozíció és az együttállás, ami problémás.
A Nap az egó, önkifejezés, önkibontakoztatás, a Szaturnuszt az előzőekben tárgyaltuk, maga a korlátozás. Ez nem annyira tragikus állás, de az biztos, hogy mindig a Szaturnusz fogja "tanítani" a Napot, még ha ő a gyerek is vagy a tanítvány vagy beosztott stb. és ez nagyon összezavaró, idegesítő érzés lehet. A Nap ezt általában nehezen is tűri mert a Szaturnusz sokszor lerombolja az önbizalmát.



A Napnak igyekeznie kell nem felvenni a Szaturnusz bírálatait (vagy amiről azt gondolja hogy bírálat, bár nem is biztos hogy azt annak szánja a Szaturnusz). A Szaturnusznak pedig nagyobb teret kell engednie a Nap ötleteinek akkor is, ha első hallásra azok elbizonytalanítják őt, vagy túl macerásnak tartja (vagy túl grandiózusnak vagy túl önzőnek stb.).
Ezek kifejezetten önkifejezési problémákat hoznak. A Nap nem tudja magát kifejezni úgy, ahogy szeretné, úgy érzi, hogy kicsit úgy korlátok közé van szorítva a személyisége, nem érzi úgy, hogy kiteljesíthetné. Lehet, hogy az a vágya, hogy vadászpilóta vagy divatmodell legyen és ehelyett otthon kell mosogatnia, ő legalábbis így éli meg. Habár nem biztos, hogy a Szaturnusz ezt akarja, de a Nap az így fogja ezt mindenképpen megélni, valahol őt korlátozzák, vagy például úgy érzi, hogy neki kell lenni a kenyérkeresőnek és miközben ő is szeretné otthon lógatni a lábát.
Volt olyan is, hogy a nő festőművész akart lenni, vagy énekesnő, de jött a család és jött a szaturnuszi férj és azt mondta, hogy már pedig itthon maradsz és neveled a gyereket és akkor ennyi az művészi karriernek. Szóval itt ilyen gondok lehetnek.
Asztrológia tanfolyamon is volt olyan hölgy, aki szintén ezt panaszolta, hogy a lánya Szaturnusza rajta áll az ő Napján és folyton úgy érzi, a lánya kioktatja őt.
Ilyenkor ajánlható, hogy a Szaturnusz próbálja visszafogni az elvárásait és a bírálatait a Nap pedig ne vegye annyira komolyan vagy a szívére őket. Esetleg máshol keressen az önbizalmához megerősítést.

Nap–Neptunusz együttállás, kvadrát, oppozíció
Bármilyen kapcsolatban előjöhet. Kicsit mintha a Jupiter-Vénusz kapcsolat eltúlzása vagy negatív formája lenne, habár semmi köze hozzá: de ez is egy hatalmas rajongással indul, mégpedig nemtől függetlenül, a Neptunusz rajong a Napért és főleg a tehetségéért, vakon és kritikátlanul egy ideig (ami több év is lehet). Aztán egyszer csak a Nap csinál valamit valami irányváltoztatást az életében vagy önkifejezésében, ami nem illik bele a Neptunusz addigi elképzeléseibe, megijed tőle és lehull a szeméről a fátyol és bár nem szól neki, de teljesen elfordul a Naptól, nem hajlandó tovább ajnározni őt. A Nap pedig megsértődik, hogy őt a világegyetem közepét többé nem csodálják és nem istenítik.
Ezért elkezdi piszkálni a Neptunuszt, mert vissza akarja szerezni a csodálatát, de ebből csak az lesz, hogy a Neptunuszis egyre dühösebb lesz rá vagy panaszkodni kezd, vagy becsapja és elhallgat előle dolgokat, vagy kibeszéli a háta mögött... és ezzel elindult egy olyan lefelé vezető spirál amit már nem nagyon lehet megállítani. A vége általában egy vagy több hatalmas veszekedés, sértődés és sajnos úgy tűnik ez tényleg végleges lesz. Utána már többé nem nagyon tudnak normálisan szóba állni a felek, annyira csalódnak egymásban.
Sajnos a környezetünkben több ilyen esetet megfigyeltünk....


A KÖNYVEIM FACEBOOK OLDALA: https://www.facebook.com/adastrakonyvek/
ELŐRENDELÉS: kerdoastrologia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése