Olvastam még....asztrológiai könyvismertetők

Claus Riemann: Mély forrás

Mi köti össze az asztrológiát a mesék világával? Hogyan tudjuk hasznosítani ezt a kapcsolatot egyéni fejlődésünkben, saját életutunkon? A Mély forrás című könyv választ ad a fenti kérdésekre. 
Claus Riemann több mint harminc éve foglalkozik az állatövvel és a bolygókkal, melyeket belső világunk ősképeinek tekint. C. G. Jung nyomán interpretálja a tizenkét állatövi jegyet, azok vonzalmait és ellenszenveit, erősségeit és gyengeségeit. Minden állatövi jegyet mítoszokkal, fabulákkal, mesékkel és legendákkal jellemez, melyek pontosan kifejezik a jegy archetipikus szerkezetét.


A személyi bolygóknak is nevezett Napot, Holdat, Vénuszt, Marsot vizsgálja a jegyekben. Mondjuk az nem derül ki, miért pont csak ezeket. Ezenkívül a jegyekhez kapcsolt testtájakat is szemügyre veszi és analógiásan értékeli.
A vaskosabb kötet mindenki számára sok tanulságot tartalmaz, ösztönöz a szimbolikus látásmód megértéséhez. Nyelvezete érthető, szórakoztató és egyben elgondolkodtató, felemelő. Lényege, hogy keletkezik-e bennünk előrevivő gondolat, érzelem és szándék a hatására.
A kötet tartós minőségben jelent meg, keménykötésben.
Kinek ajánlható? Főleg azoknak, akik pszichológiai asztrológiával foglalkoznak, ill.még az egészségügyi asztrológiához is nyújthat némi pszichológiai alapot. Ezenfelül nagyon jól használható lehet meseterápiákban ill. egyéb asztrológiai alapú terápiás módszerekben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése