Részletek a könyvemből 18. - A születési uralkodók erőssége

Akkor most nézzük meg pár egyéb ilyen képletet csak röviden ebből a szempontból, hogy mennyire funkciónál a születési uralkodó. Keanu Reeves-t megnéztük.
Nézzük meg most a Brad Pittét, őt már vettük: Brad Pittnek Nyilas Ascendense van és annak mi a születési uralkodója? A Jupiter.



És ez a Jupiter, ha megnézzük a méltóságtáblázatunkban, akkor ez sem méltóság nélkül való, habár nem olyan erős, mint Keanu Reeves-é, de ez egy triplicitás szerinti Jupiter a Kosban, mert éjjeli születésű Brad Pitt. Ami tulajdonképpen jó is, mert így van méltósága, még ha nem is olyan kiugró, ez azt jelenti, hogy azért ő is kapott elég erőt és kvalitást az élethez. Viszont miután triplicitás szerinti "csak" és nem uralom, vagy nem egzaltáció, ezért bizony sokkal könnyebb kijönni vele. Sokkal barátságosabb, nem csak magával törődik, nem fújja fel magát, hogy ő milyen zseni.
Bár ezt gondolnánk róla tulajdonképpen így ránézve, de hiába van ott az a Nap, meg hogy ő a király, ez nem számít annyit, főleg, hogy az a Nap ott, éjjeli születésű Nyilasban nincsen méltósága, bizony korántsem számít annyit, mint hogy neki egy triplicitás szerinti Jupitere van. Azért neki van tehetsége, van ereje elviselni a dolgokat. Ez egy sarokházas Jupiter, amely azt jelenti, hogy ennek a triplicitás szerinti méltóságnak, ha akarunk, akkor három pontot adunk neki, ha százalékban akarjuk kifejezni, akkor egy 60%-os képesség, amivel jött, azt bizony 100%-osan meg tudja élni, magyarán. Ki tudja teljesíteni, ami adatott neki.






Akkor nézzük meg, hogy van-e valami támadottsága ennek a Jupiternek, ami esetleg levesz az erejéből. Nem kombuszta, mint Keanu Reeves-nél, nincsen romlásban, nem retrográd. Egyvalamit látunk, egy Mars kvadrátot és akkor itt mondhatnánk, hogy huhú, itt van egy kártevő általi sújtottság. És nincsen! Mert ha visszagondoltok arra, amit tanultunk a sújtottságokról a bolygóknál: kártevő, Mars és Szaturnusz által csak akkor lesz sújtott a bolygó – tönkretett –, ha az a bolygó nem tudja fogadni. Azaz magyarán ez a Jupiter, ha nem állna a Marsnak semmilyen méltóságában, akkor bizony az a Mars tönkretenné őt. Akkor Brad Pitt nem itt tartana, ahol most tart. De szerencsére a Jupiter a Marsnak az uralma alatt áll a Kosban logikusan, sőt még egy arculatában is áll. Vagy két nagyobb méltóság, az uralom és egzaltáció közül egyikben, vagy a három kisebb méltóság közül kettőben legalább kell állnia, hogy úgymond "fogadni" tudja, azaz ki tudja védeni a Marsnak a káros hatását. De ő rögtön az uralma alatt áll, egyből védi. Ami azt jelenti, hogy icipicit gyengít rajta ez a Mars, de ez nem olyan számottevő, hogy ettől ő nagyon megrendülne.

Ilyenkor azért meg lehet nézni, hogy mi az a Mars, például a 12. ház (titkok, önsorsrontás) vagy az 5. ház. Mondhatjuk azt, hogy például a sok gyerek az nem biztos, hogy annyira segíti az ő önkiteljesedését vagy jólétét, de nem is teszi őt tönkre, ez még belefér úgymond abba a méltóságba, amit ő produkálni tud és abba a száz százalékos erőbe, amit szintén elő tud adni. Látjuk, hogy ő is egy kellemes példája a jól álló születésű uralkodónak.


Nézzük meg például Antonio Banderas képletét, aki szintén arra példa, hogy valakinek nagyon erős a születési uralkodója, mert ő egy Oroszlán férfi, de Halak Ascendense van.



Antonio Malagában született és a Halaknak a születési uralkodója a Jupiter, amely nála sem egy méltóságban áll, mint ahogy Keanunál sem, hanem bizony kettőben. Ha megnézitek a méltóságtáblázatot, a Nyilas 24°-án kerekítve, uralomban is van és triplicitásban is. Ami ha összeadjuk a pontszámokat, akkor jelent egy 5+3 = 8 pontos Jupitert. Ha pedig százalékban mondjuk, akkor az egy 160%-os Jupiter, majdnem megközelíti Keanunak a kvalitásait.
És ez a Jupiter is sarokházas, láthatjuk a 10. házban és ugyanaz a problémája van, mint Keanunak, hogy retrográd. Szinte hasonló kettejük lehetőségei és hozzáállása, nagyon erősek, csak mi az, ami különbözik a munkájukban, vagy a karrierjükben? Pont az, amiről beszéltünk a házaknál, hogy hova viszik az energiát a házurak?
Nézzétek meg Keanunál mondtam azt, hogy a 10. ház ura ugyanaz, mint az Ascendens ura. Tulajdonképpen egy a hivatásával, nem ismerjük úgy, mint magánembert, hanem csak úgy, mint színészt és ott a 10. ház ura volt az Ascendensen, ő kapja meg az ajánlatokat, nem ő megy értük.


És ez az egyetlen különbség közöttük, hogy Antonio Banderas-nál ez pont fordítva van....

További részletek és

megrendelés: http://publioboox.com/hu_HU/csillagok-utjan

4 megjegyzés:

  1. Kedves Eszter!

    Sajnos nem látom egész tisztán a bolygók dignitásait.
    És megkérdezném, hogy az uralmi helyzet szerinti pontok összességét kell-e tekinteni végeredményként? (A William Lilit táblázata szerint)

    Úgy értve, hogy:
    - Uralom 5 pont
    - Egzaltált 4 pont
    - Triciplitás 3 pont
    - Terminus 2 pont
    - Arculat 1 pont

    Tisztelettel,
    Molnár Csaba

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan így van, nagyon jól megértetted! A méltóságok pontszámait összesíteni kell.
      Üdv, Eszter

      Törlés
    2. Köszönöm szépen!

      Tisztelettel,
      Molnár Csaba

      Törlés
  2. Kedves Eszter !
    Az írásaidat olvasva nagyon sok mindent sikerült pontra tennem a Radix elemzéssel kapcsolatosan. Még megkérdezném, hogy a vegyes triplicitást lehet-e alkalmazni ?

    Tisztelettel,
    Molnár Csaba

    VálaszTörlés