#Akönyvöntúl - Kedvenc sorozat/tv műsor?

#Akönyvöntúl - A könyvön túl

Egy új kezdeményezés a blogomon, hogy ne csak a könyvemet ismerhessétek meg, hanem kicsit engem is. Ezen rovatban mindig egy -e gy témáról írok röviden (ha femerül kérdésetek még, akkor azt kommentben jelezhetitek!)


 Kedvenc sorozat/tv műsor?

Ez elég könnyű: a Supernatural (Odaát) minden mennyiségben. 



Igaz itthon a sorozatnak még csak az 7. évadát adják, míg az USA-ban már a 11. is lement és a 12.-et kezdik majd. Egy sorozat, ami visszatekintve szimpla szörnygyilkolós sorozatnak indult ám mára már a különböző, de főleg keresztény mitológiát alapjaiban felforgató (időnként keményen önirónikus) mű lett. Lefedi a világot a Mennytől a Pokolig és azon túl is: az Isten, angyalok, démonok, ősi öregek Lovecraftól, pokol, menny, purgatórium, vámpirok, vérfarkasok, szellemek és egyéb kreatúrák, mind belefér, mégse bontja meg a koherens egészet, mivel a középpontban mindig is a család, a testvérek és az érzelmek maradtak.
Tizenegy évad óta nagy fan vagyok, rajongói honlapot is vezetek.



További kedvencek:

LUCIFER - mert  humoros és Tom Ellis eszméletlenül jó Luciferként. Előítéleteim voltak a sorozattal szemben, hogy csak szépfiúk és széplányok lesznek benne, ehhez képest bekebelezett: pimasz, misztikus, hiteles karakterekkel.



GRIMM - nagyon szerettem az elején a Grimm mesék kifordítását, és szimpi volt a Grimm családi öröksége és a világban betöltött szerepe, de mostanában kicsit döccentek a karakterek, reméljük lesz még jobb is.




SLEEPY HOLLOW - itt pedig csak annyi a bajom, hogy a legszimpibb szereplőket előbb-utóbb mind kinyírják...ám Ichabod Crane karaktere (és Tom Mison játéka) hihetetlenül jó,  de legalább annyira mint Johnny Deep alakítása a mozifilmben. Fergeteges, ahogy a 250 éves lemaradását próbálja behozni a modern világban és mindent megkritizál XVIII.sz-i szemszögből. 



TITKOK KÖNYVTÁRA - ezt meg azért mert én is könyvtáros lennék, és és nagyon aranyos, ahogy soha nem hitt, misztikus magasságokba emelik a szakmát. Noah Wylie viszi a prímet de a csapat is aranyos és csetlő-botló, de emberi, ahogy egymás után halmozzák a kalandokat egy misztikus világban.



Mint látható inkább a misztikus sorozatok vonzanak, amikben van akció, humor és emberség....a szuperhősös, pletyis nőcis, reality show-k és az öncélú erőszak nem az én világom. :)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése