SZINASZTRIA - Képletkontúr

Próbálok egy vázlatot adni, hogyan is érdemes neki kezdeni. Nem ugrunk fejest és nem kezdjük el a Vertexnek a fényszögét elemezni a Junóval, hanem próbáljunk betartani egy logikus rendet, főleg az elején.
Méghozzá mit érdemes először megnézni? Nézzünk rá az egyéni képletekre, talán legelőször még mielőtt bármibe belemásznánk. Hogy hogyan néz ki, hol helyezkednek el a bolygók? Ez a legegyszerűbb.
Látunk magunk előtt egy kétdimenziós körábrát és megnézzük, hogy hol van a legtöbb bolygó. Ezt hogy is nézzük? Egyrészt nézhetjük úgy, hogy Ascendens–Descendens tengely alatt és fölött. Ez a horizontális nézőpont.
Egyszerűen csak leszámoljuk a bolygókat, most nem is adunk neki pontértéket, az csak bonyolítja. Későbbiekben azt is lehet. Egyszerűen leszámoljuk kihagyva a Hold csomópontokat és a Szerencsepontot, csak a bolygókat asztrológiai értelemben, hogy hány bolygó van az Ascendens–Descendens tengely alatt és mennyi van fölötte.




Mit jelent ez? Akinek az úgynevezett nappali térfélen, az Ascendenstől a Descendensig terjedő felső félköríven van több bolygója, az azt jelenti, hogy ez egy nappali ember. Mit jelent a nappali? Azt hogy megvilágított, világosságban van, magyarán meg akarja magát mutatni, ki akar lépni a világ elé, szeret szerepelni, szó szerint. Személyesen kiállni, ez lehet egy előadó, egy tanár, akár egy színész, nem véletlen a szakmaválasztás. Egyszerűen önmagát szereti megmutatni a világnak. Egyébként egy ilyen képlet sokszor sikeresebb életutat is jelölhet.
Akinek pedig az Ascendens–Descendens tengely alatt van több bolygója, az nem annyira szeret érdekes módon szerepelni önmaga, saját maga, hanem inkább vagy elvonulni szeret, vagy valamilyen közvetítő közegen keresztül megnyilvánulni. Akár ír egy könyvet, zenét szerez, de akár a filmszínészet is ilyen. Amíg egy ilyen ember, akinek több bolygója van a horizont vonal fölött, az inkább kiáll a színpadra is akár, személyesen, ahol élő-lélegző közelségben vagyok vele emberileg. Akinek viszont inkább alatta van több bolygója, az inkább mondjuk, csak filmeken keresztül ismerheti meg, mert ott is van egy közvetítő közeg, nem ő saját magának kell kiállnia a színpadra eléd.
Ez a nagy különbség, akinek fent van több bolygója, az kiáll a világ elé személyesen, akinek lent van, az vagy nem áll ki egyáltalán, nem is szereti a nyilvánosságot, vagy ha mégis, akkor inkább valamilyen közvetítő közegen keresztül.
A másik ilyen felosztás az pedig az MC–IC tengely, ez egy függőleges felosztás, vertikális. Ahol kapunk egy bal, meg egy jobb oldalt. Mit jelent itt a bal és a jobb oldal? Az MC–IC tengelytől balra eső, az Ascendens felé eső térfél az azt jelenti, hogy az az ember, akinek itt van sok bolygója, az bizony saját magával szeret foglalkozni. Ez jó esetben önfejlesztésbe torkollik, rosszabb esetben bizonyos fokú önzés is lehet belőle. Nem nagyon érdekli a külvilág, nem nagyon érdekli a másik ember.
Akinek viszont az MC–IC tengelytől jobbra van több bolygója, a Descendens felé eső térfélen, az pedig pont a fordítottja. Szeret emberekkel foglalkozni, szeret segíteni nekik, jó esetben egy ilyen szolgálatkészség, egy segítőkészség, egy figyelem van benne úgy általában az emberek iránt. Rosszabb esetben ez átmehet abba, hogy kihasználják és ugráltatják.



Ez az első lépés, hogy ezt megállapítjuk, így már látjuk, hogy kb. milyen típusú, milyen irányultságú emberrel állunk szemben. Ami azért is fontos, hogy lássuk már az elejétől fogva, hogyan is fog hozzáállni egy párkapcsolathoz: ,villogva és kifelé élve vagy magába fordulóan, esetleg önzőn, saját érdekeit szem előtt tartva, vagy segítőkészen, másokra figyelve, de egyben másokra szorulva, esetleg kihasználhatóan?


ELŐRENDELÉS: kerdoastrologia@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése