SZINASZTRIA - Az elemi felosztás


Az elemi felosztással azt tudjuk meghatározni, hogy melyik a domináns elemünk. Lehet mind a négy is, a Tűz, Föld, Víz, Levegő. Akkor nagyon kiegyensúlyozottak vagyunk, de ez általában nem így van és ez sokat fog nekünk mondani a párkapcsolathoz való hozzáállásunkról is.
Hogy is kezdünk neki? Megvizsgáljuk, hogy a planétáink milyen jegyekben állnak az elemi felosztás szerint.
Tehát a Tűz jegyek: a Kos, Oroszlán, Nyilas. Ebben hány planétánk van, hány bolygónk?
A Víz jegyek: a Rák, Skorpió, Halak, ezekben mennyi bolygónk van?
Föld jegyek: a Bak, Bika, Szűz, ebben hány bolygónk van.


Illetve Levegő jegyek: Mérleg, Vízöntő, Ikrek és ebben is megszámoljuk hány bolygónk van.
Ezt lehet úgy is, hogy darabszámra, vagy áttekinthetőbbé lehet tenni, akkor pontértéket adunk a bolygóknak. Minden bolygó 1-1 pontot jelent, az Ascendens urának, a születési uralkodónkat, a Napnak és a Holdnak lehet akár 1,5, vagy 2 pontot is adni ízlés szerint és akkor jobban súlyozódik a képlet. Lehet csak a 7 bolygónak adni 1-1 pontot, de hozzá lehet adni a transzcendens bolygókat is, ez is ízlés kérdése.




Lényeg az, hogy lejegyezzük, hogyan helyezkednek el a jegyekben elemi felosztás szerint. És mindegyik csoport mellé odaírjuk, a Tűz, Víz, Föld, Levegő a planéták pontértékének az összegét, hogy hány darab planéta, vagy hány pontot értek el ott a planéták. Így megállapíthatjuk, hogy az Ascendens - az Ascendenst is meg kell nézni, ezt ne felejtsük el -, és a planéták révén melyik elem jut kiemelkedő jelentőséghez a horoszkópunkban és ebből következtethetünk arra, milyen adottságok és hajlamok lépnek előtérbe az alapvető magatartásában az illetőnek, vagy ha a mi képletünk, akkor nálunk.

A lényeg az, hogy ha a Víz jegyekben van a legtöbb bolygónk, akkor kifejezetten érzelmes alkatok vagyunk. A Víz jegyek flegmatikusak, érzelmesek, de az érzelmek nem mindig látszanak rajtuk, inkább belül élik meg a dolgokat a párkapcsolatban is.



Ha a Föld jegyekben van a legtöbb bolygónk, akkor ragaszkodó alkatok vagyunk. Melankolikusabbak, kötödősebbek, fontos számunkra a birtoklás, mindig bennünk van ez a „hú, mi van, ha elveszítem” érzés félelme.



Ha a Levegős jegyekben van a legtöbb bolygónk, akkor ismerkedős alkatok vagyunk, szangvinikusak, megyünk, kommunikálunk, sok kapcsolatot tartunk fent, nem annyira vagyunk kötődősek, inkább a társaságra van igényünk, a barátokra, kulturális eseményekre, nyüzsgésre.



És ha pedig a Tűz jegyekben van a legtöbb bolygónk, akkor robbanékony alkatok vagyunk, kolerikusak, kimutatjuk az érzelmeinket, önmagunkat keressük a kapcsolatban, jobban szeretünk flörtölni, dominánsabb, uralomra törő típusok lehetünk.


A kapcsolatokban az ugyanazon elemű jegyek képviselői általában jól kijönnek egymással, plusz a Föld hangsúlyos emberek a Víz hangsúlyos emberekkel, mert mindketten kötődősebbek. Illetve a Tűz elemű emberek a Levegő eleműekkel, mert mind a kétféle szabadabban szeret élni, így nem korlátozzák egymást. Ha viszont Tűz és Víz elemű emberek kerülnek össze, mármint dominanciában, ott mindig sistergés van, lásd gőz, mert mindkettő szubjektív, így csak a saját igazát hajlandó figyelembe venni, viszont szenvedélyes, lelkes kapcsolatra számíthatunk. Ha Föld és Levegő jegyek kerülnek össze az se rossz, csak kissé száraz lesz a kapcsolat, mert ők két objektív jegy és ők az intellektualizálás és a józan ész jegyében élik az életüket. Sok lesz az agyalás, viszont jóval tárgyilagosabbak lesznek egymással, ám nem túl szenvedélyesek.




Amit érdekes megfigyelni, hogy ha egy elemből hiányunk van a képletünkben, mert eddig azt néztük, hogy miből van a legtöbb. De lehet olyan is, hogy valamiből egyáltalán nincs, vagy nagyon kevés. És jön egy ember az életünkbe, akinek pont abból az elemből van többlete, mennyire rá tudunk cuppanni, a belőlünk hiányzó energiákra. Ebből is lehetnek nagy szerelmek, csak magában egy elem léte, vagy jelenléte sajnos nem tart össze örökre egy párt, ahhoz más dolgok is kellenek. ...

RENDELÉS: https://adastrakonyvtara.blogspot.com/p/konyveim.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése