SZINASZTRIA - Az előbbi pár fényszög elemzése

Ezek után érdemes csak ránézni a fényszögeikre:

Jelen esetben a Nap–Hold és Vénusz-Mars fényszögekkel nincs probléma, mindegyiknél megtaláljuk a megfelelőt oda-vissza, tehát a szellemi/lelki és testi megélés biztosítva van, még ha kvadrátos jegyekben vannak is a Napok. Igaz, talán több tolerancia kell egymás eltérő személyiségének „elviseléséhez”, de egyben érdekes is marad mindig a másik. A Holdak viszont szextiles jegyekben is vannak, tehát lelkileg hasonló módon érzik jól magukat.
Vízszintes: férfi - függőleges: nő



Ezenkívül van még Hold-Jupiter fényszög is köztük, amit házasságjelölőnek mondtuk, bár van Jupiter–Nap kvadrátjuk is, de csak ettől még nem valószínű, hogy elválnak, bár időnként húzhatnak szétfelé, ez is igaz.
Plusz a hölgy Ascendensére trigont vet a férfi Marsa. Tehát mindenképp férfiasnak találja a párját.
A többit, Hold-Vénusz,Vénusz-Jupiter, és Mars-Plútó fényszöget nem találunk, de ez még önmagában nem baj, most csak összegyűjtjük, hogy harmonikus vagy diszharmonikus fényszögekből van-e több?
Testi fényszögeknél oda-vissza Mars-Vénusz fényszögek megvannak, ezt megnézhetitek. Ezenkívül van egy Hold-Mars kvadrátjuk és egy Plútó-Vénusz trigonuk. Tehát a vonzás, a szenvedély biztosítva alapjáraton.
Szedjük össze a negatívabb fényszögeket is. Van egy Nap-Szaturnusz kvadrát, ami a férfira hat ki inkább, ő a Nap, vagyis kevésbé tud önmegvalósítani a kapcsolatban, néha akár úgy is érezheti, hogy a párja kioktatja.
Visszafelé ez úgy jelentkezhet, hogy a  férfi Szaturnusza vet kvadrátot a hölgy Ascendensére, ez utóbbi idő múltával kissé elnyomva érezheti magát. Ebből az oda-vissza Szaturnuszi fényszögekből leszűrhető, hogy azért mindkettőnek valamit fel kellett adnia a kapcsolatért, ill. akár folyamatosan meg kell hozniuk nem mindig kellemes áldozatokat egymás és a kapcsolat érdekében.
Plusz a hölgy Merkúrja oppozícióban áll a férfi Marsával, nem kizártak a nagy veszekedések sem, de ettől még nem dől be egy igazán jó kapcsolat.
Aztán találunk még egy Vénusz-Neptunusz trigont, ahol a férfi a Vénusz, a nő a Neptun, azaz a nő fogja kicsit túlértékelni a férfi kedveskedő gesztusait, amiben alkalmanként csalódhat is de nem akkorát, mintha negatív fényszögekkel kapcsolódnának.
Amik nincsenek: Nap-Neptunusz, Hold-Merkúr, Hold Szaturnusz, Hold Plútó, Merkúr-Neptunusz negatív fényszögek, Vénusz/Mars-Szaturnusz, Mars-Mars kvadrát, oppozició, Mars-Neptunusz, Szaturnusz-Plútó fényszögek (az is jó, ha tudjuk, milyen problémák NEM jelentkeznek náluk).
Próbáljátok most szintézisben nézni a képet! Mit látunk? Hogy az alapvető fényszögkapcsolatok megvannak, ezenkívül kevés az igazán rosszat hozó fényszögek és kicsivel több a kedvező fényszögek aránya.
De ezzel azt is szeretném érzékeltetni, ha jobban kiértékelitek, esetleg csodálkozhattok, hiszen tulajdonképpen azt is mondhatjuk elég kevés fényszögük van egymással. (legalábbis ahhoz képest, micsoda hosszú felsorolásokat hallok időnként kérdezőktől!).
Mi ebből a  lényeg? Egy, hogy ebből is látszik, nem a fényszögek határozzák meg a kapcsolatokat, hiába szeretnék sokan ezt hinni, hiszen lám, aránylag „kevés” de jelentős fényszöggel is abszolút jó és tartós kapcsolatban lehet élni.
Kettő: nem kell minden inci-finci fényszögnek hatalmas jelentőséget tulajdonítani (gondolok itt” a Plútóm szextilben van az Uránuszával”, a Cerese majdnem rajta áll a Merkúromon” stb.)


De azért soroltuk fel előbb a jelentősebb fényszögeket, mert érdemes azokat kiértékelni elöször. És mindezt a kapcsolat keretein belül. Értem ezalatt, hogy ha egy kapcsolat alapjaiban inog a házak összehasonlításánál, akkor egy-egy negatívabb fényszög jobban meggyöngíti az alapot, mintha egy masszív talajra épült volna a kapcsolat. Magyarán egy gipszfalat egy kalapáccsal is át tudok törni, egy betonfalhoz már komoly felszereltség kell még ahhoz is ütvefúró kell hogy egy pici lukat vágjak rajta.


Tehát még egyszer: a házak általi összeillőség biztosítja a kapcsolat létrejöttét illetve tartósságát, míg a fényszögek a mindennapi megélését mutatják. Ne cseréljük fel a kettőt! Az alapjaiban sok és jó fényszög sem biztosítja, hogy kialakul vagy tartós lesz a kapcsolatunk, míg a kevés vagy negatívabb fényszöggel is le lehet élni akár egy életet is együtt, ha az összeillőség stimmel.

-----------------

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése