SZINASZTRIA - Anya-gyermek kapcsolatok

Nagyon fontos, hogy milyen kapcsolatokat vizsgálunk. Először családi kapcsolatokat fogunk nézni, aztán barátságokat is. Míg a párkapcsolatban és a barátságban azért végül is elvileg van némi szabad akaratunk, ha nem tetszik, akkor úgymond ott hagyhatjuk a másikat, ez azért a családi kapcsolatokban nem annyira egyszerű. Úgyhogy itt hangsúlyosabb lesz az összetartozás jó vagy rossz értelemben is. Nem biztos, hogy attól, hogy sajnos rossz egy kapcsolat, szét tudunk válni. Úgyhogy úgy kell értékelni, ezeken a kereteken belül kell értékelni a dolgokat, bár azért ezek általában megnyilvánulnak, majd a példákban is látjuk.

Ezt mindig az adott ház fogja jelölni, például gyereknél az 5-ös házunkat nézzük, szülőknél a 4. vagy 10.házat....Mindenesetre a házakat kell néznünk.


A másiknál pedig, akivel összehasonlítjuk, ott mindig az Ascendenst, hogy tudja-e hozni nekem azokat az elvárásaimat, amit én elvárok, mint családtagtól is akár, vagy mint a barátomtól, vagy akármilyen munkatársi, vagy egyéb kapcsolatban. Mindent azért nem fogunk végig elemezni, de ezek alapján már tudjátok majd, hogyan fogjatok neki.
Először mindig azt nézzük, hogy mit vár a másiktól, megnézzük az ő gyerek házát, az lesz az 5-ös háza. Mit vár el?
Mindig a bolygókról beszélünk és nem a jegyekről!


Nézzük akkor anyukát, Gabit. Gabinak milyen elvárásai vannak a fiával szemben? Az 5-ös háza az a Kosban kezdődik, ami marsikus jegy és ott is van, rögtön ott áll az 5-ös ház csúcsán a Mars a Kosban, nagyon-nagyon marsikusat szeretne. Úgymond egy kicsit leleplező módon mondhatnánk azt, hogy igazából azt szeretné, hogy ha a gyereke lenne a férfi a házban, ráruházza a férfi szerepet, de azért ott áll abban az 5-ös házban és ilyenkor érdemes csak a többi bolygót figyelembe venni. Áll egy Vénusz látjuk együtt a Marssal, meg egy Hold is. azért tőle várja a kényeztetést is anyuka, legyen azért megértő, érzelmileg közeledő, anyai, valószínűleg egy kicsit olyan kis férjnek teszi meg a fiút.


Nézzük, hogy Kristóf mit tud ebből megadni az anyjának.
Kristófnak az Ascendense Rák, így annak a Hold lesz az ura, a születési uralkodója Kristófnak, ami már passzol ahhoz a Holdhoz, ami ott van az anyuka 5-ös házában. És Kristóf Skorpió Ascendensű, így aminek- és ezért mondtam, hogy a hagyományos urakkal kell dolgozni, különben nem értenénk a dolgot-, amely Mars passzol ahhoz a nagyon marsikus elképzeléshez, amit anyuka hordoz magában. Vagyis talán a Vénusz kivételével elég nagy részben tudja azt hozni, amit anyuka elvár tőle, ő a férfi a háznál, mondjuk így. Valószínűleg fokokkal jobb a viszonyuk, mint az apjával.
Nézzük visszafelé is, hogyha azt is meg akarjuk nézni, de nem feltétlenül lényeges a gyereknél, de ha már itt vagyunk. Megnézhetjük azt is, hogy Kristóf melyik szülőjét tudja jobban elfogadni. Nézzük az anya házát, az a 10-es ház. Kristófnál az a Halakban kezdődik, aminek a hagyományos ura a Jupiter, amely Jupiter a Bikában van, így hozzá jön egy Vénusz is és abban a házban, a 10-es házban áll a Nap és a Merkúr. Mit vár ő az anyjától? A Jupitert, a Vénuszt, a Napot, a Merkúrt. elég sok mindent, nem véletlenül, miután elváltak.
Megnézzük, hogy anyuka ebből mit tud megadni neki. Átugrunk anyuka Ascendensére. Anyuka Ascendense az a Skorpióban van, ami egy marsikus jegy és a Mars pedig a Kosban van, ami megint a saját jegye, egy nagyon-nagyon marsikus anyukát kap, amivel az a probléma, hogy a gyerek nem igényli a Marsot egyáltalán, ha megfigyelitek a 10-es házát, ott igényelt Jupitert, Vénuszt, Napot, Merkúrt, de Mars nem volt benne. De anyuka hozza a nagyon erős Marsát és esetleg fényszögekben hozza a többi bolygót.
Ebből azt látjuk összegezve, hogy anyuka egy nagyon férfias fiút akar egy kis lágysággal megbolondítva, kicsit hasonlót, mint ő, mert eleve anyukának a születési uralkodója az 5-ös házba esik, tulajdonképpen nagyon szoros összefonódása van a saját gyerekével. A fiú nagyrészt tudja hozni, nem teljesen, amit elvár tőle, viszont amit a fiú akar, ő egy jupiteri, elfogadó, egy vénuszi, egy szép, kedves anyát szeretne, de legyen benne Nap is, legyen ő a tekintély, a férfi a házban és Merkúr is legyen, lehessen vele beszélgetni, lehessen kommunikálni vele.
Amit kap ehhez képest, az egy nagyon marsikus anya, de neki az nem kéne, mert őszintén szólva, ha megnézitek- és ezért jó a táblázatban látni-, rögtön kiderül, hogy ki szeretne lenni a férfi a háznál? Ő is eléggé marsikus és az anyja is elvárja, hogy marsikus legyen, de tulajdonképpen náluk pedig az a probléma áll fent, hogy az anyuka elvárja, hogy marsikus legyen a gyerek, viszont ő is elég marsikus, magyarán férfias, ez a két dudás egy csárdában, ők meg azért nem bírják sokáig együtt. Viszont a fiú megkapja az anyjától a tekintélyt a Nappal, az elfogadást, a nőiséget, azért bizonyos fényszögei az anyuka Ascendensére ezt biztosítják.
Igazából a fiú azért nagyrészt megkapja, amit szeretne az anyjától, csak kap egy adag marsikusságot, amivel azért nem tud mit kezdeni, mert ő is elég marsikus és ő szeretne lenni és az anyja is elvárja tőle igazából, hogy ő legyen a férfi, de közben anyuka is férfi.
Remélem, hogy ebből érthető volt, persze lehet ezt még órákig elemezni, de a lényege ennyi, hogy ebbe kell belegondolni, a fő vonásokat felismerni, fő gócpontokat.
------------

Megtalálsz a Facebookon is, első könyvem pedig itt veheted meg. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése